directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 04:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Ferran Adrià presenta a Montilla el seu projecte per dissenyar un nou model turístic català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cuiner Ferran Adrià s'ha implicat en un projecte conjunt amb l'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) –on hi té el restaurant El Bulli- per idear un nou projecte turístic de país que posi en valor els elements patrimonials i naturals de la mà de la gastronomia. L'objectiu principal és aconseguir desestacionalitzar el turisme i implicar l'empresariat i tota la societat en fer de Catalunya un referent mundial. La idea, tot i ser embrionària, compta amb el vistiplau del president del Govern, José Montilla, que aquest dimarts ha visitat El Bulli. 'A vegades no calen molts diners perquè les bones idees són coses senzilles', ha indicat el xef.

Comparteix
   


Etiquetes
La creativitat de Ferran Adrià no té límits. Tot i que la seva especialitat està a la cuina, el considerat el millor cuiner del món s'ha posat al servei del país per tal d'aportar idees en la creació d'un nou model turístic. Per Adrià, la crisi que està vivint el país és 'estructural' i, per això, cal crear noves maneres de fer turisme que atreguin visitants tot l'any i que, sobretot, vinguin en busca de la bona gastronomia i d'uns recursos naturals i patrimonials d'excel·lència.

Aquest projecte s'ha començat a coure conjuntament amb l'Ajuntament de Roses. El mateix Adrià ha explicat que des que van decidir continuar el seu projecte des de la cala Montjoi, a Roses, s'han assegut amb l'alcaldessa, Magda Casamitjana, per repensar el potencial turístic de la vila. Prenent de referència els camins de ronda que voregen el litoral i la gastronomia que s'ofereix des de diversos restaurants, el xef i l'alcaldessa volen traçar un 'recorregut sensorial' que posi en valor els potencials turístics de Roses. Es tractaria una ruta que començaria a cala Montjoi i, passant per l'Almadrava, la llotja o el far, arribaria fins la ciutadella. Aquesta mateixa idea, amb embrió a Roses, Adrià i Casamitjana tenen la voluntat d'exportar-la a la resta del país.

Pel president Montilla, aquest projecte és una aposta 'innovadora com sempre ho és el què fa en Ferran' i que, segons ha valorat Montilla, com totes les coses innovadores és 'arriscada'. No obstant això, li ha augurat un 'resultat molt positiu perquè darrera la creativitat hi ha talent'.

Tot i que no s'ha aprofundit en el contingut, Adrià ha explicat que 'de manera altruista' ell hi aportarà idees però ha demanat la implicació de la societat civil i l'empresariat per configurar aquest nou model i també del Govern per aportar-hi recursos econòmics. A tall d'exemple, el xef ha explicat que Catalunya gaudeix dels millors parcs naturals però que, si la gent els visita, no s'hi pot quedar a menjar. Per tant, cal dotar-los de serveis que estiguin a l'abast de tothom i, per exemple, ha avançat que es podria fer una gran zona de pícnic. Una idea que, segons Adrià, no és incompatible amb crear infraestructures turístiques del més alt nivell.

La cuina catalana, a Harvard
Durant la trobada que Montilla ha tingut amb el xef al mateix restaurant, Adrià també li ha explicat al president que a partir del setembre –i a través de la Fundació Alícia- Catalunya serà un gran referent a nivell mundial ja que faran un curs de quatre mesos sobre gastronomia i ciència a la Universitat de Harvard.

El xef també ha comentat amb el president els projectes futurs per a El Bulli que es començaran a concretar, a través de la nova fundació, a partir de l'estiu que ve. Adrià ha avançat que l'estiu vinent ja podran donar més detalls sobre el projecte, que s'ha de posar en marxa a finals del 2013 i que ha de convertir el restaurant en un centre de recerca culinària 'com no n'hi ha referents al món', segons el propi xef. Adrià ha assegurat que aquest projecte 'és fins i tot més bonic que el del restaurant'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
25 d'agost de 2010, 19.52 h

APA Ferran! ara cal que sempre diguis "CUINA CATALANA" en lloc de "cocina espanyola" al referir-te a la cuina catalana com te sentit dir en masses vegades per televisió!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.