directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

L'obsessió anticatalana d'Espanya aparta Dani Comas del mundial de Bike Trial

El ciclista català, set vegades campió del món, creu que és una venjança per haver competit amb els colors de Catalunya

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

L'estat espanyol continua amb la seva croada anticatalana en el món de l'esport. Després de les nombroses queixes contra la federació espanyola fetes per diverses atletes catalans, el veto a Catalunya es desplaça ara al món del bike trial. I és el que pilot català Dani Comas, set vegades campió del món d'aquesta modalitat, no podrà disputar el pròxim Campionat del Món que es farà la setmana que ve al Canadà i que és organitzat per la Unió Ciclista Internacional (UCI). La Federació espanyola no l'ha convocat, al·legant que no té llicència vigent i dient que no ha passat tots els controls mèdics, dos fets que ell nega rotundament. El ciclista pensa que al darrere hi ha un càstig per haver format part de la selecció catalana quan va disputar el campionat del món coordinat per la Biketrial Internacional Union (BIU).

Comparteix
   


Etiquetes
Dani Comas guanyava a principis d'agost el campionat del món organitzat per la BIU. Ho feia amb els colors de Catalunya, ja que aquest organisme reconeix la Federació Catalana de Bicitrial des de fa un any. No és el mateix cas però quan es tracta de l'altre organisme ciclista mundial. La UCI, obliga a Comas que es vesteixi amb els colors espanyols per competir en el proper mundial que es disputarà a partir del 31 d'agost al Canadà. El pilot català no té inconvenient: 'Em sento català i sóc un gran defensor de la selecció catalana, però el que vull és competir', afirma.

La Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), però, no pensa el mateix, i mitjançant una carta li ha comunicat que no l'ha seleccionat per al proper mundial, argumentant absurdes qüestions esportives i reglamentàries. En el primer cas, indiscutiblement, és el millor del món. En el segon, és impossible que no tingui la llicència tramitada, ja que des de principi d'any ha competit, ja sigui amb Catalunya o amb Espanya. Aquest dimarts era el darrer dia per formalitzar les inscripcions, i, encara que l'UCI hagi allargat el termini esperant que es resolgui el tema, Comas veu poques possibilitats de disputar el mundial a tenor de la inflexibilitat de la federació.

Res de nou
El veto a la participació de Comas al mundial per part de la Federació Espanyola de Ciclisme no és cap novetat. Fa poc més de tres mesos, l'erupció del volcà islandès va cancel·lar un vol a Itàlia on s'havia de disputar la segona prova del campionat del món. La Federació Espanyola va aconseguir un altre vol on només hi cabien quatre dels cinc components de l'expedició. Comas va ser el sacrificat i ,com a conseqüència, va perdre el campionat del món. Ara, es podria quedar altre cop sense coronar-se com el millor.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Agapito fletxa Villanueva del Pardillo
4 de setembre de 2010, 16.43 h

Proposo un bonic boicot a "la Vuelta". Que se la fotin on els capiga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
26 d'agost de 2010, 16.22 h

No alimenteu els TROLLS !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Viva fletxa España
26 d'agost de 2010, 13.44 h

Pero qué cruzada anticatalana? Si con la "roja" había por lo menos cinco catalanes jugando y bién agradecidos que les estamos... Es contra los catalanistas nazi-onalistas contra los que tenemos problemas...

Arriba España y viva la constitución!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
26 d'agost de 2010, 13.29 h

Anys 60 del segle passat. Arriba un extraordinari boxejador cubà de nom José Legra. Els primer combats , que guanya un darrera l'altre,i els mitjans de comunicació parlant del "boxeador cubano" o del "púgil de color" o del "excelente pugilista afro-cubano".
Conquereix el campionat d'Espanya i llavors ja es "el boxeador hispano de origen cubano", per passar desprès de guanyar el campionat d'Europa a ser "el boxeador español" i arribar un cop proclamat campió del mon a ser "el mejor boxead... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
somiserem fletxa igualada
26 d'agost de 2010, 12.38 h

#1 Que hem diguin el dia i l'hora i alla estare. Hauriem de fer boicot i hauriem de protestar energicament devant de cada trapitjada casposa dels veins opressors.
A Berlin cel.lebren els 200 anys d l'independencia d'alguns paisos de la malaida ejpaña. A qualsevol lloc veuen la realitat d'aquesta "gentuza". Nosaltres estarem alla dient que volem aconseguir el mateix. Fem pinya, ara es el moment. Anims Dani.
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
26 d'agost de 2010, 11.40 h

#18 Roderic, molt d'acord amb tú. Jugar amb la sel.lecció andorrana i fotrels'hi un bon gec a la sel.lecció ep.panyola, cosa que no sería gaire difícil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
26 d'agost de 2010, 08.41 h

Mentre no tinguem selecció catalana oficial, els esportistes catalans represalitats per Espanya podrien mirar de participar amb la selecció andorrana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Miquel fletxa Sabadell
26 d'agost de 2010, 02.26 h

Ja seria hora que els esportistes catalans deixessin de competir amb ejpaña,que faran el dia que tinguem l, independencia?. Que comencin ara d´una vegada,sense nosaltres els ejpanols no farien res en cap sport,aqui s-ha de mullar tot-hom amb el que li toqui,l´oleguer del barça es va negar a jugar amb ejpana,,si tots fessin com ell,ejpana es cagaria a les calces,s-hauria de parlar amb ells


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
unai fletxa gasteiz, araba
26 d'agost de 2010, 00.13 h

primero: Perdonar pero no hablo catalan, de echo vivo a unos pocos kilometros de cataluña. Segundo: tanto catalanes como vascos nos tenemos que preparar de cara a las federaciones españolas, que nos van a caer ostias como panes, no les gusta nada que defendamos nuestros colores asi que nos vendran con cualquier chorrada para entorpecer tanto a deportistas como federaciones. ya esta pasando con la de ciclismo, con la de tiro olimpico cuando una seleccion de tiradores catalanes se presento en p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
25 d'agost de 2010, 21.57 h

La solució es que tots els Catalans en solidaritat al boicot colonial castellà i sa manifesta injustícia. contra el Campió del Mon Dani Comas:
Que en Solidaritat cap Català vagi a representar el colonialisme castellanista al Mon. La pròxima convocatòria que els colonialistes espoliadors castellans, Be siguin de Atletisme, Basket. Bolei-bol, Futbol o Jokey sobre patins. Cap Boicot tardo-colonial castellanista, sense contra boicot. Cap agressió a Catalunya o als Catalans... sense resposta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.