directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'Estat espanyol usa fons del 'Plan E' per subvencionar la tauromàquia

Ecologistes en Acció denuncia la dilapidació de diners públics per construir places per a curses de braus

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'entitat Ecologistes en Acció ha denunciat que el govern espanyol i diverses administracions territorials i locals estan subvencionant la construcció de places de curses de braus amb diner públic, sovint provinent de fons especials per a la lluita contra l'atur o per la sostenibilitat, o fins i tot del Plan E que impulsa l'executiu Zapatero, teòricament destinat a estimular l'economia i la recerca de feina. Per l'ONG, l'objectiu d'aquests ajuts a la tauromàquia és 'mantenir artificialment les curses i altres festes taurines en contra de l'opinió de la majoria de la societat'.

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat que la reducció d'aficionats a les curses és constant, ja que segons un estudi d'IG Investiga, només el 9.4% dels ciutadans de l'estat mostra molt interès per aquestes activitats, l’Estat espanyol continua obcecat en mantenir la festa del toreig. Per això l'entitat rebutja aquests ajuts, destinats a esquivar el rebuig social de la tauromàquia per impulsar i finançar els ramaders de braus destinats als espectacles taurins, a les penyes taurines, a les escoles de tauromàquia i a la construcció de places de braus.

Moltes d'aquestes places s'estan construint emprant fons del Plan E, fons regionals de cooperació local ,que concedeixen alguns governs territorials de l'Estat, o plans contra l'atur locals. Això ha estat així per exemple a la plaça de braus a Villarubia de los Ojos, a Ciudad Real. Segons l'entitat, en molts casos també s'estan emprant per a aquesta finalitat fons del Pla 5.000 (del Fons Estatal contra l'Atur i per la Sostenibilitat Local), que atorga el Ministeri espanyol d'Administracions Públiques, destinat en principi a finançar obres als serveis socials.

Obviant la crisi
Ecologistes en Acció considera "irresponsable" que ara que cada cop hi ha menys curses de braus, els aficionats estan desapareixent i les arques municipals estan patint la crisi, i malgrat la precarietat que hi ha en sanitat, educació i altres serveis, alguns ajuntaments estiguin gastant diners públics en construir noves places de braus. És el cas de Torija, a Guadalajara, un poble de 1.200 habitants que ha dedicat 2 milions d'euros a la construcció d'una plaça de braus per a 3.000 persones, que només s'utilitzarà 6 dies l'any.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
29 d'agost de 2010, 23.20 h

#10 Estic completamen d'acord. De fet farien falta molts "joseps".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 d'agost de 2010, 12.01 h

#8 Jo una vegada també el vaig agrair la seva aportació gramatical a la nostra llengua. Si bé però, li he de tornar dir a en Josep, el què fa bastant de temps ja li vaig dir: Penso que no n'hi ha prou en dient que tal o qual paraula s'escriu o s'ha de dir o expressar així. Penso que hauria d'aportar més pedagogia i explicar encara que sigui de forma molt lacònica o resumida, el perquè de la seva correcció. També el vaig suggerir, que en comptes de fer-ho com a comentari al fòrum, qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Som i Serem! fletxa Tordera
28 d'agost de 2010, 20.24 h

Que l`estat ejpañol usa diners del plan E per subvencionar la tauromaquia?! La mare que els va parir!! Aixó encara deixa mes en evidència a la corrupció centralista del PSOE. Per començar, agafem tots els plafons del maleit "plan E", i matxaquem-los a cop de martell, maça, o l`eina que vulgueu, i destruim-los completament. Es el mínim que podem fer. I per acabar... L`INDEPENDÈNCIA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 d'agost de 2010, 19.01 h

Gràcies #2 josep de Barcelona. No crec que siguis prepotent; al contrari, fas un servei a la llengua catalana i demostres que la respectes i l'estimes, cosa que no fan els que escriuen descuradament o que es queixen de les teves correccions. Continua així.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 d'agost de 2010, 16.35 h

Nois, quan hem de treure les forques i les falçs, ja ben esmolades ????. És inaudit !!!. Suposo que aquesta notícia te credibilitat, perquè sembla que jo estigui somiant. No sabia que havien estat 16 els "diputadets" convergents disfressats de nacionalistes, que havien votat en contra de la lley anti toros. Valga'm Déu !!!!. A quin forat hem anat a caure ???. Que Déu ens empari i tingui pietat de nosaltres, perquè amb la "xusma" espanyola i els súper botiflers convergents que ens volen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Isaac fletxa El Masnou
28 d'agost de 2010, 15.04 h

Què hi diu a tot això, el Conseller Joaquim Nadal? Perquè mentre el "govern amic" a espanya gasta 2 milions d'euros destinats a una plaça de toros a un poble de 1.200 habitats, alhora cancel·la infraestructures necessàries com la connexió ferroviària de l'aeroport, l'enllaç AP7-A2...

Amb aquest judici inversor l'estat espanyol no sortirà de la crisi, però nosaltres tampoc tindrem un estat propi si no denunciem grans absurditats com aquesta, digna de titular d'informatius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 d'agost de 2010, 11.56 h

#2 Mira, de bon rotllo, pero res mes hi entres per fer-ne correccions, fer aixo quan no t'ho demanen es prepotencia. Sembla que no t'importin els temes i trobo que son debats prou inportants en aquest moment.
D'altra banda, en aquests mitjans escrius rapit i sense mirar gaire. Tot i aixi gracies.
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
28 d'agost de 2010, 10.38 h

I les del PP i ciutanitos o el Psc-Psoe i els 16 diputats de Ciu que no van donar suport a la prohibició de les corrides, que hi tenen a dir? Això sí que és el que importa i els problemes reals de la gent?. Quina barra i quanta hipocresia. Com més aviat obtinguem l´estat propi millor per a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
28 d'agost de 2010, 10.01 h

Encantadors els criteris econòmics del govern de l'estat : no té diners per fer carreteres, però sí per subvencionar "toreros". Europa es posarà dempeus per cridar "Olé"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
josep fletxa barcelona
28 d'agost de 2010, 09.47 h

-amb diners públics. No 'amb diner públic'
-la cerca de feina. No 'recerca'
-molt d'interès. No 'molt interès'


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.