directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta, Arrimadas i Albiol i altres, responsables d’un possible atemptat a Catalunya

Turull considera que l'actitud del govern espanyol respecte als Mossos "traspassa totes les línies del cinisme i sectarisme"

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Tossa de Mar .- El portaveu parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, considera que l'actitud del govern espanyol en relació als Mossos d'Esquadra "traspassa tots els límits del cinisme i sectarisme polítics". Turull diu que és "molt preocupant" que el ministre Zoido no agafi el telèfon al conseller d'Interior, Jordi Gené, i ha titllat de "persecució ideològica" l'anunci d'Hisenda de no permetre la convocatòria de 500 agents, o el fet de no convocar la Junta de Seguretat. "Quan tots els països coordinen esforços i posen més mitjans, a nosaltres ens fan fora per qüestions polítiques", ha etzibat. En un acte en favor del 'sí' a la independència a Tossa de Mar (Selva), Turull ha assegurat que la campanya del 'no' ja ha començat. "Fa temps que fan campanya, amb mentides com les del PP amb les pensions, però ha començat", ha reblat Turull.

Comparteix
   


Etiquetes
Els ciutadans de Catalunya en situació de més perill per la decisió de boicot als Mossos per part del Govern Espanyol

El conflicte obert entre el govern espanyol i català entorn dels Mossos d'Esquadra és, per el grup parlamentari de Junts Pel Sí, "una preocupació". Així ho ha fet saber el seu portaveu, Jordi Turull, que ha qualificat de "cínica i sectària" la posició presa per l'executiu de Rajoy. Turull demana que es reconsideri la decisió de no convocar la Junta de Seguretat i el veto d'Hisenda a la convocatòria de 500 places de Mossos. Turull recorda que el problema del terrorisme és "transversal arreu d'Europa" i els Mossos "han jugat i juguen un paper clau". "L'eficàcia del cos és reconeguda per tothom", ha ressaltat Turull. El diputat creu que la decisió presa s'explica "purament per diferències ideològiques".

Cal activar la participació en el referèndum

El portaveu de Junts pel Sí ha participat en un vermut en favor del 'sí' a la independència a Tossa de Mar, juntament amb un centenar de persones més. Turull diu que "cal fer campanya per convèncer el màxim de ciutadans" abans de l'1 d'octubre. "La campanya del no també ha començat, i cal sumar el màxim de persones".
 
Turull diu que està "convençut que la participació "serà molt important" i ha carregat contra el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, per "mentir deliberadament" en el tema de les pensions.
 
Amb ell ha coincidit el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que veu l'1 d'octubre com "el moment més important" dels catalans. Cuixart ha explicat que els votants del 'no' ja estan mobilitzats però en qualsevol cas, diu, "no és problema nostre com plantejar la campanya del 'no'".
 
Alta participació
 
Cuixart i Turull creuen que la participació serà "molt alta" perquè "la immensa majoria d'aquest país vol votar i decidir quina relació ha de tenir Catalunya amb Espanya". També han aprofitat per carregar contra Ciutadans per intentar fomentar l'abstenció.
 
El president d'Òmnium ha assegurat durant el seu parlament, que el dia del referèndum "hi haurà urnes, paperetes i tot el necessari d'unes eleccions". També ha fet seves les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, assegurant que "no s'obligarà a cap funcionari a treballar".
 
Just quan Cuixart feia el seu parlament s'ha produït l'anècdota de l'acte, quan un ciutadà ha començat a cridar proclames en favor de la unitat d'Espanya. L'espontani s'ha dirigit cap a l'escenari encarant-se amb Cuixart i altres militants independentistes. Ha estat aleshores quan el president d'Òmnium, acompanyat del de l'ANC, Jordi Sánchez i altres assistents han calmat els ànims sense que es produís cap incident.
 
Tot plegat ha estat el preludi de la intervenció del president de l'ANC que ha reivindicat el "caràcter pacífic" del moviment independentista. "Accions com aquesta es produiran des d'ara fins el dia 1 d'octubre, però no ens trobaran en la violència", ha reblat.
 
 
Suport a Puigdemont al Congrés
 
Tant Turull com les entitats sobiranistes han coincidit en donar suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont perquè vagi al congrés a explicar el referèndum. Sánchez ha dit però, que no cal que es voti, ja que "sabem perfectament que no els agrada".
 
