directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Senat espanyol aprova la reforma laboral que limita a 30 dies la possibilitat de rebutjar formació

El text arribarà al Congrés la segona setmana de setembre per a la seva aprovació definitiva.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Treball del Senat espanyol va aprovar ahir la reforma de treball amb el vot favorable del PSC, ERC, ICV-IU i el PSOE, les abstencions de CiU i PNB i el vot contrari del PP. Els senadors van rebutjar les dues esmenes d'ICV i ERC, i van debatre les 289 esmenes tramitades. Finalment, el punt més polèmic de la reforma va ser el de sancionar els aturats que rebutgin cursos de formació i fer-ho reduint el període de gràcia de 100 a 30 dies. Contra tot pronòstic, el PP finalment va donar un 'sí crític' a la mesura i la va condicionar a millorar i controlar les prestacions que atorga l'Estat. La segona setmana de setembre el text arribarà al Congrés per a la seva aprovació definitiva.

Comparteix
   


Etiquetes
CiU i PNB van possibilitar novament que la reforma laboral passés el tràmit del Senat. Totes dues formacions es van abstenir. El senador de CiU, Jordi Casas, va explicar que amb aquesta reforma 'hem perdut una gran oportunitat de fer una bona reforma laboral'. Pel senador, d'aquesta manera, el govern espanyol demostra una vegada més el seu 'poc coratge polític'. CiU ha trobat a faltar que el govern espanyol busqués 'complicitats seriosament' per tal d'aconseguir una reforma de consens.

Des del PSOE, la senadora Matilde Fernández es defensà de les crítiques assegurant que tot i la falta de suport, no es consideren en 'soledat parlamentària'. El PSOE va defensar que es tractava d'una llei 'positiva' per a tots els treballadors, 'sobretot pels que no tenen feina'. 'No redueix les garanties dels treballadors', sinó que les millora.

Alícia Sánchez-Camacho va defensar els postulats del Partit Popular, assegurant que no podien estar d'acord amb la reforma, perquè és la 'reforma de l'acomiadament' i no ajudarà a l'estat a sortir de la crisi. Per la senadora del PP aquesta norma és 'menor' perquè no aborda els autèntics problemes dels treballadors. Pel que fa a la polèmica de reduir a 30 dies el període de gràcia per no acceptar un curs de formació, Camacho va anunciar que hi donarien suport per 'responsabilitat'.

El projecte de llei de reforma laboral tornarà el nou de setembre al Congrés espanyol per a la seva aprovació. Entre les principals modificacions, la reforma generalitza la utilització de l'acomiadament amb 33 dies per any treballat. En segon terme, el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) abonarà els vuit primers dies d'indemnització per acomiadament.

En el seu pas pel Congres, un pacte entre PSOE i PNB va concretar l'acomiadament justificat per mala situació econòmica de les empreses. En aquella ocasió es va recollir que si 'existien pèrdues actuals o previstes o la disminució persistent del nivell d'ingressos' que pugi 'afectar al a seva viabilitat o a la seva capacitat de mantenir el volum de treball'.

Per últim, es modifica el paper de les empreses de treball temporal (ETT) incrementant la duració màxima dels contractes de dos a tres anys. Així mateix, aquesta manera d'empresa podran col·locar aturats dins el sector de l'administració pública.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Manel fletxa Barcelona
26 d'agost de 2010, 16.36 h

#5 El meu fill també diu caca, cul, pets, pipí, a veure si m'enfado, i també em fa molta gràcia. Però ell només té 4 anyets...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
XAVIER fletxa BARCELONA
26 d'agost de 2010, 16.23 h

#4 manel eres un fascista acabado ,seguro tu eres de los que levantaba el brazo en la diagonal al paso de franco , vete al campo a pastar borrego facha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
26 d'agost de 2010, 14.47 h

#3 cada dia més famílies no poden sortir de la crisi per culpa dels 22.000 milions d'euros que Espanya ens ROBA cada any.

per cert, la Generalitat dóna ajudes a la premsa EN CATALÀ, no com els convergents unionistes, que pagaven 19.000 subscripcions a la Vanguardia a canvi que el "conde" els fes campanya mediàtica, encara que no els doni la gana de fer ni que sigui una edició en català.

El diari Ara, que aquest suposat Xavier (?) diu que és d'ERC, té com a home fort el Vicent Sanchi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xavier fletxa bcn
26 d'agost de 2010, 12.54 h

http://www.vozbcn.com/2010/08/23/29790/generalidad-subvenciona-grup-cultura/ cada dia mas familias no tienen ingresos excepto la familia ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'agost de 2010, 09.43 h

#1 Mentidera, fatillera, mira pel forat del pany hi i veuràs un mirall.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
XAVI fletxa BCN
26 d'agost de 2010, 09.15 h

http://www.vozbcn.com/2010/08/23/29790/generalidad-subvenciona-grup-cultura/ lo que hace erc en el gobierno y es llevarcelo a carretas


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.