directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 'reagrupat' Moisès Broggi tancarà la llista de Solidaritat per Barcelona

Nascut el 1908 a Barcelona, ha rebut la Creu de Sant Jordi i la medalla d'Or de la Generalitat · Fundà l'Associació Internacional de Metges per a la Prevenció de la Guerra Nuclear, guardonada amb el Nobel de la Pau

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El doctor Moisès Broggi ha confirmat avui la seva voluntat de tancar la llista per la circumscripció de Barcelona de Solidaritat Catalana per la Independència, decisió que Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran consideren 'un honor', segons que han informat en un comunicat. Es dóna la circumstància que Broggi es va associar a Reagrupament el 9 d'octubre de l'any passat perquè ho considerava 'l'única via eficaç d'arribar a la independència', segons que va explicar llavors l'associació de Joan Carretero. La decisió s'ha fet pública just l'endemà de la reunió entre Reagrupament i Solidaritat, en què les dues formacions van acordar de concórrer per separat als comicis del novembre.
Rut Carandell, Moisès Broggi, Solidaritat Catalana, Reagrupament
Comparteix
   


Etiquetes
Moisès Broggi va néixer el 1908 a Barcelona. Va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencià el 1931, especialitzant-se en cirurgia. L'any 1966 va esdevenir membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, de la qual en fou nomenat president el 1980. L'any 1981 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi, de la mateixa manera que també ha estat guardonat amb la Medalla d'Or de Barcelona. El juliol de 2008 també fou guardonat amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a 'la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social'. També a l'any 2008 va ser guardonat amb la medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Durant la guerra del 1936-39 va participar en el bàndol republicà, implicant-se en l'equip mèdic de les Brigades Internacionals. Al finalitzar la guerra va ocupar una plaça a l'Hospital de Vallcarca de Barcelona, per esdevenir posteriorment cirurgià de l'Hospital Clínic. Fou destituït, però, de tots els seus càrrecs oficials sent sotmès a un procés de depuració per part del règim franquista.

Broggi continuà, però, amb la seva tasca professional, primer a Terrassa i posteriorment en diversos centres de Barcelona, destacant per la seva tasca assistencial. Al llarg de la seva carrera fou nomenat President de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges i fou membre fundador de l'Associació Internacional de Metges per a la Prevenció de la Guerra Nuclear (IPPNW), entitat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 1985.

Durant aquest 2010 s'ha inaugurat el nou hospital de Sant Joan Despí que, en honor seu, s'anomena Hospital Doctor Moisès Broggi.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
1 de setembre de 2010, 12.37 h

#1 Després d'haver vist per dins ERC i el PI, he decidit mantennir-me al marge de qualsevol adhesió política. Però, si finalment dins de Rcat no queda ningú, m'hi apunto i a treballar....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
xescus fletxa Vilafranca
31 d'agost de 2010, 02.18 h

Informeu-vos més bé. Aquesta noticia és falsa.
“La secretaria dels impulsors del Manifest 12 d’Abril desmenteix la noticia apareguda en alguns mitjans en relació a la adhesió a SOLIDARITAT CATALANA del Dr.Moisès Broggi, el membre més gran del grup de 102 anys d’edat.

El Dr.Oriol Domènec ho ha confirmat, després de parlar avui amb el Dr.Broggi . S’espera una reunió de tots els membres promotors el proper dimecres, després de la qual s’emetrà un comunicat.”


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa Barcelona
30 d'agost de 2010, 16.15 h

Ara recordo tota la campanya del Sr. Cot quan era director del AVUI.CAT, semblava la fi d´ERC. El proper serà el Carretero a deixar Rcat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona
30 d'agost de 2010, 15.54 h

I com s'ho farà per "tancar" la llista? Que no s'ha de sotmetre a l'assemblea??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 d'agost de 2010, 15.20 h

El patriota Broggi, plenament lúcid, s'ha apuntat a la candidatura que té les màximes possibililitats de donar sortida a l'esperit del 10J. Felicitats Moisès pel valent pas que heu fet. Visca Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi Berenguer fletxa Barcelona
30 d'agost de 2010, 15.08 h

les llistes a Reagrupament ja les tenen fetes des del mes de juliol. Tot això que passa en el fons enfortirà a Reagrupament. La constància i la bona lletra acabaran donant els seus fruits. Els han intentat sacsejar i molts han caigut a la primera o a la segona sacsejada, per diferents raons, desinformació, debilitat, interessos personals, síndrome d'estocolm, etc. Els qui es queden a Reagrupament es mereixen un homenatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordi fletxa bcn
30 d'agost de 2010, 14.22 h

A Reagrupament hi quedarà algú? ,a veure si no tindran ni gent per fer llistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.