directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat Catalana i Reagrupament, dues llistes contra l'autonomisme

Deixen en mans del votant la tria de qui representa l'independentista descontent amb CiU i ERC · Es veuen amb prou potencial per aconseguir representació parlamentària per separat · Pacte de no-agressió per maximitzar el vot independentista

Comentaris 104  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El dia de les eleccions, els votants independentistes descontents amb el sistema de partits vigent fins ara hauran d'escollir entre la papereta de Solidaritat Catalana i la de Reagrupament. En la reunió d'anit, que directe!cat va avançar en primícia dijous, les dues formacions han acordat que es presentaran per separat, per bé que 'amb una estratègia paral·lela confluent', és a dir, que mantindran un cert fair-play que deixi clar a l'elector que no són rivals entre si, sinó que els rivals que han de batre són els partits autonomistes. Les veus favorables a 'una candidatura transversal, equilibrada i unitària', doncs, no han estat escoltades, perquè les dues formacions consideren que és separadament com aconseguiran millor el mateix objectiu: la proclamació unilateral de la independència per part del Parlament de Catalunya.
Tant Reagrupament com Solidaritat parteixen de la premissa que el mercat potencial d'electors a què es dirigeixen està conformat per centenars de milers d'independentistes orfes de representació, motiu pel qual tant els uns com els altres es veuen capacitats per atènyer representació parlamentària per separat. La unió, raonen, només s'explicaria si el target al qual es dirigeixen creguessin que és exigu.

En aquest sentit, neguen la dita popular que afirma 'la unió fa la força' amb l'exemple de la coalició Compromís pel País Valencià (EUPV-Bloc-Verds), que el 2007 va aconseguir menys vots dels que havien sumat EUPV i Bloc per separat als comicis del 2003, o bé el pacte PSOE-IU del 2000, que els votants d'esquerres no van entendre i que va ser un factor decisiu per acabar donant la majoria absoluta a José María Aznar.

L'escull insalvable
L'objectiu essencial que plantegen una i altra formació és idèntic: la proclamació de la independència des del Parlament de Catalunya mitjançant una votació solemne dels seus parlamentaris, tal com es va fer a Kosovo o en motiu de la separació de Txèquia i Eslovàquia.

Però l'escull insalvable que ha impedit la fusió d'ambdós projectes ha estat la confecció de les llistes. Els representants de Solidaritat presents a la reunió -Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Jordi Finestres- han demanat als reagrupats que participin al procés de primàries de dissabte vinent, com pot fer qualsevol altre adherit a Solidaritat. Al seu torn, els representants de Reagrupament -Joan Carretero, Rut Carandell, Roger Granados i David Vinyals- han insistit en la formació de la coalició amb Solidaritat un cop aquests hagin escollit les seves llistes.

Reagrupament argumenta que, després de dos anys i mig de feina interna, els seus militants ja van escollir unes llistes el 10 de juliol i que seria absurd desmerèixer tota aquesta feina per presentar-se a les primàries de dissabte. Com a molt, accepten pactar de tu a tu amb Solidaritat una nova llista en què s'acordi quin lloc ha d'ocupar cadascú (el cap de llista per a la formació X; el número dos, per a Y; el tres, per algú proper tant a X com a Y...).

Contràriament, Solidaritat veu com els seus militants votaran dissabte quina és l'estructura de llista que volen i és així com es fixarà l'ordre definitiu. A partir d'aquí, la formació raona que modificar aquest ordre en base a un pacte de despatx amb una altra formació atemptaria contra els seus propis principis de democràcia directa. Si la militància ha designat que A ha d'anar en quart lloc i, arran del pacte, acaba anant de sisè, temen que la situació es pugui tornar insostenible.

A la reunió, les dues formacions hi han exposat els seus punts de vista respecte a la confecció de les llistes. Veient la situació de no-acord, s'ha optat perquè cadascú treballi per a sumar el màxim possible de vots independentistes. 'La voluntat d’ambdues formacions és la de sumar, lleialment, el màxim de voluntats per assolir aquests objectius', afirma el comunicat conjunt (pdf).

Campanya conjunta
El fet que s'hagi emès un comunicat conjunt és també simptomàtic de la bona sintonia que hi ha hagut durant l'hora i mitja de reunió. La frase que tanca el comunicat afirma: 'Fem una crida conjunta a la màxima participació de totes les persones que volen la independència perquè votin a les properes eleccions a la tardor', indici que apunta la possibilitat d'una hipotètica campanya conjunta de foment del vot independentista, segons fonts coneixedores de la reunió.

