directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Huguet avisa que els detractors del català a la universitat poden tornar a governar

Posa al mateix sac a Duran Lleida i Vidal-Quadras per les crítiques a la mesura

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha advertit aquest dijous que 'correm el risc' que CiU torni a governar, en referència a la crítica de la federació contra el decret que exigirà el nivell C de català als professors universitaris. El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat el decret que el Govern té intenció d'aprovar en considerar 'innecessari' que els professors universitaris hagin de sotmetre's a una prova sobre català. Segons Huguet, si governés CiU 'el català estaria a les beceroles' no només a les universitats, pel conseller, sinó també als ensenyaments primari i secundari, sense aules d'acollida.
josep huguet
Comparteix
   


Etiquetes
El risc de marxa enrere és 'enorme', ha sentenciat Huguet tement que CiU guanyi les eleccions. Pel republicà, la federació va estar 23 anys al Govern 'i no va fer res per defensar la llengua catalana'. A més, ha afegit que 'els que poden tornar' són, a més de Duran i Lleida, Alejo Vidal-Quadras, Francesc de Carreras i Ciudadanos, que també s'han mostrat contraris a la mesura en defensa del català a la universitat.
Per altra banda, Huguet ha insisit que el decret 'està plenament consensuat' i ha remarcat que 'per arribar a Govern prèviament es van haver d'arribar a acords tant amb els altres socis de Govern com amb els rectors de les universitats catalanes'. En aquest sentit, qualifica el procés per arribar al consens d''impecable'.

Matís al nivell C
Josep Huguet, ha matisat decisió dels professors univeristaris d'acreditar el nivell C de català. Huguet, assegura que el decret obligarà als docents a tenir l'homologació lingüística, però en cap cas es demanarà un nivell com el que s'havia anunciat. El conseller, que ha negat que afirmés la necessitat de tenir el nivell C, ha desmentit també que hi hagi una diferència d'opinions en el si del Govern en aquesta qüestió. El polític republicà ha carregat, d'altra banda, contra alguns personatges 'espanyolistes' que han rebut la notícia amb crítiques, però que per altra banda 'li demanen al President de la Generalitat que el tingui'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Manel fletxa Barcelona
3 de setembre de 2010, 15.04 h

#3 Joan, els profes han de tenir el nivell C, com un conductor de camions ha de tenir el carnet de conduir camions, perquè uns treballen amb la llengua (fan classes) i els altres condueixen camions. Ni el president ni els consellers han de fer classes, almenys com a part de les seves responsabilitats en el càrrec.

Per cert, l'Huguet no només té de sobres le nivell C, a més és catedràtic d'institut, i sap de què parla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa BCN
3 de setembre de 2010, 13.08 h

huguet és que el president i els consellers haurien de tenir el nivell C i el first cerificate d'anglès, i un mínim d'experiència per ocupar els càrrecs corresponents..

vostè que en sap d'empresa si ha treballat tota la vida de funcionari o de la política?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Aclaparat Estupefacte
3 de setembre de 2010, 09.14 h

No sé què és pitjor, si un detractor o un redimit..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
3 de setembre de 2010, 08.51 h

Un cop més Ciu es posa en evidència. Ciu governant Catalunya i el PP al govern de madrid. Quin panorama més maco. Els botiflers per excel·lència i els enemics de Catalunya sempre entenent-se a les mil meravelles, per què deu ser?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.