directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "No serà que Espanya necessita econòmicament més a Catalunya que no pas al revés?"

L'expresident de la Generalitat respon a Rajoy i De Guindos i els acusa "d'intoxicar" i "desinformar" durant les Jornades del Cercle d'Economia a Sitges

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Lleida .- L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dimarts que "Espanya necessita econòmicament més a Catalunya, que no pas Catalunya a Espanya", si és té en compte que l'economia catalana aporta el 25% de les exportacions, el 25% de la producció industrial estatal, el 22% de tots els ingressos tributaris, a més dels 15.000 milions d'euros nets, que corresponen al dèficit fiscal català. Així ha volgut respondre a les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, i del ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, als quals ha acusat "d'intoxicar" i "desinformar" durant les darreres Jornades del Cercle d'Economia celebrades a Sitges, en assegurar que una Catalunya independent perdria entre el 25 i el 30% del seu PIB. Mas els ha recordat que "perquè Catalunya surti de la Unió Europea, Espanya l'hauria de reconèixer com a estat independent" ja que "a efectes europeus seguiríem formant part de l'estat espanyol". Però en el cas d'acabar-la reconeixent, l'expresident ha sostingut que "el tema queda resolt".

Comparteix
   


Etiquetes
"A qui menys interessa una frontera o una duana és a Espanya
 
Davant les "amenaces" pronunciades per Mariano Rajoy i Luis de Guindos en durant les Jornades del Cercle d'Economia, l'expresident Artur Mas els ha recordat que la "realitat" és que "Catalunya no pot sortir de la UE si l'estat espanyol no la reconeix com a estat independent" perquè "a efectes europeus seguiríem formant part de l'estat espanyol". Però en el cas que finalment Espanya acabés reconeixent una Catalunya independent, Mas ha dit que "el tema queda resolt". A més, s'ha mostrat convençut que "hi ha tants interessos econòmics que tothom buscarà les millors solucions per protegir millor les seves economies". En aquest sentit, ha remarcat que "a qui menys interessa una frontera o una duana és a Espanya perquè necessita ha de passar un munt de coses per Catalunya".

"No serà que Espanya necessita més a Catalunya, que no pas Catalunya a Espanya?"
En resposta a les afirmacions dels dirigents espanyols que una Catalunya independent perdria entre un 25 i un 30% del seu PIB, l'expresident català ha assegurat que darrera aquestes paraules "s'amaga una altra realitat", tenint en compte la tendència i inèrcia d'aquests darrers anys. "Nosaltres estem cada vegada més internacionalitzats i cada vegada depenem més de fora i menys d'Espanya", ha sentenciat Mas, tot preguntant-se si "no serà que Espanya necessita més a Catalunya, que no pas Catalunya a Espanya?"
 
Així, ha recordat que l'economia catalana aporta el 25% de la producció industrial del conjunt de l'Estat, el 25% de l'exportació, el 27-28% de la importació, el 26% de tots els ingressos del turisme estranger, el 22% de tots els ingressos tributaris, a més de 15.000 MEUR nets cada any, que corresponen al dèficit fiscal català.

El Cercle d’Economia, una eina al servei de l’Operació Catalunya

Artur Mas ha assenyalat que darrere les paraules de Rajoy i de Guindos a Sitges "d'intoxicació, deformació de la realitat i la campanya de la por perquè la gent no vagi a votar o voti que no, tot i que ells preferirien que no anéssim a votar". En aquest sentit, ha advertit que "un futur en el qual no fem res, està amenaçat a hores d'ara".
 
Davant un centenar d'empresaris lleidatans, Mas ha recordat el "dèficit històric" en inversions en infraestructures de l'Estat a Catalunya, tot destacant que els diferents governs espanyols han invertit "menys del que tocava" en aquest àmbit a Catalunya.
 
L'expresident de la Generalitat ha fet aquestes afirmacions durant la cloenda de la segona conferència del cicle 'Els empresaris volem saber' que ha organitzat el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya aquest dimarts a la Llotja de Lleida. Aquest cicle de conferències que va començar a Girona el 4 de maig i que continuarà a Tarragona i Barcelona, proposa un diàleg entre representants d'organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits per analitzar els reptes i les oportunitats de futur de l'economia i empresa catalanes.
 
L'acte ha comptat amb les intervencions dels economistes Francesc Reguant, Josep M. Vázquez Zacarías i Joan Tristany; i de l'enginyer i president de la fundació ICIL, Ignasi Sayol. Així mateix, també hi ha intervingut els presidents de sis organitzacions empresarials de les comarques lleidatanes: Joan Horaci Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida; Delfí Robinat, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega; Jaume Saltó, president de PIMEC-Lleida; Maria Rosa Eritja, presidenta de la FECOM; Pere Roqué, president d’AEALL-ASAJA; i Josep Maria Gardeñes, president de la COELL.        
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
pastanaga radioactiva fletxa sidral cosmic
1 de juny de 2017, 20.45 h

#11 idiota borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
1 de juny de 2017, 11.08 h

ENESIMO RIDICULO DEL POKEMON PIDIENDO ALGO QUE SABE NO LE DARAN Y QUE NO PUEDE PEDIR.

