directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El silenci electoral de Montilla dispara el neguit dels partits

Declara que li preocupen més altres coses que la data dels comicis · Mas demana una convocatòria com més aviat millor 'pel bé del país'

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Seran a la tardor, però als partits polítics catalans els hi assalta encara el dubte sobre el dia dels comicis. Un dubte que perllonga el president de la Generalitat, José Montilla, que es mostra poc preocupat per la data electoral. La Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) assenyala que les eleccions es poden celebrar 54 dies després que es publiqui la convocatòria dels comicis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. D'aquest manera, si Montilla no les convoca aquest dilluns ja no es podran celebrar el 24 d'octubre, com així ho indicaven tots els pronòstics. Davant de la improbabilitat que Montilla anunciï els comicis en breu, una nova data comença a prendre força: 28 de novembre. Per la seva banda el president de CiU, Artur Mas, ha demanat a president socialista que les convoqui quan abans millor 'pel bé del país'.
José Montilla
Comparteix
   


Etiquetes
L'article 75 del nou Estatut, referent a la dissolució anticipada del Parlament, indica que 'el president o presidenta de la Generalitat, amb la deliberació prèvia del Govern i sota la seva exclusiva responsabilitat, pot dissoldre el Parlament (...) El decret de dissolució ha d'establir la convocatòria de noves eleccions, que han de tenir lloc entre els quaranta i els seixanta dies següents a la data de publicació del decret en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'. No obstant això, el Govern té la intenció de guiar-se pel calendari que preveu l'article 42 de la LOREG, que fixa els 54 dies després de la publicació de la data de les eleccions, un dia després de la seva convocatòria.

Montilla ha insistit, en una entrevista a COMRàdio, en què els primers que han de conèixer quan serà la data electoral són els membres del Govern i el president de Parlament, Ernest Benach, 'per deferència i per lleialtat institucional a les institucions i a les lleis'. 'No es tracta de fer-se l'interessant ni el frívol', ha dit.

'Alguns els hi preocupa exclusivament la data electoral i a mi em preocupen altres coses. Les eleccions es convocaran a la tardor i es faran quan toquen'. 'Tenim uns compromisos amb els ciutadans i l'electorat', ha afegit. En aquest context, el president ha destacat que se sent més preocupat, entre d'altres coses, pel començament del curs escolar o la situació de les empreses.

Facilitar que la gent voti
El cap de l'executiu ha ressaltat que té present els esdeveniments dels pròxims mesos en el moment de convocar els comicis al Parlament i ha destacat que 'es tracta de facilitar que la gent pugui anar a votar'. 'L'únic compromís que tinc és que les eleccions no seran el dia de la visita del Papa el 7 de novembre', ha dit. Així mateix, ha admès fent referència a l'Estatut i a la sentència del TC que el procés de recuperació del text estatutari no es farà en tres mesos, al temps que ha recordat que les eleccions no es celebraran més enllà de mitjans de desembre.

Impaciència dels partits
El president de CiU, Artur Mas, ha opinat aquest dilluns que les eleccions han de ser com més aviat millor pel bé del país. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que fins i tot membres destacats del tripartit, com el president d'ERC, Joan Puigcercós, van demanar eleccions 'perquè no calia allargar l'agonia del tripartit'. Mas ha argumentat que allargar la legislatura 'està afectant les possibilitats i la realitat del país', però ha evitat 'apressar' el president de la Generalitat, remarcant que és l'únic amb potestat per convocar els comicis. Ha assegurat que a ell, personalment, li és igual quan siguin les eleccions, però en termes de país cal que siguin 'quan més aviat millor'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
josep fletxa barcelona
1 de setembre de 2010, 20.24 h

-unes altres coses / les altres coses. No 'altres coses'
-encara tenen el dubte. No 'els hi assalta'
-la llei diu. No 'assenyala'
-les eleccions es poden fer. No 'celebrar'
-anuncia aviat. No 'en breu'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Dani fletxa Cerdanyola
31 d'agost de 2010, 16.46 h

"als partits polítics catalans els hi assalta encara el dubte"... gent, primer de tot defensem la llengua i intentem escriure bé en català i després podrem parlar de política... els HI assalta... a on els assalta? Aquest pronom feble és un complement circumstancial de lloc innecessari.

