directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'arribada dels cooperants desferma la satisfacció dels partits

Hereu ho considera 'una magnífica notícia' · Rivera commina el govern espanyol a donar explicacions sobre la gestió de l'alliberament

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alliberament aquest dilluns dels cooperants segrestats el passat 29 de novembre per Al-Qaida ha provocat una onada de satisfacció dels partits polítics catalans. El final del segrest de Roque Pascual i Albert Vilalta, que ahir a la nit ja volaven cap a Barcelona, ha estat acollit amb notòries mostres d'alegria. Jordi Hereu ha qualificat de 'magnífica notícia' el retorn a Barcelona dels membres de Barcelona Acció Solidària (BAS), alhora que ha recordat les reclamacions pel seu alliberament que cada setmana s'han fet 'amb discreció i esperança'. En la mateixa línia s'ha mostrat Alícia Sánchez-Camacho, que ha dit que 'és el moment de celebrar el retorn dels catalans'. Per la seva banda, Josep Antoni Duran Lleida ha volgut destacar la 'discreció' del treball del govern espanyol i s'ha situat, d'aquesta manera, a les antípodes de les manifestacions d'Albert Rivera, que s'ha preguntat de quina manera s'ha gestionat la llibertat de Pascual i Vilalta.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de 268 dies de tensions i esperes, els dos cooperants segrestats al Magreb Islàmic han aterrat a Barcelona. En un avió militar procedent de Burkina Faso i acompanyats per les seves esposes, Roque Pascual i Albert Vilalta han acabat el malson que es va iniciar el passat 29 de novembre quan van ser segrestats per la facció del grup territorista Al-Quaida a Mauritània juntament amb Alícia Gàmez, alliberada el passat 10 de març. Durant aquest dilluns, les mostres de satisfacció s'han reproduït en les seus de les formacions polítiques que han qualificat de 'bona notícia' el final del segrest.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha mostrat satisfet així com també ho ha fet la líder del PPC Alícia Sánchez-Camacho, que ha rebutjat parlar sobre la gestió del govern espanyol i ha asseverat que 'ara és moment de celebrar-ho'. El que si ha volgut destacar el treball del govern espanyol ha estat Josep Antoni Duran Lleida, a qui ha felicitat per la 'discreció' en que ha dut les negociacions. Per la seva part el republicà Joan Puigcercós ha posat com a exemple el segrest dels cooperants per 'reflexionar sobre els viatges de onegés i turistes a alguns punts del planeta'.

Dubtes sobre l'operació
Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha anat més enllà de les meres celebracions, i s'ha preguntat de quina manera s'han dut a terme les gestions per desencallar el segrest més llarg de la història en la zona del Sàhara. Rivera ha comminat al govern espanyol a explicar els detalls de la operació i si 's'han pagat diners o hi han hagut intercanvis polítics'. Aquest és un dels secrets més ben guardats del govern espanyol, que no ha desmentit ni confirmat les hipòtesis d'intercanvis de presoners amb Vilalta i Pascual.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
24 d'agost de 2010, 16.44 h

Adolfo Suarez va negociar amb ETA. Felipe Gonzàlez va negociar amb ETA. José María Aznar va negociar amb ETA. Jose Luis Rodriguez Zapatero ha negociat (i sembla que negocia) amb ETA.
Sempre es negocia amb el contrari , sigui un estat o una organització armada. Amb les tropes russes a les portes de Berlin, el que quedava del govern alemany negociava amb el aliats.
Sempre es negocia , encara que de cara a la galeria es negui aquesta acció.
Amb lo que si te raó la Nuri, es que si els segres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nuri fletxa Girona
24 d'agost de 2010, 13.18 h

Ja veuríem que faria la classe política catalana si el segrestat fos un ciuitadà anòmim que no fos un dels seus. Tots dos són alts executius socio-popular-vergents. No oblideu que el pare del Vilalta ha estat alt càrrec de grans empreses amb tots els partits al govern: CIU;PP;PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.