directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Moncloa amenaça: "actuarem contra qualsevol actuació"

L'Estat es prepara per actuar contra la Generalitat

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha insistit aquest divendres després de l’anunci de la data i la pregunta del referèndum per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es tracta d’un referèndum “il·legal” que “va en contra de la Constitució” i que, per tant, “no se celebrarà”. "No sóc pitoniso però sé el que no passarà: no se celebrarà un referèndum il·legal que va en contra de la Constitució", ha dit. En tot cas, ha apuntat que el govern espanyol no actuarà per ara en contra de l’anunci i sí que ho farà davant de “qualsevol actuació que passi de l’anunci als fets”, perquè "els anuncis i els pensaments no delinqueixen, i si això es tradueix en actes els experts veuran si existeix delicte”. Segons Méndez de Vigo, la compareixença de Puigdemont i Junqueras d’aquest divendres ha consistit només en una “escenificació” per dissimular “la soledat”, “l’aïllament” i el “fracàs” de les forces independentistes. També ha llançat un missatge de "tranquil·litat" als funcionaris catalans: "Que tinguin la tranquil·litat que el govern els protegirà i estarà darrere d'ells, perquè és responsabilitat del govern complir i fer complir la llei".
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo

Comparteix
   


Etiquetes
L’executiu espanyol ha deixat la resposta a l’anunci del president de la Generalitat a mans del portaveu Íñigo Méndez de Vigo, un perfil baix si es té en compte que fa menys de deu dies, després de la convocatòria de la cimera pel referèndum, va ser la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría qui va comparèixer per contrarestar la iniciativa dels partits independentistes. 
 
A la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu de l’executiu de Rajoy ha afirmat que el d’avui és “un nou pas” del govern de la Generalitat en “una estratègia que no condueix enlloc” i que és “cada vegada més minoritària, unilateral i radical”. 
 
“És una escenificació dirigida als promotors del desafiament per part dels promotors del desafiament”, ha dit Méndez de Vigo, que ha assegurat que tot plegat “prova de dissimular la soledat dels convocants i l’aïllament de totes i cadascuna de les seves actuacions”. 
 
Segons el portaveu del govern espanyol, aquest divendres ha quedat pal·les que els que impulsen el referèndum són “cada vegada menys, més radicals, i que han fracassat tots els seus intents de buscar aliats en aquest full de ruta”. 
 
L’exemple, segons ha dit, és el “fiasco” d’aquesta setmana de la reunió del Pacte pel Referèndum, i la “garrotada que li ha donat la Comissió de Venècia, que ha exigit respecte a la Constitució i ha tancat l’última porta a l’estratègia internacional”. 
 
Méndez de Vigo ha citat també com a exemple d’aquest “fracàs” les “creixents desavinences en els partits de Junts pel Sí, especialment després de les dimissions originades per les actuacions judicials contra l’exconseller Gordó”.
 
En aquest marc, el portaveu ha insistit en “recordar” a Puigdemont, al seu govern i “al conjunt de les institucions de Catalunya” la seva “obligació de complir la llei, protegir els drets de tots els ciutadans de Catalunya i preservar la neutralitat dels funcionaris catalans, que compleixen amb la seva obligació cada dia i no tenen perquè veure’s forçats a assumir la responsabilitat en què altres incorren mantenint un desafiament a l’Estat de dret”. 
 
Censura l'ús del Palau de la Generalitat
 
El portaveu del govern espanyol també ha censurat l’ús del Palau de la Generalitat per fer l’anunci. “La seu del govern de tots els catalans s’ha utilitzat per a un acte en perjudici de la majoria dels catalans, i s’ha demostrat que no tenen respecte a la neutralitat de les institucions”, ha sentenciat. 
 
També ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional de febrer del 2017 “va establir taxativament que qualsevol acte preparatori signat pel govern de la Generalitat o qualsevol institució catalana és un acte contrari a la llei i que tindrà les corresponents conseqüències legals”. 
 
“Que ningú tingui dubte que qualsevol actuació que passi dels anuncis als fets serà recorregut pel govern com ho han estat tots i cadascun dels intents de denunciar el nostre ordenament jurídic”, ha conclòs.
 
Insisteix que Puigdemont s'ha de sotmetre al Congrés
 
Tal com ha fet en les últimes setmanes, Méndez de Vigo ha tornat a demanar al president de la Generalitat que sotmeti el seu pla a criteri del Congrés dels Diputats perquè aquest emeti una votació. Segons el portaveu, en la mesura que la celebració del referèndum d'autodeterminació legal implica una modificació de la Constitució, cal que el president de la Generalitat busqui el diàleg a l'àmbit on pertoca, a les Corts espanyoles.
 
