directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Preparar la revolta popular

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Sota l'atenta mirada dels "tribuneros" del procés, la majoria parlamentària fa les passes decisives per a la celebració del Referèndum. Ara toca preparar la resposta contundent i massiva des de la societat civil a l'intent repressiu de l'Estat espanyol. Ens convé buidar de compromisos les nostres agendes al setembre. A partir de l'11-S cal estar disponibles al servei del país. Per viure els moments més importants de la història contemporània de Catalunya. Segurament, caldrà aturar-lo durant uns quants dies fins a assegurar el vot. La disputa pacífica pel control del territori, pel principi d'efectivitat, serà capital. Des de la més estricta no violència, per nosaltres, que no quedi. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
INTOXICAR. L'absència dels quioscos durant tres dies ha reconcentrat les ganes d'Enric Hernández i els seus de mentir a cara descoberta sobre el procés. L'oportunitat d'aquesta setmana: abraçar la filtració (probablement, procedent dels servei secrets espanyols) d'un esborrany antic dels treballs preparatoris de la Llei de Transitorietat. El tema triat, un d'aquells que saben que pot ser clau: la llengua. Capaç alhora de dividir els independentistes convençuts agrament i també d'allunyar una part de l'electorat de frontera. En portada, l'afirmació que l'única llengua oficial a la República Catalana seria el català. L'esborrany fals només parla de llengua pròpia, com l'Estatutet de 2006. El text de l'interior informa correctament del contingut de l'informe, però l'efecte intoxicant ja s'ha aconseguit: líders destacats de l'independentisme es veuen obligats a sortir a negar el titular del diari. La post-veritat ha triomfat una vegada més en l'univers de Planeta. El comissari Hernández ha complert la missió.

JUSTIFICAR. El nivell de demonització de l'independentisme puja com l'escuma. Tot serveix, tot s'aprofita per dibuixar-nos com a autèntics monstres de l'avern. Fins i tot, si cal, esborranys de suposades lleis filtrats pel CNI i als quals els suposats autors neguen cap valor. És igual. Per tenir les mans lliures fins al final, si és que es vol tenir les mans lliures per a emprar mesures de força, caldrà justificacions molt i molt potents. Privar un nombre considerable de gent dels seus drets polítics fonamentals no és quelcom fàcil d'explicar, ni aquí ni enlloc. Per això sentim ara desqualificacions (Catalunya és una dictadura, en paraules del mateix Rajoy) que esparveren qualsevol. I, entretant, ells, com ara la politòloga Astrid Barrio al "Més324" de la televisió pública catalana, ben cofois del nivell democràtic de l'estat espanyol. Sí, amics i amigues, del de les clavegueres infectes de l'Operació Catalunya. Espectacular.

PACTAR. La setmana ve marcada per la conferència de Puigdemont, Junqueras i Romeva a Madrid. Mai ningú no els havia parlat tan clar a la cara. Davant les seves banderes feixistes i les seves amenaces de mort. El dret a decidir ha caigut finalment fulminat (ja era hora!) a mans del dret a l'autodeterminació, un pas important també per a què se'ns entengui a fora. Tot i el to conciliador, el president va estar clar: l'Estat espanyol pot triar ara un acord sobre el referèndum (que li permeti condicionar la data, la pregunta o els nivells mínims de participació o resultats) o pot triar haver de pactat més tard, simplement, la implementació dels resultats. Hem arribat al cap del carrer: ni tan sols la darrera maniobra de la vicepresidenta, demanant que Puigdemont vagi al Congrés per a ser linxat, ha causat la més mínima impressió. Nosaltres ja no volem millorar el nostre status dins Espanya: volem tractar-hi de tu a tu.

PÀNIC. Hi ha molta por. El pla és que ens fem enrere. El famós gir de darrera hora, repetició del 9-N (com si ara qui el fes no s'estimbés sense remei), amb el que especulen també uns quants dels nostres grans popes guardians del procés. L'acusació prèvia de xantatge per part del president del govern espanyol demostra la por que els tenalla. Com va dir el president Puigdemont a Cibeles, Espanya no té prou força per aturar tanta democràcia. I si la té, que la posi damunt la taula. "La Vanguardia" va ser dels mitjans que més bé va entendre tot plegat: " “Puigdemont tiende la mano, pero avisa que no reculará”, titulava al dia següent, mentre la líder de l'oposició Inés Arrimadas sentenciava que el president no busca un nou 9-N, ni eleccions, sinó declarar la independència. Com va dir aquell, tu, per sorpresa de propis i estranys, a veure si els independentistes voldran la independència.

SUBVENCIONAR. Aquesta setmana hem sabut, gràcies a la resposta parlamentària del Govern espanyol a una pregunta de "En Marea" que l'executiu de José María Aznar va lliurar a la Fundació Francisco Franco, entre els anys 2000 i 2003, ajuts per valor de 150.000 euros. El segon país amb més desapareguts polítics del món, només per darrera de Cambodja, paga els seus enterradors, alhora que nega recursos als qui volen lliurar les restes a les seves famílies. Mentre el corresponsal de "The New York Times" a Espanya es posa les mans al cap davant la presència al carrer de banderes i símbols falangistes que intenten fer callar la veu del president Puigdemont a la capital del Regne, l'Estat espanyol es dedica a subvencionar el feixisme. Tot plegat, mentre els fills i els néts dels qui el 1939 varen acusar de rebel·lió els defensors de la legalitat republicana, titllen ara de colpistes als qui reclamen votar. Quines ganes de federar-nos amb ells!

