directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PDeCAT es mostra escèptic davant la posició "confusa" de Podem amb el referèndum i li reclama "claredat"

Campuzano exigeix al PP que "deixi d'intimidar i d'utilitzar el codi penal" i reitera que els catalans votaran l'1 d'octubre

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, s'ha mostrat "escèptic" davant la posició "confusa" de Podem sobre el referèndum a Catalunya i per això li ha reclamat "claredat". En el seu torn en el marc de la moció de censura presentada per la formació de Pablo Iglesias al govern de Mariano Rajoy, Campuzano ha defensat la seva abstenció valorant l'"esforç" d'Iglesias però li ha dit caldria que diguessin clarament "si estan amb les institucions catalanes" en les decisions que es prenguin en les properes setmanes per celebrar el referèndum. També s'ha dirigit al govern del PP, a qui ha exigit que "deixi d'intimidar i d'utilitzar el codi penal" i ha reiterat que els catalans votaran el proper 1 d'octubre. D'altra banda, s'ha mostrat partidari de construir una alternativa al PP però ha reconegut que cal "convèncer" el PSOE en el suport al referèndum.
 
carles campuzano, democracia i llibertt, dill, eleccions espanyoles
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
"Hi ha moments que sembla que sí, que acompanyaran Puigdemont, i moments en que sembla que posen condicions", ha valorat Campuzano sobre la postura defensada per Podem durant la moció de censura d'aquest dimarts a la cambra baixa espanyola. Per això, ha expressat el seu "escepticisme" davant d'aquesta postura, més tenint en compte que l'esquerra espanyola ha "fallat" diverses vegades el catalanisme. 
 
Campuzano ha considerat també que era "relativament fàcil" intentar convèncer els diputats catalans en aquesta moció de censura perquè sabien que aquesta no prosperarà i, per tant, avui "no va de veritat". A més, ha assegurat que Iglesias li recordava a l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero quan va dir que donaria suport a l'Estatut que aprovés Catalunya De la mateixa manera, ha afirmat que els seus plantejaments "jacobins" li recorden als plantejaments "jacobins" de PSOE, PP i Cs en fer servir la "retòrica" de la plurinacionalitat però no plantejar solucions per exemple al finançament i a l'"expoli" que viu Catalunya. 
 
Per això, li ha demanat que siguin "valents" i que la mateixa postura d'acompanyament que van tenir en el cas de la inhabilitació del diputat del PDeCAT Francesc Homs la mantinguin en les futures decisions que prengui el Parlament. "No es despengin del referèndum", ha demanat. 
 
Tot i això, ha assegurat que estan disposats a construir una alternativa real al PP però ha apuntat que això obliga a posar-se d'acord en un programa de govern on la qüestió catalana "ha de ser central". A més, ha dit que cal "convèncer" el PSOE en aquest tema perquè sinó l'únic que es farà serà un "exercici melancòlic". Tot i això, també s'ha mostrat "escèptic" amb la possibilitat d'aconseguir que els socialistes defensin el referèndum. 
 
Campuzano ha recordat que ell estava parlant com a portaveu en substitució de l'inhabilitat Francesc Homs i ha dit que si algú pot estar en contra del PP aquests són els diputats del PDeCAT. "Si del que es tracta és de construir una majoria alternativa per canviar el govern d'Espanya poden comptar amb nosaltres però si hi anem hi anem de veritat", ha declarat. Amb aquestes paraules, el diputat català ha criticat les formes amb que Podem ha impulsat la moció, ja que ha afirmat que no hi ha hagut una voluntat de real de construir tal alternativa i per això el PDeCAT s'ha abstingut. "La moció com ha estat plantejada ni servirà per fer fora Rajoy ni per a que el referèndum sigui possible", ha sentenciat. 
 
En el torn de rèplica ha reconegut que s'havien reunit amb Podem però ha dit que en aquestes trobades no s'havia parlat "en profunditat" de la construcció d'un programa alternatiu de govern i ha apel•lat a fer-ho si es vol construir realment aquesta alternativa que reculli el referèndum català. 
 
