directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ara toca mullar-se

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Aquesta és l'etiqueta que la gent de @DjRepubliCAT va proposar aquest dijous per piular a les xarxes socials, com cada setmana, en suport a la República Catalana. Efectivament, s'apropa el moment de la veritat. Després que en poques hores coneguem definitivament la data i la pregunta, per a d'aquí set dies, les entitats han convocat a Montjuïc una concentració en suport del Referèndum. Ben segur, molts hi anirem. El dia que tant hem esperat ja és ben a prop. És el moment d'espolsar-se la mandra, les ambigüitats, els autoenganys i la por. És temps de sortir al carrer. Som molt afortunats de viure-ho. En els darrers tres segles cap generació de catalans ha tingut tan a l'abast la llibertat. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
INFANTILISME.                Sobretot que es pensin que són els grans protagonistes de tot plegat. De la mateixa manera que porten mesos dient que el Referèndum és la pantalla passada que només ells han defensat sempre, sense adonar-se que és precisament per repescar-los a ells (ai, santa innocència, que no volen!) que s'hi ha tornat, ara també necessiten creure que han salvat el Pacte Nacional pel Referèndum. Com als folls, se'ls hi ha de donar la raó i deixar la porta sempre oberta al pacte. Això sí, emprenent la via unilateral com si l'acord amb l'Estat espanyol estigués, com està, absolutament tancat a pany i forrellat. Apuntar-se al carro dient que no consideraran vinculant el resultat suposa una flagrant contradicció amb tot el que han defensat durant els darrers mesos. Ara bé, si es comprometen amb el Referèndum i hi van a votar, com si el consideren animal de companyia.

INTERNACIONAL. L'associació Drets (que tan bona feina ha fet i fa en defensa dels drets dels catalans víctimes de la xenofòbia i el racisme consubstancials al nacionalisme espanyol),  en combinació amb l'Institut de Drets Humans d'Andorra (IDHA), han decidit ampliar la querella criminal contra dos responsables d'interior a l'ambaixada espanyola a Andorra, i els antics cap d'afers interns de la policia d'allà, Marcelino Martín Blas, i l'exnúmero dos del cos, Eugenio Pino, sota l'acusació de coaccions, xantatge i extorsió. Demanen al jutge que aixequi la protecció diplomàtica de tots plegats. Es tracta d'una via per obrir un front internacional en resposta a l'Operació Catalunya. Atès que cap fiscal que viu i treballa a Catalunya sembla disposat a moure un dit en defensa dels drets de les persones afectades, sembla lògic que acabi essent la justícia internacional la que acabi dirimint, d'aquí molts anys, la qüestió. Ja serem independents.

NERVIS. Autèntic pànic. Alerta molt greu davant la presidència de torn estoniana de la UE que comença el primer de juliol, en substitució d'un Regne Unit camí del Brexit. Les admonicions del parlamentari europeu del Partido Popular espanyol Esteban González Pons rebel·len autèntic estupor. Amb un nivell de prevencions impropi d'una amenaça, com la catalana al règim del 78, segons ells mateixos, completament inviable. Sobta que una cosa tan impossible, per a evitar la qual, com va explicar el ministre García-Margallo, el Regne d'Espanya està gastant a raig fet en matèria militar, ocupi tants esforços. Però és que convèncer un país que es independent gràcies a un referèndum unilateral i una DUI fa poc més de vint-i-cinc anys que fer el mateix avui és molt dolent, costarà un esforç diplomàtic considerable. Tant, que vés que no siguin els estonians dels primers a reconèixer la República Catalana.

PACTE. Dilluns, després de l'amenaça al matí de la vicepresidenta del govern espanyol, el president Puigdemont celebrava al Palau de la Generalitat una cimera amb els partits partidaris del referèndum, amb l'excepció de Catalunya en Comú, immersa en una divisió cada vegada més evident entre partidaris i contraris a l'únic referèndum possible, és a dir, l'unilateral. A la mateixa hora, Xavier Domènech era ocupat a Madrid, presentant la moció de censura a Mariano Rajoy que, després del no del PSOE a encapçalar-la, no té cap mena de futur. Segons sembla, una presa de contacte per parlar sobre les properes passes, entre les quals, la fixació de la data i la pregunta. Convindria no reiterar massa la fórmula, que recorda de manera funesta el trànsit cap al 9-N. Ara correspon aplegar el Pacte Nacional pel Referèndum i donar-li tot el protagonisme. Sense dubte, data i pregunta des de baix i sense dilacions tindran molta més força.

SOBRATS. El cap de setmana passat el president Puigdemont acudia a les tradicionals jornades de Sitges organitzades pel Cercle d'Economia, la millor representació de la gran teranyina del poder a Catalunya de la qual ens ha parlat Roger Vinton en la seva recent obra homònima. Les grans, negres i peludes aranyes presents no van qüestionar al president espanyol la seva persistent actitud xulesca i amenaçadora, de buidatge de competències i d'asfíxia premeditada del país on són (fet que els afecta fins i tot a ells directament, però què hi farem, tot per la pàtria). En canvi, es van permetre el luxe de tractar amb enorme menyspreu el president de la Generalitat a qui, al final de la seva intervenció, només van formular una sola pregunta. Qui s'han pensat que són aquests cretins? Una de les coses més valuoses del procés és que es faci contra aquesta caterva de sobrats.