Així mateix, els representants d'una i altra formació s'han emplaçat a mantenir una segona reunió un cop Solidaritat ja tingui llista electoral i uns i altres puguin mirar de concretar aquesta difusa 'estratègia paral·lela confluent'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
pau fletxa mataro
3 de setembre de 2010, 13.51 h

#92
Sandra Astorada i relaxada suposo que te deixat, despres de dir te que la independencia 2014 es a les mans de CDC i de tots els catalans que units podem aconseguir aquest objectiu tan desitjats per tots
Visca Catalunya lliure !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
terranegra fletxa Igualada
1 de setembre de 2010, 23.02 h

treu-te el mitjo de la boca...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
pasbort fletxa Vila-real
1 de setembre de 2010, 11.06 h

RESPOSTA A UN....
bejota, al menos podrias decir a los que NO LO SABEN cuales son vuestras PRIORIDADES...lo diré YO, las prioridades que tienen cierta gente que veremos qué tanto por ciento son, es la de MATAR ASESINAR hasta el GENOCIDIO (ayudados por los catalanes BOTIFLERS...que se han apropiado de CiU, de PsoE, e r c, INICIATIVA etc.) del pueblo catalán, quieren convertirlo en una subprovincia de Castilla.....
Per molt que us desgatellineu dient pestes contra els VERDADERS INDEPENDENTISTE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
terranegra fletxa Igualada
31 d'agost de 2010, 18.46 h

#100
El poble, els electors, tots nosaltres, potser no n´entenem de política però sabem perfectament el que volem, (la INDEPENDENCIA). Nosaltres, el poble, tenim la verdadera força a les mans i no pas els polítics que ara pretenen disgregar-nos. No se com, però hauríem d´adreçar aquest error que estan tenint tant La Porta com en Carretero. No se de qui serà la culpa de no ajuntar les forces, però m´és igual. Ens es igual quin polític assumeixi el lideratge d´aquest exercit Ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
gica fletxa Figueres
31 d'agost de 2010, 12.01 h

Ara per ara, L'ABSTENCIÓ ÉS L'ÚNICA SOLUCIÓ. O UNIÓ O ABSTENCIÓ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
pasbort fletxa Vila-real
31 d'agost de 2010, 11.33 h

Potser si els abstencionistes havessin anat a VOTAR la vegada passada ens hauriem estalviat aquests anys, segurament TAMBE, TAMBE deuen d´haver abstencionistes jurgant en la "bassura" ho tindran ben guanyat!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#98
gica fletxa Figueres
31 d'agost de 2010, 11.15 h

#49 Tots els independentistes a caçar bolets el dia de les eleccions! Ens trobarem al bosc. Altrament, fareu el joc al sistema ecspanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#97
pasbort fletxa Vila-real
31 d'agost de 2010, 10.57 h

Tens raó amic atlasac, es hora de dir-los a aquesta gent que tant sabuts que son i tant sabis les eleccions passades NO VAN VOLER VOTAR INDEPENDENCIA, (VOLEU QUE US DONEM LES GRACIES?) per donar-nos quatre anys dels d´aquells nefats 40, i com aquell de la barraca, YO VOTARE SI A FRANCO aquests en lloc de demanar-nos perdó de genolls per aquets quatre malaïts anys passats encara van gallejant que REPETIRAN...(no t´estranye "el atado y bién atado" no han sabut o volgut evitar-ho" es com una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#96
atlasac fletxa Vila-real
31 d'agost de 2010, 10.21 h

Les eleccions pasades no vam poderte-hi convèncer-t´hi perque ereu TOTS MOLT SABIS per conservar la TRONA, però a aquestes NOVES ELECCIONS SI que quedareu TOTS RETRATATS els nostres AMOS tots sabem qui son, però els altres que tenen el mateix nas que....APOYARE.....ja esteu retratats, com a COL-LABORADORS dels AMOS les vostres escuses NO US VALEN PER A RES!!!sols per omplir-vos més d´IGNOMINIA ( com si no sapiguessim de mesos arrera la TRETA que portaveu per fer fracassar REAGRUPAMENT i..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#95
31 d'agost de 2010, 02.50 h

Demà es fara publica la coalició de Solidaritat Catalana amb el Partit Republica Català i aclariran quina és la situació amb Suma Independència (si fan coalició o no) a part de fer públic també que el cercle catala de negocis els dona suport. Amb tot això si Reagrupament volia una coalició i porten 4 anys (o 2) treballant com és que no l'han aconseguida? com es que Solidaritat amb 2 mesos ha aconseguit arribar a un acord amb aquest partits? aquí algu no encaixa.

Vui animar a entr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.