directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vacances curtes i a la vora

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Hi ha moments que cal viure intensament. Molts generacions han passat a l'espera d'aquesta primavera de llibertat. Ara toca que els polítics no afluixin i que la gent sortim al carrer. Les diverses estratègies de resistència i activació són compatibles: accions ràpides de suport als represaliats i de denúncia de la repressió de les setmanes prèvies al dia D; i també la mobilització massiva i intel·ligent (allà on toqui fer-la) per fer efectiu el control del territori per part de les institucions catalanes. Arribarem al dia 1 d'octubre amb la partida decidida: o bé haurem demostrat que ells ja no manen aquí, o bé hauran imposat el seu ordre neofranquista per la força. Així que toca estar disponibles tot l'estiu: vacances curtes i ben a la vora del carrer. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
JUSTÍCIA. El Tribunal Europeu de Drets Humans acaba de donar una sonora plantofada al Regne d'Espanya. La causa: la flagrant indefensió de la segona autoritat del País Basc (i altres dos membres de la mesa del Parlament d'aquell país), perseguida per la justícia espanyola, en un procediment penal sense garanties. Encara que amb tretze anys de retard, la sentència serveix per posar a lloc els estàndards democràtics d'un estat que ha estat condemnat per negar-se a investigar la pràctica sistemàtica de tortures als detinguts i que ha organitzat un banda criminal per atemptar contra dels enemics de l'estat. Encara que els representants del Règim del 78 hagin tancat files a l'hora de defensar la seva actuació i negar cap vinculació amb la violència judicial emprada contra les autoritats catalanes, és evident que la sentència europea retrata a la perfecció la manca de legitimitat de l'Estat espanyol a Catalunya.

PARTICIPACIÓ. Més enllà de la voluntat o no d'aplicar mesures repressives excepcionals, el problema bàsic a superar de cara al referèndum serà el boicot del dependentisme a la participació. L'ofensiva contra una suposada "manca de garanties democràtiques" serà el principal cavall de batalla a l'hora d'intentar desarborar-lo: dijous, "El Periódico" comparava el referèndum amb el 9-N arran de la implicació de voluntaris com a agents electorals, fet que preveu la llei vigent. El Parlament i el Govern de Catalunya hauran de demostrar empíricament durant les setmanes anteriors que controlen efectivament el territori i que l'única manera possible d'aturar la independència serà una victòria del no. Si la participació no supera la meitat dels cens tornarem a viure la repetició del 27-S: els mateixos independentistes que van convertir la victòria 48 a 39 d'aleshores en derrota, tornaran a dir que el resultat del referèndum no pot aplicar-se.

PODRIDURA. Els detalls de la sentència del Tribunal Constitucional que ha tombat l'amnistia fiscal impulsada pel ministre espanyol Cristóbal Montoro en 2012 resulten escruixidors. El ponent, l'exdiputat del PP Andrés Ollero. Segons fons del mateix tribunal, el govern espanyol ja havia estat informat un any abans que el procediment es declararia inconstitucional, però el TC ha trigat tot aquest temps, a la pràctica, perquè l'amnistia sigui irreversible. Segons la Inspecció d'Hisenda, si la sentència s'hagués produït abans de desembre de 2016, les regularitzacions de diners a l'exterior no serien fermes. Ara, ja han prescrit. Segons la mateixa sentència el defecte de forma en la regularització era "evident": una evidència que han trigat cinc anys a escatir. Aquest és l'estat de dret que diuen voler defensar del cop d'estat dels qui volen posar les urnes. Mentre les portades de la premsa madrilenya parlen del frau fiscal d'un jugador de la selecció portuguesa anomenat Cristiano Ronaldo.

PROVOCACIÓ. La massiva presència a l'acte de Montjuïc va fer mal a la metròpoli. Impotents per negar la capacitat de mobilització novament contrastada, a la capital del regne van optar per les fórmules habituals de primer de manipulació: que si els entrepans i els autocars per anar d'excursió. Sempre, faltant al respecte de tot aquell qui manifesti una opinió discrepant. Per a la vicepresidenta, la convocatòria va ser una provocació. Curiós concepte aquest de democràcia per al qual quan la gent s'ajunta per reivindicar drets provoca. Francament, cal demanar al govern espanyol, si aquesta és la seva línia argumental, que no hi caigui. Com dirien ells, fermesa democràtica. Respondre no fent res. Com que només volem provocar no cal que facin res per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. Total, ells i una part de l'independentisme encara es pensen que en el fons no volem la independència.

