directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Corbacho es mostra favorable que els professors universitaris acreditin el nivell C de català

Defensa l'exigència lingüística pels docents però la rebutja per ser president de la Generalitat ja que 'no hi ha cap currícul exigible' per ser-ho

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La mesura presa pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa d'obligar als professors universitaris que acreditin el nivell C de català ha rebut un suport inesperat. José Corbacho, ministre de Treball, ha declarat aquest dimarts que ' no creu que aquest sigui un gran problema'. Malgrat que l'ex alcalde d'Hospitalet ha reconegut que no coneix 'el contingut exacte de la norma', Corbacho ha defensat el decret llei pres per la Generalitat. El ministre ha volgut treure ferro al malestar generat per la decisió del conseller afirmant que 'la realitat de la societat és molt més tranquil·la'.
celestino corbacho
Comparteix
   


Etiquetes
El ministre de Treball ha basat la seva defensa al·legant que aquesta llei serà només per als 'nous professors' ja que si s'ampliés als actuals docents, seria 'un escàndol'. Corbacho ha alertat però que la llei no pot ser un sedàs que 'dificulti l'arribada de gent que pugui compartir amb els professors d'aquí un coneixement en matèria d'investigació i docència'.

Exigència lingüística inecessària pel president
Preguntat per la seva opinió en relació que l'exigència lingüística sigui un requisit pels professors universitaris i no pel president de la Generalitat, Corbacho ha declarat que 'no hi ha cap currículum exigible' per encapçalar l'executiu català però si per aquells que es dediquen a l'ensenyament. Una d'aquestes exigències, ha dit Corbacho, ha de ser 'tenir el coneixement d'una de les llengües vehiculars en l'ensenyament' a Catalunya.

Baltasar matisa
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha manifestat que el decret llei que prepara el Govern que fa referència al català a les universitats no obligarà als professors universitaris a tenir 'el nivell C o un altre equivalent'. Aquestes paraules matisen les que va fer el conseller responsable d'universitats, Josep Huguet, qui aquest dilluns va dir que 'els nous professors o els que hi ha ara a la universitat que volen accedir a noves places caldrà que tinguin la acreditació bàsica de català, que és aquella que se'n diu el nivell C, que ve a ser el de suficiència de català'. Baltasar ha assegurat que les universitats 'fixaran les condicions per acreditar el nivell de català'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jacques fletxa Fontpedrosa
1 de setembre de 2010, 21.24 h

En Huguet ha dit "ACCEDIR A UNA PLAÇA"
Ningú ha dit que si no parla català no podrà venir a ensenyar, sinó que NO PODRAN TENIR PLAÇA FIXA.
El top 10 de la seva promoció pot venir TEMPORALMENT a ensenyar sense plaça fixa, però si demostra que no té cap interes en adaptar-se a la llengua dels alumnes, ha d'esperar que tan bon punt trobem un altre top 10 que si vulgui parlar català el preferirem.
Així ho fan en totes les Universitats del món, fins i tot en les de països amb llengüe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
josep fletxa barcelona
1 de setembre de 2010, 20.40 h

-llengües de l'ensenyament. No 'en'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Albert fletxa llavaneres
1 de setembre de 2010, 20.20 h

Francament crec que per ensenyar aqui cal fer-ho en l'idioma d'aqui.
ara bé, si volem que vinguin professors de fora, tot i que el fet que siguiin de fora tampoc és grantia automàtica i infalible de res, trobo que seria més inteligent que l'assoliment del nivell C de Català sigui un requisit obligatori un cop han aconseguit plaça aqui. de la mateixa manera que estan obligats a treballar donant classes i fer recerca doncs que també ho estiguin a aprendre català.

Tantmateix m'alegro que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Manresa
1 de setembre de 2010, 18.44 h

#2 Trobaria correcte que es fes aquest examen als nivells de Primaria i Secundaria, però a la universitat? Si per arribar-hi necessites tenir el títol de Català C (el de batxillerat), que bonifiquin els professors per tenir bon nivell de català, estic d'acord, però obligar-los? Perdrem competitivitat, ens tanquem portes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ricard fletxa sabadell
1 de setembre de 2010, 17.54 h

#2 Jo si que he rigut amb tu, es a dir posem millor un profesor que no te ni idea del que ensenyar que es un negat explicant i es el numero 10000 de la seva promocio en lloc de agafar el crack dels cracks, el top 10 de la seva promocio, un geni en el seu camp perque clar el primer si sap catala i el segon no, per tant obligarem al segon a estudiar 2 - 3 anys catala per poder venir a ensenyar aqui, mira que les arribeu a dir de grosses.

Sembla que sigui una competicio aviam qui te el penis ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc Massip fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 12.29 h

En canvi, Duran-Lleida ( president de CIU i politic espanyol millor valorat pels espanyols a les "enquestes") en contra que els professors universitaris sàpiguen llengua catalana si volen accedir a plaça fixa a les Universitats Públiques del principat de Catalunya (exceptuant la de Perpinyà on la Generalitat no hi té "encara" sobirania). Comentari 1: tu solet t' has muntat un contuberni de jutjat de guàrdia, encara que no passa de literatura barata de ciència-ficció (endavant amb l'esfo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 05.13 h

Sí, senyor... aquesta és una estratègia excel·lent per part dels espanyolistes, a base de capgirar els papers

Per una banda, aconsegueixen que els professors internacionals no puguin venir a Catalunya (per tant, ens quedem enrere en competitivitat), i a sobre la culpa de tot això la hi acabaran encarregant als catalanistes o als independentistes, quan cap de nosaltres ho vol això.

COLLA DE POCA-VERGONYES.... només saben fer bé aquestes coses, i amés s'hi llueixen...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.