"A Espanya no se celebrarà un referèndum inconstitucional"
 
Davant les preguntes dels periodistes, que han recordat que l'executiu de Rajoy també va assegurar que no se celebraria la consulta del 9-N, Méndez de Vigo ha insistit que "a Espanya no se celebrarà un referèndum inconstitucional". En tot cas ha recordat que la seva estratègia passa perquè el govern de la Generalitat s'avingui a un "diàleg" dins de la "llei".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
10 de juny de 2017, 17.05 h

Ells si que foten el ridícul i cada vegada són menys, si realment fós com diu aquest tarat del mendez de vigo, aleshores perquè amenaçen amb una intevenció i que faràn el que calgui per frenar-ho i insisiteixen en que a espanya no es cel.lebrarà cap referèndum? hahahahahahahahahahhaha

Ara si que estàn desesperats i desvariejen ja no saben que fer, s'acosta el seu fatídic dia final i la desesparació els guanya hahahahahahhahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
anònim fletxa Vilassar
10 de juny de 2017, 09.35 h

Catalunya ha fet els deures. Tenim la data i la pregunta, i tot el món mundial se´n ha fet ressó.
Ara falta la contrarèplica del poder de Madrit. Què faran si tothom els està observant ? Ja se´la han acabat els acudits, les gracietes i les amenaces. RES HA FET L´EFECTE DESITJAT PER ELLS, i tenen la pilota al seu teulat.
El món desenvolupat espera i ells estan agafant un escagarrinam perquè no juguen en el seu camp preferit. Això s´ha acabat, i ELS FEIXISTES HAN DE RESPONDRE. Tenen d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
9 de juny de 2017, 23.15 h

#9


COME NABOS EL MENISTRO ?

ACONSEJALE, QUE NO SUFRA


WWW.DODOTIS.CAT

WWW.FORTASEC.CAT



.





Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 de juny de 2017, 22.23 h





Aquest "menistru" és d'una ESTUPIDESA insultant.



Sembla que no sàpiga que quan s'agafen les coses "a la brava", és a dir, "a l'esPPanyola" , LES COSES MAI NO SURTEN COM S'HAVIEN PLANEJAT.



Ells se senten molt valents davant d'un pobles desarmat, la seva HISTÒRICA COVARDIA que els ha fet perdre TOTES LES GUERRES EXTERIORS DES DEL SEGLE XVII, els fa sentir-se segurs davant, per exemple, uns indis que desconeixen la pòlvora, el ferro i els cavalls, o davant dels catalans que no teni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 de juny de 2017, 21.42 h




#2 #9


Veig que segueixes insistint en "quererme". QUIN FÀSTIC !! !!




HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !!




PPalurdilla franquista Alberto Caguetesneses, ja pots seguir insitint. Respecto molt els homosexuals DISCRETS, que no MOLESTEN els homes dient-lis que els estimen.




Però les MARICONES que insisteixen dient que m'estimen, EM FEU FÀSTIC.




A mi des de que tenia 14 anys que m'han agradat (molt!! , de vegades MASSA!! ) les dones, i això de sodomitzar-te, per a mi se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 de juny de 2017, 21.03 h

#9 com que sembla que no te n'adones, t'ho tornaré a repetir un cop més:

I-M-B-È-C-I-L !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 de juny de 2017, 20.46 h

#8


ay Manolo, que pena me das

Vives en un mundo irreal.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Tarragona
9 de juny de 2017, 20.34 h

Estàn que rabien, doncs que esperin,perquè acabaran al tribunal de l'haia, ja està bé de perseguir i amenaçar al poble. No tenim perquè aguantar-ho, deixeunos tranquils. Catalunya no es Espanya. S'ha acabat el broquil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
EL CATALÀ QUE S'EMPRENYA AMB EL CATALÀ EMPRENYAT.......FART I TIP....!! fletxa SARENET.....NO T'AGAFI UN COBRIMENT DE COR...........QUE ENCARA T'HA DE VINDRE LO MES FORT.......
9 de juny de 2017, 20.30 h



Montoro: El Gremlin del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
fideli fletxa rdnes
9 de juny de 2017, 20.28 h

españa , tornarà a anar a buscar els moros de Franco per tal els hi facin la feina bruta, altre cop?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.