Salut a tots i totes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
31 d'agost de 2010, 12.25 h

#14 Ja, ja, ja, ja, ja!!!!!!! Molt bona la notícia. I és més bona i paradoxal, quan aquesta "catalana", és diu així oi ???, ha invertit a la República Dominicana i que també pensava estiuejar a Màlaga. No a la Costra Brava o a la Costa Daurada, ni a la Val d'Aran què va, aquestes costes i altres indrets de Catalunya no fan pel seu rang ni el seu status social. I poensar que fan (o roben) els calés a costa de les nostres esquenes, concretament les esquenes catalanes. Com és possible q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
31 d'agost de 2010, 12.10 h

#2 Noia del vidre, potser que abans de fer certs comentaris, prèviament s'informi, perquè aquesta vegada si em permet la vulgaritat, "l'ha ben cagat". El comentarista núm. 3, ja li ha deixat ben clar, si bé encara s'ha deixat de dir, que fou mercès als "màgnifics" 16 diputats de CiU i alguns més del PNB. Que durant la segona legislatura del "xulo" de l'ansar, els "màgnífics" diputats de CiU, van seguint donat-li suport, aprovant els pressupostos de l'estat, de la mateixa manera que fan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
30 d'agost de 2010, 19.22 h

Al setembre no es plora es lluita AGENDA D´ESQUERRA REPUBLICANA - ERC- pel MES de SETEMBRE:


5 DE SETEMBRE: TROBADA DE MUNICIPIS INSUBMISSOS A LES LLEIS FONAMENTALS DEL REGNE D´ESPANYA A SANT PERE DE RODES (PORT DE LA SELVA)

7 DE SETEMBRE: VAGA GENERAL A LA CATALUNYA NORD EN DEFENSA DEL TREBALL, LES PENSIONS DE JUBILACIÓ I LA SOLIDARITAT.

11 DE SETEMBRE: DIADA NACIONAL DE CATALUNYA. MANIFESTACIÓ A BARCELONA 17:00 PLAÇA URQUINAONA (Barcelona) CONSIGNA: INDEPENDÈNCIA.

12 DE SETEMBRE: AP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa bellaterra
30 d'agost de 2010, 19.20 h

Intereconomia, dius?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ep fletxa .
30 d'agost de 2010, 19.14 h

PSC?, mireu què passa amb el PSC, el seu socialisme, i el seu federalisme dels collons: http://www.intereconomia.com/noticias-gaceta/politica/villa-lujo-del-matrimonio-chacon-barroso-republica-dominicana


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ARA, ERC fletxa Montblanc
30 d'agost de 2010, 18.00 h

Com mes aviat les convoqui millor. Doncs mes aviat podrem llançar als detritus, la sociovergencia unionista claudicant i mesella de Montilla i Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
30 d'agost de 2010, 16.56 h

es increïble veure com encara ERC pot arribar a treure uns 11 diputats segons enquestes (la meitat del que van treure en les pasades) després de veure com en aquesta pàgina dia sí dia també es defensan a socialistes españols militars pijoprogres com la Chacón després d'haver-se comprat una casa al Carib de 600mil dolars. Es que ni CiU en els seus anys més botiflers estaba en posat tan extremadament españolista com l'actual cúpula d'ERC, que ni te res de Republicana ni de Catalana! d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
30 d'agost de 2010, 13.52 h

Tap. Un tap de suro és aquest virreiet. Un tap pel futur; un tap del present; un tap econòmic; un tap social; un ... dependentista-


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.