directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El rector de la UCE atribueix l'absència de polítics valencians i mallorquins 'a la realitat dels Països Catalans'

Joan Sales lamenta també la passivitat de CiU, que només ha enviat Antoni Castellà, diputat d'Unió

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El rector de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), Jordi Sales, atribueix la poca presència de polítics de les Illes Balears i del País Valencià, al fet que 'la UCE és un reflex de la vida i els problemes dels nostres territoris'. El director destaca que des de Catalunya sí han arribat primeres espases d'ICV, ERC, Solidaritat Catalana i el PSC, però lamenta la passivitat de CiU, que només ha enviat el diputat d'Unió Antoni Castellà. Sales ha celebrat la capacitat d'aquesta universitat per inserir els polítics 'en la feina de reflexió de tot un poble per orientar la seva vida col·lectiva'. El rector ha fet balanç aquest dilluns de la 42a edició subratllant que s'han rejovenit els seus estudiants i s'ha augmentat el nombre dels que s'hi queden tots els dies.

Comparteix
   


Etiquetes
Enguany s'han matriculat a la UCE 752 alumnes, 101 menys que l'any passat. La dada és però positiva, ja que en aquest cas l'explicació de la lleugera davallada es deu al fet que ha crescut el nombre d'estudiants que es assisteixen als cursos durant els vuit dies de durada, el 73% del total. Això ha impedit que més gent pugui passar-se per Prada. Gairebé el 60% dels participants provenen del Principat. De les Illes Balears han arribat el 17% i del País Valencià el 7%. La UCE ha comptat també amb un 7% d'alumnes residents a la Catalunya del Nord.

La proximitat de les eleccions ha fet créixer notablement la peregrinació dels polítics respecte de l'any passat. ICV, ERC, PSC i Solidaritat Catalana han desplaçat a la UCE algunes de les seves primeres espases. No ho ha fet Convergència, que només s'ha vist representada a través del diputat d'Unió Antoni Castellà. Reagrupament ha muntat durant uns quants dies un estant amb tríptics i articles de la formació, però el seu líder, Joan Carretero, ha decidit finalment no venir. Ni el PP ni Ciutadans, com de costum, han trepitjat Prada. Conjugar una universitat d'estiu eminentment cultural amb la participació dels polítics no és fàcil. El rector Jordi Sales ha explicat que l'estil de la UCE és fer-ho obrint les portes d'aquests als cursos, de manera que no vinguin tan sols a fer rodes de premsa i se'n tornin.

El líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha viatjat fins a Prada de Conflent per batre dos rècords: convocar més assistents que cap altre ponent i arribar més tard que cap altre ponent. 'La pilota mou més que la cultura, sempre ha estat així', ha resumit Sales atribuïnt el poder de convocatòria de Laporta al seu pas per la presidència del F.C.Barcelona. Els actes en homenatge al poeta Màrius Torres i a l'historiador Jaume Vicens Vives també han estat força concorreguts, en especial el segon, que ha comptat amb la presència de Jordi Pujol.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
josep fletxa barcelona
25 d'agost de 2010, 13.47 h

El percentatge d'alumnes del Rosselló, de les Illes i del Principat
és més o menys el que pertoca segons la població. Només el
7 % del País Valencià és massa baix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'agost de 2010, 07.19 h

Mare de Déu quin títol per aquest article: "El rector de la UCE atribueix l'absència de polítics valencians i mallorquins 'a la realitat dels Països Catalans". Que no us xoca l'absència de polítics nord-catalans (una bona colla són catalanoparlants) a la UCE? Però com voleu fer-ho si tots els temes que s'hi tracten són vinculats a l'Estat espanyol, a l'actualitat de la Catalunya sud, negant de fet l'existència de la Catalunya nord?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.