VALENTA. Amb tot l'aparell de l'Estat al darrera, amb els fons reservats i l'exèrcit, amb tot l'establishment falcant el seu control dels ressorts del poder, La Caixa i el Cercle d'Economia, el líder del PP a la colònia, de cervell inversament proporcional al seu volum total, va pel país parlant de la suposada "Catalunya valenta". Molt. El contrapunt el posava dimarts la periodista madrilenya Patricia López en la seva compareixença a la comissió sobre l'Operació Catalunya al si del Parlament. Si no l'heu escoltat, cal fer-ho: és un testimoni impressionant, dels riscos, fins i tot personals, que ha suposat a la gent del diari publico.es la publicació d'informació sobre el major escàndol democràtic al Regne d'Espanya des dels GAL. Afortunadament, allà encara resta qui és conscient d'on poden acabar portant els discrepants envers els poders de l'Estat si es consolida una manera de fer directament mafiosa per part dels poders públics.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
LLUIS fletxa bcn
18 de juny de 2017, 14.43 h

Només un 42,3% dels catals votaria ‘sí’ en el referèndum independentista anunciat pel Govern, segons una enquesta publicada al diari ARA aquest diumenge i realitzada per l’Institut Opinòmetre.

N.B. REVOLTA POPULAR,OI? ESTEU BEN SONATS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
LLUIS fletxa bcn
31 de maig de 2017, 15.17 h

Rajoy ha aconseguit l'aval tant de les autoritats de la Unió Europea (UE) com dels dirigents dels seus principals països membres per impedir l'eventual realització del referèndum reivindicat pel moviment independentista català. N.B. LA FUERZA ES TENER RAZÓN ,SR. BATXILLER PUIGDEMONT.NO NECESITA TANQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
mare meva fletxa com esta el pati
29 de maig de 2017, 07.40 h

#23 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
28 de maig de 2017, 20.04 h

EL POKEMON JALEA A LAS JUVENTUDES HITLERIANAS DISFRAZADAS DE CORALES JUVENILES DE CATALUÑA.


https://okdiario.com/espana/2017/05/28/puigdemont-echa-mitin-independentista-ninos-10-anos-contestan-coreando-independencia-1027931?utm_source=onesignal&utm_medium=notificacion


Asqueroso adoctrinamiento nacionalista en el encuentro de Corales Infantiles de Cataluña
Sí, a Catalunya la pederàstia ideològica és el nostre pa de cada dia. Catalunya és una gegantina madrassa on ja no hi queden escle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de maig de 2017, 17.03 h


Vist que els comentaris de la PPobra PPalurda Alberto Caguetesneses ( #11 #13 #16 ) no aporten cap altra novetat que la de seguir molestant i "tapant" comentaris més substanciosos, em permetré repetir el comentari #1 , perquè sembla que ha agradat a força lectors. Així, de passada, li faré un xic la punyeta )
==========================================



Els estúpids esPPanyols PPancastellanistes es caracteritzen per la seva falta total d'intel.ligència que els pugui permetre copsar, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de maig de 2017, 16.56 h



#17



COMPANY, SI US PLAU !! ESCOLTEU !! AMB TOTS ELS RESPECTES !!


NO TORTUREU D'AQUESTA MANERA LA PPOBRA PPALURDA FRANQUISTA CAGUETESNESES #11 #13 #16
perquè si abusem d'ella es podria cansar de fer la pallassa i no tornar a venir !! S'hauria acabat el riure !!Ja MAI MÉS no li podríem fotre cops de pal !!

Recordeu com la seva mare, la Rimmel (la zorra del disierto) li va fer malbé el cervell amvb l'agulla de fer mitja amb que volia avortar-la (tal com ens explica al comentari 11 d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de maig de 2017, 16.54 h



#10 Perdona, Mario, fa temps que sé que ets un bon català, i no voldria crear enfrontaments inútils, però . . .


Que vol dir aquest "la única diferència és que tu ho tens clar"?


Si és DIFERÈNCIA, qualsevol persona que no sigui ABSOLUTAMENT CRETINA en deduirà que jo no, jo no fa temps que ho tinc clar . . .


Seria una pena que per una manca d'habilitat en l'expressió, busquessim enfrontament inútils, creu-me. Prefereixo suposar que en el moment d'escriure-ho "no estaves mass... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
finsals Collons dels ocupants fletxa London del camp i platge
28 de maig de 2017, 16.28 h

Es lo que hi ha!"mentre els fills i els néts dels qui el 1939 varen acusar de rebel·lió els defensors de la legalitat republicana, titllen ara de colpistes als qui reclamen votar. Quines ganes de federar-nos amb ells!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
finsals Collons dels ocupants fletxa London del camp i platge
28 de maig de 2017, 16.27 h

Es lo que hi ha!"mentre els fills i els néts dels qui el 1939 varen acusar de rebel·lió els defensors de la legalitat republicana, titllen ara de colpistes als qui reclamen votar. Quines ganes de federar-nos amb ells!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Bartolo fletxa (el de la flauta con un agujero solo)
28 de maig de 2017, 15.21 h



#16 Oye, Alberto, cuando dices eso de "mozos de la cuadra", a qué te refieres? a los mozos que en la cuadra se tiraban a tu madre por cinco duros, sobre la paja sucia de excrementos de mula?

Aclárate, mamoncilla, expresa las cosas con claridad. No dejes que el placer que te produce sentir la mano de almirez dentro del ano te haga perder la cabeza i te mande el "santo al cielo", guarrilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.