directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat cobrirà l'impagament de pensions en cas de separació a partir del 2011

Els diners es recuperaran voluntàriament o a través de l'Agència Tributària

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d'un fons per cobrir l'impagament de les pensions i prestacions alimentàries o compensatòries en cas de separació familiar. Tot i això, aquest no es posarà en marxa fins el gener del 2011. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha explicat que les prestacions es donaran en forma de bestreta, amb la qual cosa la Generalitat recuperarà el 100% d'aquests diners. Tindran dret a aquest fons les persones que no estiguin cobrant la pensió establerta per via judicial i amb ingressos inferiors a 854 euros mensuals. Els beneficiaris rebran un màxim de 285 euros per fill. Unes 1.300 famílies es podran beneficiar i caldrà un pressupost de 9 milions d'euros.

Comparteix
   

Tindran dret al fons les persones que no estiguin cobrant una pensió, així com els seus fills menors d'edats o majors d'edat amb un grau de discapacitat igual o superior al 65%. Per accedir-hi cal que hi hagi una resolució judicial que reconegui el dret a percebre una pensió i tenir uns ingressos inferiors a 854 euros, que equival a 1,5 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Aquesta xifra s'ampliarà en 0,3 per cada persona a càrrec en el cas que aquestes siguin menors d'edat o majors de 65 anys.

El dret a cobrar una prestació començarà un mes després d'haver interposat una demanda per executar el pagament i aquest no s'hagi fet efectiu. El període màxim de cobrament d'aquesta prestació és de 18 mesos, de forma contínua o discontínua.

La Generalitat recuperarà els diners

La Generalitat establirà un període voluntari per tal que la persona deutora retorni els diners. En el cas que no ho faci, serà l'Agència Tributària de Catalunya l'encarregada d'executar aquest cobrament amb els recàrrecs i interessos que corresponguin.

Els fons de garantia complementarà el que ja dóna l'Estat espanyol. Així cobrirà l'import mensual de les pensions impagades fins a un màxim del 50% de l'IRSC, que aquest any equivaldria a 285 euros. La consellera ha explicat que l'Estat dóna fins a 100 euros.

Capdevila ha destacat que aquest instrument permetrà lluitar contra la violència econòmica i aconseguirà més corresponsabilitat parental entre les exparelles i els seus fills.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.