directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla desvelarà la data electoral la setmana vinent

La data amb més opcions és la del 28 de novembre

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, anunciarà la data de les eleccions catalanes la setmana que ve. Així ho ha comunicat aquest dimarts als consellers durant la reunió del Consell Executiu, segons ha explicat en roda de premsa el secretari general d'ERC, Joan Ridao. Un cop descartada la data del 24 d'octubre, una de les més probables continua sent la del 28 de novembre. Si Montilla es decidís finalment per aquesta data, encara tindria fins al 4 d'octubre per signar el decret corresponent. En qualsevol cas, el president ha optat per revelar públicament la data ja la setmana vinent, la mateixa setmana de l'Onze de Setembre. Després de desvetllar que Montilla anunciarà la data electoral la propera setmana, Ridao ha admès que ERC preferia el 24 d'octubre, però ha remarcat que és el president de la Generalitat qui té la potestat per convocar eleccions i que ERC 'no ha discutit mai l'ús d'aquesta facultat quan el president Pujol o Maragall van convocar eleccions de vegades amb algun tipus d'avançament o de diferència en relació a la data que hauria correspost'.

Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha declarat també que per aquest motiu tampoc ara Esquerra criticarà la data que esculli Montilla, 'per respecte institucional' i perquè el partit, ha subratllat, està preparat tant per si són en una data o en una altra, al marge que ERC considerava que el 24 d'octubre era una 'bona data'.

Tercer tripartit
Després que el secretari general d'ICV, Joan Herrera, condicionés un tercer tripartit a l'aplicació de polítiques d'esquerres, Ridao ha recordat el requisit d'ERC: la celebració d'un referèndum independentista la propera legislatura. Ridao ha apuntat que el compromís d'ERC amb l'actual govern acaba el dia de les eleccions, amb l''orgull' d'haver propiciat l'alternança polític, un gir social i avenços 'considerables' en el terreny nacional. De fet, ha recordat a CiU que aquests set anys han servit per prendre consciència de la necessitat de fer un pas endavant. El republicà ha considerat que l'any 2003, el país estava 'paralitzat' en el terreny de l'autogovern després del pacte de CiU amb el PP, però ERC ha estat 'motor de canvi' i ha propiciat la 'prova del cotó definitiva, tensant la corda i plantejant un debat molt important, com és el de la independència'.

Laporta i Carretero
En aquest sentit, ha remarcat que ERC 'no és un projecte improvisat, un fenomen de caràcter personal o un projecte fet a corre cuita fa quatre dies', sinó una 'poderosíssima palanca de canvi'. Ha fet referència així als projectes de Joan Carretero i de Joan Laporta, que finalment es presentaran per separat a les eleccions. Al respecte, Ridao ha expressat el seu màxim respecte, i ha assegurat que a ERC li preocupa el seu propi equip, tot reivindicant com una 'victòria ideològica' del seu partit el fet que el debat sobre la independència centri l'agenda política.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Manel fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 20.52 h

#9 vaja, veig que reconeixes que CiU NO és independentista. Gràcies, però en som uns quants que ho sabem des del 1976.

pel que fa a ERC, fa una 79 anys que lluita pel país, i en fa vint que és EXPLÍCITAMENT independentista. Per això va provocar la reforma de l'estatut, perquè era l'única manera de fer la porva del cotó, com diu el Puigcercós, dels límits de l'autonomisme i del federalisme. Com que no n'hi havia prou que ho digués ERC, ha calgut que ens ho diguin els espanyols dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gemma fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 19.54 h

La majoria de vots que Laporta agafa venen d'ERC no pas de CiU... desde quant CiU es independentista? ERC ho era, però després dels Tripartits..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ivan fletxa Avinyó
1 de setembre de 2010, 14.28 h

Per què ha d'avançar les eleccions en Montilla? Si el país estigués en situació de desgovern total sí seria lògic, però no és el cas, i encara s'estan fent coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de Cal DURAN de LLEIDA
1 de setembre de 2010, 13.52 h

El President esta prou ben informat i sap que cal donar mes temps al Laporta i Carretero per que acabin les seves disputes personalistes i formin una candidatura que deixi als CiU sense 6 o 7 diputats directes i de 12 a 15 indirectes, per la llei HONT.
Encara que despres la nova formacio acabi donant-los al Mas, ERC tornara a ser decisiva i ERC ja ha dit que NO pactara amb qui no vulgui convocar un referendum per la independencia.
Conclusio estem al davant ara ja si i d'una forma clara d'un go... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 12.44 h

#5 Au va, fals exvotant, que això de forat negre només ho ha estat pels convergents unionistes com tu. No tens cap dada objectiva que digui que les coses s'han fet pitjor que en l'època de Mas com a Conseller en Cap, sinó al contrari. Però és clar, es tracta d'aplicar el mètode goebbelsià de repetir la mentida mil vegades, a veure si cola. Per cert, avui crec que no cobraràs totes les hores, mira a quina hora t'has posat a fer comentaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 de setembre de 2010, 12.35 h

Sembla que finalment s'acosta el canvi.

Caldrà sang, suor i llàgrimes per treure el Pais del forat en que ens ha fotut el tripartit d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 09.53 h

#1 Gemma (o qui siguis), vols que et digui què demostren aquests 7 anys? Doncs dues coses (entre d'altres):

1) que gràcies a què ERC va provocar la reforma de l'Estatut s'han desemmascarat els límits de l'autonomisme i el federalisme, i així ara els partidaris de la independència han crescut com l'escuma.

2) que gràcies a fer Montilla president, s'ha desactivat l'espanyolisme més antiindependentista, de manera que els contraris a la independència són ara menys que mai abans.

Result... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
1 de setembre de 2010, 09.05 h

#2
Que vols que et digui, bastant fluixet . Per ser un club de fans sembla que no us heu esforçat gaire.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gemma fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 07.27 h

Nou Spot Solidaritat Catalana, perfecte! http://www.youtube.com/watch?v=SW_NU18ad-Q


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gemma fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 06.43 h

No si l'espanyolitu aquest no es tonto, prorroga eleccions per tal de cobrar la paga extra de nadal. Si fins i tot els seus socis de govern, ERC i ICV li han demanat que les convoqui ja. Cada dia que passa el Tripartit s'enfonsa més. Espero que no tornin a sumar perquè amb aquesta gent no en podrà sortir mai res de bo, 7 anys ho demostren..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.