Tot plegat sota un sol de justícia en un vermut que ha durat poc més d'una hora i mitja al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer de Tossa, i que ha acabat amb el cant dels Segadors. Entre altres, l'acte ha comptat amb la presència de la regidora de la CUP a Figueres, Natàlia Sánchez, el diputat de Junts pel Sí, Jordi Orobitg i l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
20 de juny de 2017, 10.26 h

#42 Sou una estrella en el art de la demagògia. Vosaltres demòcrates? Ja sabeu què vol dir democràcia? Llei Mordassa. Judicatura igual a: Imagen i semejanza del Partit PePerro. Llei de l'Avortament. Operació Catalunya. Corrupció=900 Imputats del PP i cap dimissió. Economia: Llotja del Bernabeu=Cas Castor. Rescats bancaris=60.000 milions d'euros a can pistraus. Banc d'Espanya i Bankia.
Si tant bé feu les coses, expliqueu-me que se'n ha fet d'aquell imperi on mai es ponia el sol? I la pod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Astolfus fletxa Zaragoza
20 de juny de 2017, 02.24 h

#41 A Thomas GRN , la traducción es tan horrible que no se si está usted a favor o en contra de la independencia. En cualquier caso España es una nación como el Reino Unido y somos 46 millones de españoles CON DERECHO A DECIDIR Y VOTAR también en favor o en contra de la unidad de España. Que Cataluña son 7 millones y en su origen fue un simple Condado de Barcelona y Aragón el Reyno que la cobijó cientos de años. Ustedes tienen un régimen constitucional muy especial y bueno para uste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
19 de juny de 2017, 10.50 h

#13 Com es nota que esteu desesperats els espanyols, tu n'ets la mostra evident escrius a cada moment, ja nose quants en portes i emplenes el forum de les teves paraonies, feu pena espanya, per voler demostrar que sou un país fort només feu que quedar en evidència que sou febles si Catalunya fot el camp, lo qual vol dir que nosaltres som els que us mantenim i la veritat a aquestes alçades s'ens enfot el que vulgue, a partir d'ara us espavilareu sols i els que vulgueu ser tant espanyols si t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
19 de juny de 2017, 10.42 h

ARRIMADAS, ALBIOL, SÓN RACISTES A L'IGUAL AMAGA EL DICCIONARIO DE LA R.A.E., QUE ELS DOCTES? ACADÈMICS OCULTEN LA PARAULA CATALANOFÒBIA, LA LLETRA ÉS DONCS, UNA ARMA MÉS, PER TORBAR COSTUMS I MENT, DE LA CIUTADANIA,ÉS "LA FORMACIÓN DEL ESPIRITU NACIONAL",VIGENT DE SEGLES, LA FÒBIA A TOT EL CATALÀ, VALENCIÀ, BALEAR, (EN NEGUEN LA UNITAT,PERÒ GUERREJANT-LA, LA FAN AUTÈNTICA), EL 1500 CREAT L'ODI, VIGENT AVUI EN LA SOCIETAT, TANMATEIX, HI HA LA FRASE DE FCO. DE QUEVEDO "MIENTRAS HAYA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
mario fletxa barna
19 de juny de 2017, 09.18 h

No, un atemptat no hauria de provocar una DUI, ja s'hauria d'haver fet... no haguéssim arribar aquí. Com més triguem més perjudicats i irreversible serà la seqüela.
A QUÈ ESPEREM? NO HO ENTENC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
jaume fletxa Esplugues de Llobregat.
19 de juny de 2017, 08.32 h

#35 Anacleto flatulencio ,encara et queda anis , o t'has passat a la cazalla ? . Aprofita que ja es va escurçant el temps .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
19 de juny de 2017, 00.01 h

Europa s'ha convertit amb un jardí del conservadorisme neoliberal adobada amb la corrupció corresponen, cal veure al portugues Barroso gran amic d'espanya i les multinacionals... tot sigui dit. "treballant" actualment al Goldman-Sachs( si no els hi ha fotut la cartera) Que ningú malpensi, no es per agrair els serveis tots per suposat desinteressats i professionals, noooo hi araaaa,. Així tota la colla de comissaris, del consell més corrupte d;'"Eutropa", després del parlament espanyol!
Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
18 de juny de 2017, 23.27 h

JCV Sta. Cristina d'Aro
És ben veritat que quatre ulls i veuen més que dos! Si senyor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
18 de juny de 2017, 21.37 h

#32

¿Estoy esperando algun comentario tuyo sobre la mentira del Asaltapiscinas que tu te tragaste entera, de los 60.000 millones?

¿o es que te da verguenza que te de un mastegot dialectico? . . . .de nuevo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
18 de juny de 2017, 20.51 h


#32 És cert, s'ha de reconèixer que aquesta Unió Europea se'n fot dels pobles i de les persones i només es preocupa de les grans companyies . Però al menys han il.legalitzat els partits directament fondats per nazis i feixistes. A l'estat espanyol no, el PP no sols segueix siguent ben legal sinó que encara a més, governa !


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.