El ciclista català Dani Comas sosté que no va anar al mundial 'per motius polítics'
En una roda de premsa afirma que la Federació Espanyola de Ciclisme es va venjar d'ell perquè havia competit amb Catalunya
El set vegades campió del món Dani Comas ha explicat aquest divendres el veto que ha patit per part de la Federació Espanyola de Ciclisme amb el consentiment de la Federació Catalana de Ciclisme. Comas, que el 24 i 25 de juliol a Vilanova de Prades i el 31 i 1 d'agost a Itàlia, va participar oficialment amb Catalunya al Mundial organitzat per la BIU (Biketrial International Union), s'ha vist condemnat a una maniobra de venjança de la Federació Espanyol de Ciclisme que no l'ha convocat pel Mundial UCI (Unió Ciclista Internacional) que es disputa aquest cap de setmana al Monte Sainte-Anne, al Quebec canadenc. El ciclista s'ha defensat avui de les dures acusacions de la Federació Espanyola de Ciclisme i ha deixat en evidència les seves falsedats.
Comas, que ha aportat proves (pdf) que defensen les seves tesis, ha declarat també que el seleccionador espanyol va anunciar-li que no el convovaca 'per raons polítiques'.Les reaccions del Dani Comas han estat clares i sinceres: 'S'han barrejat coses polítiques amb l'esport. La Federació Catalana i Espanyola de Ciclisme s'han inventat cada dia una excusa diferent, ha declarat el ciclista. La BIU és oficial i una entitat totalment diferent a la UCI. Per la mateixa UCI i el Consejo Superior de Deportes el Biketrial és un esport diferent al Trialbici de la pròpia UCI''.
El 7 vegades campió del món ha reconegut que el seleccionador espanyol Miguel Hernández li va dir que 'els motius venen de dalt. I no em van firmar la inscripció ni anant per lliure com s'ha fet sempre si no vas convocat'. Comas ha assegurat però que tornaria a representar Catalunya.
'És un plaer competir amb la selecció catalana i més tenint en compte que és un esport nascut aquí' ha reblat el ciclista que tem que el seu exemple espanti als joves que es volen iniciar en el món del biketrial.
Comas ha acabat dient que no descarta emprendre 'accions legals' davant aquesta injustícia que no és nova. El vicepresident de la Plataforma, Sergi Blàzquez, ha explicat que l'entitat 'denúncia públicament la persecució esportiva que reben molts esportistes catalans. No és el primer cas; també els hi ha passat a l'Oleguer, a l'Ivan Tibau, al Miquel Masoliver, o al futvòlei on Espanya no va participar en un campionat on hi havia Catalunya per pressions del CSD'.