directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas obre la porta al catalanisme del PSC

Creu que la trajectòria catalanista del món socialista podria ajudar a la federació · Montilla declara que CiU ha 'radicalitzat' el seu discurs

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha indicat aquest dilluns que no descarta que gent catalanista lligada al PSC pugui col·laborar d'una manera o d'una altra amb un hipotètic govern de la federació. En declaracions a Catalunya Ràdio i en preguntar-li per la possibilitat d'una possible col·laboració d'Antoni Castells, Mas no ha volgut particularitzar-ho en noms, però sí que ha opinat que 'gent de trajectòria catalanista dintre del món socialista' podria ajudar 'd'una forma o d'una altra a un projecte transversal de gran abast', tot i que no vulgui dir 'estrictament estar dins del govern'. El líder de CiU s'ha mostrat ambigu al ser preguntat sobre la sobirania de Catalunya. Mas ha declarat  que el terme independentisme 'ha passat a la història', perquè els països ja no són independents sinó 'interdependents'. El líder de CiU ha remarcat que si un dia Catalunya arriba a tenir un Estat propi, 'un grau d'entesa i convivència amb l'estat espanyol l'haurà de tenir'.

Comparteix
   


Etiquetes
El líder de CiU ha subratllat que hi ha 'realitats econòmiques, socials, sociològiques, familiars i històriques que requereixen d'aquesta convivència' amb l'estat espanyol, alhora que ha reconegut que hi ha hagut una evolució en el discurs de CiU en aquest qüestió, perquè ha recordat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, 'quan li preguntaven si hi havia possibilitats que Catalunya tingués un Estat propi, ell deia que no'. 'Això ha canviat, nosaltres la possibilitat que això arribi no la neguem', ha indicat.

Porta oberta al catalanisme del PSC
El president de CiU ha indicat també que no descarta que gent catalanista lligada al PSC pugui col·laborar d'una manera o d'una altra amb un hipotètic govern de la federació. En preguntar-li per la possibilitat d'una possible col·laboració d'Antoni Castells, Mas no ha volgut particularitzar-ho en noms, però sí que ha opinat que 'gent de trajectòria catalanista dintre del món socialista' podria ajudar 'd'una forma o d'una altra a un projecte transversal de gran abast', tot i que no vulgui dir 'estrictament estar dins del govern'.

Discurs radicalitzat de CiU, segons Montilla
El president de la Generalitat ha titllat Mas d''ambigu' en els seus missatges sobre la independència i ha destacat la 'radicalització' del discurs convergent. 'Cada vegada són més radicals en el llenguatge, respecte els objectius no sabem exactament que vol CiU: si aposta per la independència, pel referèndum...' ha reblat el Montilla.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
josep fletxa barcelona
1 de setembre de 2010, 20.20 h

-ser al govern. No 'dins'
-evolució del discurs. No 'en el'
-ha dit Montilla. No 'reblat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.