directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les eleccions al Parlament no se celebraran a l'octubre

La data que pren més força és la del 28 de novembre · Montilla afirma que abans de convocar eleccions 's'han de fer moltes coses'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El silenci del president de la Generalitat, José Montilla, indica que les eleccions al Parlament no se celebraran a l'octubre, ja que aquest dilluns era l'últim dia perquè convoqués els comicis si volia que la data fos el 24 d'octubre. Com a mínim seran al novembre i una de les dates més probables és el 28 de novembre, tot i que la data límit legal és el 16 de desembre. Els partits de l'oposició, tant CiU, PP com C's han lamentat que el president Montilla vulgui allargar 'l'agonia' del tripartit. Els socis de Govern, ERC i ICV, es desmarquen del debat sobre la data de les eleccions tot i que els republicans també les volen 'quan abans millor'.
urna vots eleccions
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla encara pot allargar la incògnita durant cinc setmanes més. Si les eleccions fossin el 28 de novembre, el president de la Generalitat hauria de convocar-les el 4 d'octubre. De fet, el PSC no ha volgut avançar cap detall aquest dilluns. El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que 'no es pot parlar ni d'avançament ni de retard perquè hi ha uns terminis legals que són els que es compliran'. 'Mentre es faci com es farà dins dels terminis legals ni s'ajorna ni s'avança', ha remarcat Collboni. El dirigent del PSC ha explicat que el primer secretari del partit i president de la Generalitat, José Montilla, s'ha limitat a l'executiva a recordar que convocar les eleccions és una prerrogativa seva i que els primers en ser informats han de ser els membres del Govern i el president del Parlament, Ernest Benach.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Manel fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 17.42 h

#4 Vicenç, vas del tot errat. Si de cas seria Montilla qui ha acabat votant el que volia ERC. Si no, com t'expliques que els mateixos sociates que van votar EN CONTRA del 25% del català al cine l'any 1998, ara votin A FAVOR del 50%, com volia ERC? I això només és un exemple, te'n puc posar molts més. Com veus, és molt fàcil dir "vassall" a algú, però no ho és tan provar-ho amb fets, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
31 d'agost de 2010, 17.06 h

#4 Home, suposo que si es valora el pes específic d'ERC dins del govern, deurien pesar més les opcions socialistes que les d'ERC. No he estat mai cap polític entés, però hauria de suposar que dins del consell o junta de Consellers, també deuen fer allò que se'n diu "votar". 7 PSC + el president, 5 d'ERC i 2 d'IC/v. Si no vaig errat, aquesta és la composició del govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
31 d'agost de 2010, 16.28 h

El partit de futbol es a la tarda. Es pot anar a votar al matí o per correu.

La independència es pot assolir fàcilment. Les dades ho demostren.
Consultes fetes:
SI = 478.353 93,30%
NO= 22.051 4,3%

Es clar que si les persones que han votat “SI” i les que encara no ho han fet voten partits que estiguin disposats a declarar de forma unilateral la independència de Catalunya són majoria!

Qui no estigui disposat a proclamar unilateralment la independència, cap vot!

Visca la Dem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 14.25 h

#3 Et recordo que CiU volia el 24 d'octubre i que Pujol mai no va fer això d'escollir dates que afavorien l'abstenció. I que va ser Pujol qui va defensar sempre que el límit per treure escons fos el 3% i no el 5% com enj altres comunitats com València on l'independentisme no té cap possibilitat de ser parlamentari gràcies als amics d'ERC els socialistes. . I que ERC va estar d'acord amb la sinistra i luctuosa data de l'1 de novembre al 2006 i ara amb la del 28 de novembre amb el Barça Ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 d'agost de 2010, 11.34 h

Anit vaig escoltar a les notícies de la ràdio que no convocant eleccions per l'octubre vinent, aleshores serien probablement al novembre, concretament el dia 28, diumenge, data en què sembla ser hi hauria un partit de futbol entre els dos rivals de sempre, barça/madrit. Molt bé oi ???. Si aquesta notícia amb la data inclosa i la "coincidència del partit de futbol (maleït futbol) es confirmen, nosaltres els dels partits minoritaris ho tenim molt magre. Aquests sociates amb en Montilla al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
31 d'agost de 2010, 11.18 h

PROPOSO el dia 28 de desembre perquè amb la genial jugada del Laporta i el carretilles cada dia queda més clar que seran quatre anys més de mini autonomia d´espoli i etnocidi i constitució ejpanyola. Gràcies sr. Laporta i Carretero, gràcies per res. Bé les gracies de veritat us les donaran els regionates de Ciu en solitari amb pepevergència o sociovergència. Apa trolls al ataqueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.