directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lleida es manifestarà de forma unitària per la Diada sota el lema 'Som una Nació. Nosaltres Decidim'

Tots els partits s'han sumat a la convocatòria a excepció del PP i la CUP, que prendran una decisió divendres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Òmnium Cultural a Lleida ha instat a tots els partits polítics de Lleida així com a diferents entitats i sindicats a conformar una manifestació unitària sota el lema 'Som una Nació. Nosaltres Decidim' per la Diada. Aquesta manifestació que de moment és l'única que se celebrarà sota el mateix lema a Catalunya, arriba dos mesos després de la del 10 de juliol a Barcelona i en aquest sentit Òmnium vol traslladar a la capital de els terres de Ponent l'esperit que es va viure durant aquella jornada a Barcelona, pocs dies després de la retallada de l'Estatut. De moment tots els partits s'han sumat a la convocatòria a excepció del PP i la CUP que prendran una decisió divendres però possiblement la rebutgin.

Comparteix
   


Etiquetes
La manifestació està previst que comenci a quarts d'onze del matí i surti de l'edifici del Roser, l'espai on cada any es ret homenatge al catalans caiguts davant les tropes de Felip V l'any 1707 durant la seva entrada a Lleida. El recorregut continuarà pels carrers d'aquesta part del Centre Històric fins arribar a la Seu Vella on tindran els parlaments. De fet, la plaça de la Sardana de la Seu Vella està previst que sigui enguany l'espai central dels actes institucionals de la Diada a Lleida, ja que al Roser s'hi estan fent les obres per convertir-lo en un Parador. Això no obstant, si que està previst que s'hi portin a terme les ofrenes.

Així doncs, la manifestació estarà convocada per Òmnium Cultural, PSC, CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA, SCI, Reagrupament, l'Ateneu Popular, l'Orfeó Lleidatà, el Centre Excursionista, la FAV, els Amics del Museu de Lleida, els Amics de la Seu Vella, Lleida Decideix, Segrià Decideix, Lleida Solidària, els Castellers, la Casa Gran del Catalanisme, CCOO, UGT i Cultural Cappont.

Pel que fa a la CUP, el seu posicionament contrari a la marxa el justifiquen partint de la base que des de fa catorze anys l'esquerra independentista convoca una manifestació al matí de la Diada a Lleida i creuen que aquesta que fomenta Òmnium s'hauria de realitzar a la tarda o el dia abans per no solapar-se. Així mateix, la CUP no està d'acord amb el fet que des de la Paeria s'intenti traslladar els actes de la Diada del Roser a la Seu Vella per les obres del Parador nacional, un Parador al qual aquesta formació política s'ha oposat des del principi perquè considera que trenca amb els ideals dels tràgics fets que van tenir al Roser per passar a ser un hotel gestionat per l'Administració estatal.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.