directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'esquerra abertzale creu que l'anunci d'ETA 'fa irreversible l'obertura d'una nova fase política'

Demana una resposta 'constructiva' als governs espanyol i francès i la societat basca

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'esquerra abertzale ha considerat aquest diumenge que l'anunci d'ETA, junt amb les conclusions de la mateixa esquerra abertzale, 'fa irreversible l'obertura d'una nova fase política a Euskal Herria'. Així ho ha dit el dirigent de l'esquerra abertzale Txelui Moreno, qui ha considerat que s'estan obrint les portes a un escenari que permeti la superació definitiva de l'actual realitat de bloqueig, violència, repressió i conculcació massiva de drets democràtics i nacionals'. Així mateix, ha qualificat l'anunci de l'alto el foc d'ETA 'com una aportació de valor inqüestionable per la instal·lació de la pau i la consolidació d'un procés democràtic'.
Ezker Abertzalea, esquerra independentista basca, país basc
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa a San Sebastià, on no s'han pogut fer preguntes, l'esquerra abertzale ha fet una valoració d'urgència a l'anunci fet per ETA a través d'un vídeo difós per la BBC. Moreno ha començat la seva intervenció considerant 'el comunicat d'ETA anunciant oficialment la continuïtat de la seva decisió unilateral, indefinida i no condicionada del fi de les seves accions armades com una aportació de valor inqüestionable per la instal·lació de la pau i la consolidació d'un procés democràtic, com a marc imprescindible per abordar espais de diàleg i negociació cap a la resolució definitiva del conflicte'.

Ha recalcat que 'el debat i les conclusions inequívoques de caràcter estratègic adoptades de forma sobirana per les bases de l'esquerra abertzale en els últims mesos i aquest compromís explicitat per ETA 'fa irreversible l'obertura d'una nova fase política a Euskal Herria'.

En aquest sentit, ha manifestat que la declaració de Brussel·les 'feta per diverses personalitats internacionals és una referència ineludible per assentar de forma definitiva i irreversible el camí cap a un escenari de solucions polítiques per vies pacífiques i democràtiques'.

Moreno ha recalcat que per aquest motiu l'esquerra abertzale es reafirma en la seva aposta política i seguirà en coherència amb la mateixa desenvolupant iniciatives i compromisos que reforcin un horitzó ple d'expectatives i oportunitats.

Apel·lació als partits i als governs espanyol i francès

El dirigent de l'esquerra abertzale ha apel·lat a tots els agents polítics, sindicals i socials, al govern espanyol i francès i a la comunitat internacional 'a la corresponsabilitat per a respondre de forma constructiva al desig majoritari de la societat basca'. Moreno ha animat a la societat basca 'a ser protagonista actiu en l'exigència multilateral de compromisos i aportacions com a una única garantia per al desenvolupament d'un procés polític normalitzat i la construcció entre tots d'un escenari de pau i de solucions democràtiques'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Uma fletxa PPCC
6 de setembre de 2010, 12.06 h

I molts catalans tampoc ho oblidem. Si el poble catala proclames l'independencia, Euskai no trigaria en tenir-la.
Votem amb seny i per la dignitat.
Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
5 de setembre de 2010, 19.51 h

Que vagin amb compte perquè espanya sempre juga brut quan es tracta de Catalunya i Euskadi i segurament continuaran aplicant la llei de partits que deixa fora bona part de la societat basca i que van aprovar tant el Psoe com el PP amb l´inestimable ajuda de Ciu que encara que els regionates de segona volen que això s´oblidi molts bascos ho recorden perfectament i tant que se´n recorden.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.