directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Setmana del Llibre en Català arriba al Parc de la Ciutadella i coincidirà amb la Diada

Se celebrarà del 10 al 19 de setembre · S'esperen vendre 20.000 llibres

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La 28a edició de la Setmana del Llibre en Català estrena el Parc de la Ciutadella com a recinte amb la voluntat de fer d'aquest espai el seu marc regular. A la presentació d'aquest dimarts el seu president, Albert Pèlach, ha deixat clara la vocació d'aquesta setmana d'esdevenir una segona festa grossa per a tot el sector literari, 'en justa competència amb el Sant Jordi i ara vinculada a la diada de l'Onze de Setembre', després de traspassar-la del febrer al setembre. Amb un total de 30.000 títols disponibles, a la literatura s'hi uniran el cinema, la música, els debats, els còctels i el teatre. La Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 10 al 19 de setembre, espera vendre 20.000 llibres.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Pèlach, la Setmana del Llibre en Català pot esdevenir un element clau per a la Diada, sumant-se a les activitats institucionals, polítiques o reivindicatives. 'La producció literària catalana és una afirmació de catalanitat a través de la cultura', ha afirmat el seu president.

Aquests deu dies d'activitats tenen la participació de tot el sector editorial i s'hi han sumat biblioteques, teatres, veïns del barri de la Ciutadella i revistes en català. Totes aquestes noves incorporacions tindran el seu espai, amb un programa dirigit tant a adults com a nens. 'Tenim la voluntat d'evolucionar del concepte d'una gran llibreria a un gran recinte que acull un escenari, un hivernacle o un quiosc', ha explicat Pèlach.

Tot i que Barcelona és la seu central de la Setmana, també Sant Cugat, Lleida, Girona, Olot i Reus faran activitats lligades a aquesta gran celebració de la literatura en català. El pressupost de què s'ha disposat ronda el mig milió d'euros i des de l'organització esperen rebre un gran volum de visitants i vendre uns 20.000 llibres.

Jordi Martí, el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, ha destacat durant la presentació que 'és important que aquest país tingui una gran data dedicada al llibre, Sant Jordi, i també una altra que posi l'accent en la llengua, en la cultura i en la producció pròpies'.

Maria Barbal, Premi Trajectòria

Un altre punt a destacar d'aquesta 28a edició de la Setmana del Llibre en Català és la celebració del 14è Premi Trajectòria, que aquest any s'atorga a l'escriptora Maria Barbal. El premi s'entregarà oficialment el dia 14 de setembre. A més, la Setmana servirà d'escenari per a la gravació del primer programa de la nova temporada d'Ànima.

A Catalunya s'editen cada any 8.000 llibres, dels quals 5.000 són llibres de text.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 de setembre de 2010, 12.06 h

INDEPENDENCIA AMB JOAN LAPORTA .
WWW.MARC-SABATES.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.