VOLUNTARIS. A mesura que les amenaces xulesques deixin de resultar creïbles, el dependentisme és concentrarà en el veritable pla A, la gran batalla d'aquí l'1-O: intentar convèncer de la manca de garanties del referèndum (al qual, per començar, mai s'hi referiran com a tal). Són tan grans les ganes de fresar aquesta via que les avançades taronges ja ha començat a explorar-la intensament aquesta setmana. A l'anunci del president Puigdemont que s'obrirà una bossa per a registrar-se com a agent de l'administració electoral, Carrizosa, Arrimadas i els escuders Enric Hernández i Màrius Carol s'hi han abraonat al crit d'això demostra que fareu un altre 9-N. Podem preparar-nos: es tracta d'embrutir cada cosa que anunciï la majoria independentista, encara que (com és el cas) sigui exactament igual que el que disposa la llei electoral espanyola a l'ús fins ara. Ens caldrà molta paciència i serenitat per anar desmuntant el seu frau permanent.

VOTAR. Després que Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet) o Nuria Marín (l'Hospitalet de Llobregat) s'hi hagin manifestat abans en el mateix sentit, aquesta setmana els alcaldes socialistes de Lleida i Cornellà de Llobregat, Àngel Ros i Antonio Balmón, han confirmat que no posaran els seus ajuntaments a disposició de la gent. Juan Gómez regidor lleidatà de (atenció!) Participació Ciutadana ha arribat afirmar, brillant, que "els ciutadans també tenen dret a no tenir un referèndum". Espectacular: cal respectar el dret a fer obligatòria la negació de l'exercici d'un dret. La Generalitat, doncs, al centenar i escaig de poblacions que són fora de l'Associació de Municipis per la Independència, té l'obligació de preparar especialment a consciència el referèndum: cal disposar punts de votació paral·lels el més propers possibles als oficials, a fi que els ciutadans hi puguin prendre part amb la màxima tranquil·litat. La vergonya que recaurà sobre els seus alcaldes serà infinita.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Synera fletxa Barcelona
19 de juny de 2017, 12.39 h

AQUESTS CURSIS NO SABEN NI AGAFAR UNA COPA DE CAVA

QUÈ ES PENSEN QUE ESTAN CATAN?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
mario fletxa barna
19 de juny de 2017, 09.34 h

Amb la DUI ja esteriem encaminats i preparant les vacances en PAU, a sobre aquesta CALOR !

DÉU! REPÚBLICA NO SIGUIS TAN EGOISTA! ETS TAN NECESSÀRIA...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de juny de 2017, 16.46 h





#19



SANTI, no cal que t'esforcin tant en demostrar que ets un típic PPaPPanates cretí i xerrameques. Faq temps que TOTS HO SABEM.




ETS TAN IMBÈCIL que et penses que passarem per alt el detall que mentre critiques una aliança dreta-esquerra catalanes, quan el tema és la INALIENABLE SOBIRANIA DE CATALUNYA, calles com una puteta que LA DRETA I L'ESQUERRA CASTELLANES TAMBÉ S'ALIEN QUAN ES TRACTA DEL MATEIX TEMA, DE LA INALIENABLE SOBIRANIA DEL POBLE CATALÀ.




Per tant, i de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 de juny de 2017, 15.22 h



Frase viral, d'un emèrit:

M'E HE EQUIVOCAO.....NO LO VOLVERÉ A HACER...................

........


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Santi fletxa Barcelona
18 de juny de 2017, 13.49 h

Mientras tanto Convergencia (ahora PDECAT) sigue en Madrid siendo aliado del PP, como siempre, votando a favor de la presidencia del PP en el Congreso, a favor del decreto ley de los estibadores, a favor del PP en la moción de censura ... y lo que haga falta.

Y los separatistas nacionalistas supremacistas mirando a otro lado, están haciendo el ridículo con algo que no lleva a ningún sitio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de juny de 2017, 12.35 h



La frase del dìa: Alfonso Guerra:

"L'unic franquisme que queda a espaÑa, el representen els dirigents nacionalistes".

OLEEEEE.... TÚ.............

OLEEEEE.....TÚ.............

Prepárate "descamisaooooooooooooooo", falten 104 dìes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 de juny de 2017, 12.18 h



Menys mal que sols queden 105 dies..................


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de juny de 2017, 12.17 h


A los "salvapatrias" y muchos de ellos considerados como"padres de su lengua":

-Ansón--Ussia--Carlos Herrera--Maruhenda--Isabel San Ssebastian- Arcadi Espada-- Federico Gimenez Los Santos- Inda.........-

QUE NOS PUEDEN DECIR DE ESTAS FRASES DE RAJOY...?

-Los españoles, muy españoles y mucho españoles.???????????????

- Es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde.??????????

-Cuanto peor, mejor para todos y cuanto peor para todo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
18 de juny de 2017, 11.57 h

Del Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010 sobre la legalitat de la declaració unilateral independència de Kosovo és treuen les següents conclusions:

– Que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

– Que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
18 de juny de 2017, 11.56 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

L'ESTAT ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.