Defensa del referèndum
 
Campuzano ha aprofitat també la seva intervenció per dirigir-se al PP, a qui ha exigit que deixi d'"insultar" els diputats independentistes. Segons ha dit, des de la bancada popular se'ls ha comparat amb "colpistes" per la qual cosa ha reclamat que demanin perdó i es restractin d'una afirmació "impresentable". 
 
El diputat català ha demanat als populars que no impedeixin el referèndum perquè està "emparat pel principi democràtic que és el fonament de la llei" i per les pràctiques del Regne Unit o Canadà. "Catalunya se sent nació, com a nació políticament actuarà i com a nació decidirem el nostre futur. Esprem que els demòcrates de tot Espanya ens acompanyin en el camí perquè la qüestió catalana continua sent la qüestió democràtica a Espanya", ha sentenciat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
pEPITU fletxa el VENDRELL
14 de juny de 2017, 18.41 h

Tenim un equip a ERC que són l'enveja d'alguns partits escoltar Tarda és un sens fi de sensacions plaents és un gran home gràcies per ser com ets amic Tarda, VISCA LA TERRA LLIURE D'fatxes


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
LLUIS fletxa bcn
14 de juny de 2017, 15.43 h

'Moc' de la Comissió de Venècia a Puigdemont.

L'organisme diu que “no té pendent d’estudi o opinió cap assumpte relatiu a Catalunya” tres dies després que el president anunciés una “bona resposta”.

N.B.PODEMOS NO VAREN VOTA PER L'IND.PER AIXÓ TENIEN ERC , CUP I EL QUE QUEDA DE CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
joddi fletxa Barcelona
14 de juny de 2017, 11.27 h

#1
#31 Una de les cosses mes lamentables i tristes a la vegada que està passant a Catalunya, és que siguin i es sentin mes catalans i que defensin més Catalunya, persones que el seu cognom és de origen castellà, francès i d'altres països. inclòs d'àrabs. que vol dir què ells o els seus avantpassats, eren d'aquests origens, a d'altres què el seus cognoms son netament originaris del nostre país, i que haurien de ser els més defensors de la nostre identitat catalana i de la nostre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Synera fletxa Barcelona
14 de juny de 2017, 10.35 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

L'ESTAT ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
teresa fletxa sant cugat
14 de juny de 2017, 10.22 h

Salvi, l'abstenció del PDCAT es un pagament al favor que el PP li va ferquan el dia que a la junta del Palau de la Músia es votava si demanaven l'implicació d'Artur Mas, el representant de l'estat no hi va assistir i així la proposta no va prosperar. En aquell moment ja es va comentar que els fets anirien com han anat i ho han encertat plenament. Ara s'enten, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
14 de juny de 2017, 09.01 h

#26
#27
#28 No sé si sóc tan radical com tu, però una bona part de raó te la reconec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Independent del camp fletxa Sant Sadurni in riverside
14 de juny de 2017, 04.54 h

Els ninots del gignol de Mas...que deix que Puigdemont faci la feina bruta, per encabat presentarse ell a la candidatura de "honorable gran president"...com li diuen els llepaculs amb ell i al seu predecesor, un altra "gran president", amb la ma moooolt llarga!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Independent del camp fletxa Sant Sadurni in riverside
14 de juny de 2017, 04.48 h

La cupola a l'ombra....Els que des del canvi de nóm donen la cara, pot ser tret de Puigdemont..son testaferros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Independent del camp fletxa Sant Sadurni in riverside
14 de juny de 2017, 04.45 h

A Catalunya fa falta un partit de dretes net de ratas de la vella escola.El canvi dels habits ..no canvie les rates/mercaders, que ens venen al millor postor.A Madrid els descendents del feixisme, a pedralbes descendents de Pujol ,Mas i Duran....
No cal dir rés més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Independent del camp fletxa Sant Sadurni in riverside
14 de juny de 2017, 04.38 h

Salvi....per que la cupula es la mateixa que va convertir el primer referendum en un consultendum.la que va parir un grapat de respostes possibles al mateix i com resultat un 48% de si-si , qoe va fer possible queels espanyols afirmessin que els si/no els no/si i el no. No volien la independencia..i Mas aplaudin amb les orelles,boig per tornar al pacte fiscal..i a espanya per votar junt al PP..els "enemics"....del qual es pot deduir que tenin amics com el PDeCat...qui necessita enemics?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.