VINCULANT. Dijous coneixíem a l'avançada la posició de la Nova ICV en relació al referèndum. La veritat, bastant poc original, a l'estela de l'Albano-Dante Fachín. Impossibilitats d'enfrontar-se a la clara majoria dels seus votants, partidaris d'un Referèndum encara que sigui unilateral, han optat per mantenir el puta-i-ramonetisme habitual donant-hi suport però declarant que no el consideraran vinculant. Vaja, que després de tractar tothom de processista durant un any i mig ara volen un altre 9-N. La notícia és important, perquè pot arrossegar alguns punts a l'alça la participació, suficient per convertir el resultat, contra la seva voluntat, en vinculant. Això sí, cal pregar-los dues coses: que alguns dels seus facin campanya pel no, que la necessitem; i que deixin de posar-se "estupendos" cada dia amb les garanties democràtiques i la Comissió de Venècia, perquè si no l'han de considerar vinculant, tampoc no cal ser tan primmirats.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
bocadill de jambo i ques fletxa amb doble de ques pls
5 de juny de 2017, 21.22 h

#35 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 de juny de 2017, 10.47 h

#34


FORÇA JUVE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
4 de juny de 2017, 20.48 h

#29



SANTIAGA, UNA FOLLABURROS CUALQUIERA

HAY 40.000.000 EN ES-PPALURDISTAN



QUE PENA ESTA FRUSTACION QUE SUFRIREIS CUANDO CATALUNYA

SE INDEPENDICE

PODEMOS HACER ALGO PARA CONSOLAROS ?

SI OS CALMA, OS PUEDO CANTAR "ELS SEGADORS"

ESTE POR LO MENOS TIENE LETRA

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH




GIBRALTAR IS EUROPE




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
4 de juny de 2017, 20.33 h

#29



SANTIAGA Y CIERRA ES-PPALURDISTAN


Tienes toda la razon Santiaga, os machacan el cerebro con la desunida
es-patraña y al final nos vamos,luego os llegara la frustracion con las
mentiras que os han contado,y a meter mano al consolador de la
rojiguarra (nunca mejor dicho), para calmar el furor anal-patriotico que
padeceis.



5PA1N FUCK OFF




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
4 de juny de 2017, 20.21 h




#26 #31

Desenganya't Caguetesneses, una vegada més el teu precari cervell intoxicat per la mitja copeta d'ANÍS EL MONO t'ha fet interpretar equivocadament la realitat.


El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, Caguetesneses, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LES ORELLES PERQUÈ NO TE LES RENTES MAI, COTXINA !! !! !! !!


Au, corre, compra al super una capsa d'aquells bastonets amb cotó als dos extrems, mulla'n un amb glicerina o, si no en tens , amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
4 de juny de 2017, 19.43 h

ESPAÑA DEBE UN NUEVO FAVOR A LA COMUNIDAD INTERNACIONAL PARA FRENAR EL “pruses”.


ESTA ES LA CONCLUSION QUE HAN EXTRAIDO LOS COMENTARISTAS DE TVEN3 QUE HAN TRANSMITIDO LA VICTORIA DEL REAL MADRID EN CARDIFF POR 4 A 1 A LA JUVENTUS.

El Real Madrid consigue su duodecima (12 para los que usan el LAPAO) Champions. Una vez mas, Franco y la Falange han intervenido para que el equipo merengue alcance un nuevo titulo inmerecido por sus meritos deportivos.

Ni la propaganda en TVEN3 (pagada por ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
4 de juny de 2017, 18.43 h

#29 Hahahahahahahaha ui si!!! ja la veig ja, per això heu d'amenaçar no? XD!!!! apa ves a dormir la mona


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Santi fletxa Barcelona
4 de juny de 2017, 16.25 h

Que bonito es el autoengaño, lo malo es que solo funciona en la mente del que se quiere engañar, la realidad es muy diferente y cuando se dan cuenta de la realidad, llega una gran frustración, y la frustración está cada vez más cerca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
4 de juny de 2017, 15.48 h

#25



AI, CANALETA, LA PUPUT i XARNEGA ENCULADADA



Un altre cop amb les transfusions anals-universals, no pateixis
no et curaras mai,mentres no surtis de l'armari, continuaràs abusant
del vibrador rojiguarro i de les xuclatis universals.



AI CANALETA, TOCAM EL XIULET



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
4 de juny de 2017, 15.16 h


#26 Hay que ver que pena que me das, chavalín, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hombres que la zarandeaban moviéndose frenéticamente. Y sobre todo, aquella olor acre de esperma y menstruo, de sábanas sucias y de vómitos de borracho.

Claro que aún deb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.