directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Roures proposa abaratir les entrades per incentivar el públic de cinema en català

Creu que la llei 's'ha quedat a mitges' ja que no contempla cap mesura per fomentar l'assistència d'espectadors a les sales

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Abaratir les entrades del cinema en català és la proposta del productor Jaume Roures per incentivar al públic a que consumeixi cinema en aquesta llengua. En declaracions en el marc d'un col·loqui sobre la llei del cinema, el president de Mediapro ha repassat diverses deficiències que, al seu criteri, té la nova normativa cinematogràfica aprovada el passat mes de juliol. Roures lamenta que la llei no contempli mesures per incentivar al públic, ja que 'si finalment hi ha films en català però no hi ha públic, serà culpa nostra'. El productor ha valorat positivament que es vulgui 'donar el tomb a les coses' però afirma que 's'ha de ser conscient de les limitacions'.
Jaume Roures, Mediapro
Comparteix
   


Etiquetes
Roures afirma que la nova llei 's'ha quedat a mitges' i que no arriba als nivells de la normativa francesa, de la que s'ha declarat fervent seguidor. A França, les televisions no emeten pel·lícules durant el cap de setmana per afavorir l'assistència de públic als cinemes. El president de Mediapro vol doncs que les entrades siguin més barates i que, els films en format 3D, que són més cars, tinguin el mateix preu.

Roures considera que el simple fet que una pel·lícula sigui doblada o subtitulada en català no és suficient per l'assistència del públic.

Per la seva part el secretari de cultura del Govern, Eduard Voltes, s'ha mostrat optimista sobre el compliment de la llei alhora que ha rebatut les idees de Roures afirmant que l'oferta de castellà i català en el cinema comportarà la meitat de públic a cada idioma. Voltas ha demanat també a CiU que, en cas de governar en la propera legislatura, expliqui si farà complir la llei del cinema o en cas contrari rebaixarà les exigències lingüístiques a les distribuïdores.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
somiserem fletxa igualada
25 d'agost de 2010, 14.53 h

#1 No em sento part d'ejpaña i me la repanpimfla el que paguin en aquell estat, el que em molesta es l'expol.li d'aquell pais en detriment del nostre i que tinguem de pagar mes per tot per mantenir els que es passen la vida insultant-non, robant-nos, provovant-nos i un llarg etc. Aquest terme "la resta d'españa" incloent.nos em fa mal a l'anima, es acceptar que som part, i esta clar que no ho som.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
rou fletxa bvcv
24 d'agost de 2010, 20.50 h

Roures: Podríes fer negocis amb diaris, teles, o qualsevol cosa que se t'acudeixi, en llengua catalana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
indignat fletxa baix empodà
24 d'agost de 2010, 14.02 h

aquest diumenge, platja d'aro, amb 2 nens al cinema, 38 EUROS!!!!!. Per cert, això que s'entreveu darrera del Roures a la foto no és una ampolla de Moet Chandon???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'agost de 2010, 13.21 h

Que bona persona és el Roures. Però s'equivoca en una cosa que se'n oblida. Els catalans tant sigui en castellà com en català, per anar al cinema pràcticament paguem el doble que en la resta d'espanya per una entrada. A Soria pots anar al cinema per 3€ i pràcticament a tot arreu. Traduït com sempre els catalans paguem molt més que la resta d'espanyols pel que sigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.