directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L’Audiència Nacional espanyola també prohibeix el ‘brindis per les preses’ a Sants

Els organitzadors recorden que ho celebren des de 1997

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L’Audiència Nacional espanyola ha prohibit el ‘brindis per les preses’ previst per aquest dijous a les festes del barri de Sants de Barcelona per evitar un ‘possible enaltiment del terrorisme’, tal com ja va fer dissabte passat amb un acte a favor de Laura Riera a les festes de Gràcia. La fiscalia havia demanat la prohibició basant-se en les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra. Ara, el magistrat Eloy Velasco ha demanat als cossos policials que impedeixin l’acte.


Comparteix
   


Etiquetes
Els organitzadors de l'acte neguen que sigui a favor de Dolores López Resina 'Lola' ni Marina Bernadó Bonada, etarres empresonades, sinó a favor de tots els presos, i han recordat que aquest acte es fa cada any des del 1997.

En la seva interlocutòria, el jutge diu que l’acte de dijous és ‘semblant’ al de dissabte, simplement canviant el dia i el lloc, i que, ‘convocat en un context festiu, pretén servir exclusivament per homenatjar la trajectòria de presos etarres, aprofitant l’afluència de públic’ i ‘sense més finalitat que aglutinar els integrants d’ETA amb els seus afins i simpatitzants en els objectius que pretenen amb l’ús de la violència al marge dels marcs democràtics’.

El jutge Velasco aprofita els arguments que el seu company Pablo Ruz va utilitzar per prohibir l’acte de Gràcia per fer el mateix amb el de Sants. No obstant això, mentre que en l’acte de Gràcia els organitzadors sí que admetien que volien donar la benvinguda a Laura Riera, en el cas de Sants, l’Assemblea del Barri de Sants, organitzadora de les festes alternatives, diu que el ‘brindis’ es fa cada any per tots els presos del món.

La interlocutòria assegura que en el brindis de Sants es pot produir l’enaltiment del terrorisme com en altres ‘actes que per la seva coincidència i estratègia, en el curs de les festes i per la vinculació al Moviment d’Alliberament Nacional Basc dels seus convocants, no tenen altre intenció que la indicada’.

Informe dels Mossos

La decisió judicial arriba després que la Divisió d’Informació dels Mossos d’Esquadra lliurés a la fiscalia un ‘ofici’, segons han indicat fonts policials a l’ACN, en el qual s’informava de l’aparició pública de cartells anunciant el ‘brindis’.

Segons la fiscal Teresa Velasco, l’homenatge podria suposar un delicte d’enaltiment del terrorisme, ja que ‘té com a finalitat la justificació de les accions delictives realitzades en nom d’ETA i el reconeixement públic de les qui les cometen, animant al seu manteniment, i en definitiva constituint una excusa per a l’execució de les directrius marcades per la banda terrorista’.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha explicat aquesta tarda que ‘els serveis jurídics municipals han lliurat aquest mati un escrit a la fiscalia i a la Conselleria d'Interior per traslladar tota la informació’ de què disposa sobre la convocatòria, als ‘efectes oportuns’. L’'Ajuntament reitera la seva col·laboració amb la justícia i la policia.

L’Assemblea del Barri de Sants, organitzadora de l’acte, està formada per diverses entitats de la zona, com associacions de veïns, cooperatives de consum, entitats juvenils o els Castellers de Sants. Fonts de l’entitat han explicat a l’ACN que l’acte consisteix, com des de l’any 1997, en un brindis amb copes de cava en favor de tots els presoners i presoneres, tant polítics, com socials i d’altres tipus, sense concretar en cap cas que sigui a favor de les preses d’ETA.

‘Lola’ va ser condemnada a gairebé 400 anys de presó per pertànyer al comando Barcelona a principis dels anys 90, mentre que Bernadó va ser condemnada a França per integrar l’aparell de reserva i falsificació d’ETA entre 2004 i 2006.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
25 d'agost de 2010, 20.50 h

Finalment hi haurà alguna cosa que no estigui prohibida als catalans, pels fastigosos, feixistes i nazis jutges espanyols ???. I encara pretenen els més fastigosos Montilla i Mas, encolomar-nos més ecspanya a les properes eleccions ???. Com és possible que hi hagi gent que pugui votar a aquests fariseus traïdors que pel seu propi lucre ens estan venent Catalunya als espanyols indesitjables ???. Ja ni ha prou d'aquest color. Hem d'esmolar les falçs, ara, no demà ara. VISCA CATALUNYA INDEP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
josep fletxa barcelona
25 d'agost de 2010, 18.04 h

-recorden que EL fan des del 1997. No 'ho celebren'
-al començament dels anys 90. No 'principi'
-entre EL 2004 i el 2006


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
25 d'agost de 2010, 10.46 h

#6 un dia ets de LLeida l´latre de Barcelona, l´latre ets el xavier l´latre Lluïs etc. Que tens desdoblament de personalitats ? més aviat deu ser que ets tonto del cagar i que consti que les teves opinions ni me les miro però se´t veu tant el llautó que amb pallassets com tu ens fem un fart de riure. Ha ha ha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluis fletxa Lleida
25 d'agost de 2010, 09.30 h

Así que en el 92 se detuvieron a todos los independentistas...Joder, lo tuyo es grave, no se discernir si es subnormalidad o mania persecutoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
24 d'agost de 2010, 23.52 h

Sincerament, no conec a aquestes noies ni sé gaire d´elles però el que si sé és que cada dia em cauen més simpàtiques. Vaig a la nevera buscar cava i a brindar per elles. Que vagin fent que al final faran que la gent acabin obrint els ulls i ens revoltem tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
euro fletxa Republica de Catalunya
24 d'agost de 2010, 23.21 h

I com es qué en millet, montull, prenafreta, alavedra, luigi etc. etc. van tant tranquíls pel carrer, de vacances fa mes d'un any ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
euro fletxa Republica de Catalunya
24 d'agost de 2010, 23.17 h

Amb l'excusa dels jocs olímpics del 92, l'audienzia nazional de ecspaña, va fer detenir a tot els independentistes que va trovar, per "prevención". Que passa ara, que vé la tardor i la mani mani de l'11 de Setembre i les eleccións i vólen detenir a tots els independentístes ????? Dons aquesta vegada tindreu molta fèina i no tindreu prous presóns per engarjolar-nos a tots. Als iaios i iaias i nens que anirem amb pancartes, també ens fotreu amb les vostres porres ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 d'agost de 2010, 22.54 h

Els mossos d'esquadra depenen del govern d'Espanya. Si demà el govern espanyol els vol dissoldre, ho pot fer!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa Republica de Catalunya
24 d'agost de 2010, 22.51 h

Als gossos d'esquadra, se'ls hi ha girat fèina eeehhhhh...... prohibir homenatges, prohibir brindis, detenir independentistes com l'Eudal a Mataró. Que passa, es que cobreu un plus extra per fotre merder i detenir a nanos ??? Si aquesta es la vostre fèina, ja teniu al poble en contra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.