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA

El presidente de la Generalitat actuó a sabiendas de que este organismo sólo puede emitir opiniones a petición de Gobiernos y de Parlamentos estatales y estipula como requisito para postularse que la consulta en cuestión no contravenga la Constitución ni la legalidad.

http://www.elmundo.es/cataluna/2017/05/31/592e8dfe268e3e02248b45a6.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
31 de maig de 2017, 19.19 h

Pobre Sr. Mas, per l'escoria dels hijos de papa de la cup i els pagessots d'erc-montilla, ES EL DIABLE AMB CUA.
pobres nens, que contents que es van posar quan l'espanyolista Carod-de montilla va fer president de la seva Catalunya un nazzional.socialista com el montilla i ole del GAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 de maig de 2017, 17.21 h









#8





ENS POTS EXPLICAR, PPALURDA GROTESCAMENT ANALFABETA BEJOTA, QUÈ VOL DIR AIXÒ DE :








" A TOTS PAISOS N'HI LLOCS MÉS PROPERS QUE ALTRE " ?? !! !!







P P A L U R D A A A A A A A A A A A A !! !! !! !!




A N A L - F A B E T A A A A A A A A A A A !! !! !! !!








HUAH HUAH HUAH HUAH . . . AQUESTA ESCÒRIA DE L'ESCORIAL ENS VOLEN MATAR . . . DE RIURE DE LES SEVES PPALLASSADES CANTIMFLESQUES !! !! !! !!












Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
31 de maig de 2017, 14.41 h

N.B. A TOTS ELS PAISOS N'HI LLOCS MÉS PROPERS QUE ALTRE.CATALUNYA ÉS TANT ESPANYA COM LA RESTA DE L''ESTAT.

alt comandament dels Mossos", qui diu: "El cos és un reflex de la societat, hi ha de tot. Independentistes i no. Però una cosa està clara: la gent es fa policia per solucionar la seva vida, no per complicar-se-la, tenim família, hipoteca, i ningú no es jugarà el sou".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 de maig de 2017, 12.50 h




Mai no m'ha agradat gaire la manera de fer de l'Artur Mas. Crec que podia haver fet molt per la nostra Catalunya i NO SÉ amb certesa per quins motius, no ho va fer.



Tot i això, accepto de bon grat que ara intenti fer per la independència coses que no va fer quan hauria estat el moment ideal.



Mai no hem de rebutjar qualsevol cop de mà, a condició , en aquest cas, de que no amagui un intent de tornar al poder. Si l'Artur Mas pretén tornar a governar, en mi hi tindrà un enemi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Fisnals Collons fletxa London del camp
31 de maig de 2017, 12.22 h

Heu destrossat grans moments d'eufòria a Catalunya, refredant el procés repetidament, heu actuat defensant els interessos personals i dels mercaders que ús rodegen, casualment heu governat amb consellers botiflers d'UNIÓ, junt amb Duran i la colla de trepes, no solament vau tirar endarrere el referèndum, us vau inventar una consulte amb un grapat de possibles respostes debilitant el SI i potenciant el NO . tremendament perjudicials, tu i els galifardeus, heu donat temps a la dreta espanyol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Fisnals Collons fletxa London del camp
31 de maig de 2017, 11.59 h

A Mas no se li pot negar la virtut d'exercir la demagògia, al millor nivell del PP espanyol, es nota que el seu partit i el PP són cosins germans, "No serà que espanya...", vés tu quin descobriment després de fer desenes d'anys que espanya espolia Catalunya amb 16.000 milions d'euros de mitjana a l'any, que multiplicats per 40 donen una suma que mareja fins i tot a la perdiu de CiU .. Mas fins quan haurem d'aguantar que tots vosaltres, venedors de fum de pactisme i peix al cove, sortiu per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
31 de maig de 2017, 11.05 h

NI CAL SE EMPRESARI NI MINISTRE PER ENTENDRE TOT AIXÒ

SIMPLEMENT ELS DE MADRIT S'OMPLEN LA BOCA DE MENTIDES QUEDANT DESAUTORITZATS DEVANT D'UNA AUDÈNCIA MITJANAMENT PREPARADA.

LA MEDIOCRITAT D'UN ESTAT EN DECADÈNCIA TOTAL

PENSEN QUE SOM TONTOS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 de maig de 2017, 10.54 h



Es del domini públic el que planteja el President Mas.

Sols la Susana i els Presidents de Extremadura, son capaços de dir lo contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.