directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas defensa el canvi en positiu a Catalunya per evitar un tercer tripartit i l'ascens del PPC

Demana no pensar que CiU ja té les eleccions guanyades

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, s'ha marcat aquest dimarts l'objectiu d'evitar un tercer tripartit, però també l'ascens del PPC en les properes eleccions al Parlament. Un cop el president de la Generalitat ha fet pública la data dels comicis, Mas ha subratllat que la data és una qüestió anecdòtica, perquè el més important és que hi hagi un canvi en positiu a Catalunya a tots els nivells. També ha aprofitat per cridar a la prudència, deixant clar que la victòria no està feta ni molt menys. El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat ha assegurat que aquests últims set anys a l'oposició li han servit com a escola d'aprenentatge, però sobretot com a 'escola d'humilitat i de modèstia'.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb nou senyeres al darrere, Mas ha comparegut davant dels mitjans de comunicació un cop el president de la Generalitat, José Montilla, ha fet públic que les eleccions seran el 28 de novembre. 'Tenim fumata blanca'. Així ha començat Mas la seva intervenció. En una sala de premsa amb molts periodistes però també diputats i integrants de les llistes de CiU, Mas ha constatat que les properes eleccions al Parlament han de ser 'les eleccions del canvi'.

Mas ha subratllat que la data de les eleccions era una qüestió 'secundària i marginal', perquè l'important és el resultat, i en aquest punt són els ciutadans els màxims protagonistes. Precisament, s'ha adreçat als catalans per remarcar que aquests comicis tenen una 'importància cabdal pel present i el futur de Catalunya'. I a parer de CiU, el que el país necessita ara és un canvi, però no només de govern, sinó també de 'projecte, de lideratge, d'actituds, de maneres de fer, de prioritats i d'estils'.

El candidat de CiU a la Generalitat s'ha presentat com el canvi que Catalunya necessita, tot i que ha reconegut que el país viu circumstàncies difícil i governar també vol dir ara mateix 'patir', però ha assegurat que la federació té vocació de servei i porta anys preparant-se per aquest moment.

De fet, ha assegurat que els últims set anys a l'oposició han servit per aprendre, per escoltar a molta gent i conèixer millor el país. En definitiva, els anys a l'oposició han estat 'escola d'aprenentatge, però també d'humilitat i de modèstia'.

I és que Mas ha assenyalat que CiU no pot afrontar aquestes eleccions pensant que ja les té guanyades. Malgrat hi ha 'moltes ganes de canvi', ha continuat, aquestes ganes s'han de traduir el 28 de novembre en resultats. 'Tothom que realment vulgui el canvi, ha de fer alguna cosa perquè aquest canvi sigui possible. És possible, està a prop, el tenim a tocar de les mans, però no està fet', ha advertit Mas, que ha demanat que el diumenge de les eleccions es produeixi un 'vot de compromís i d'il·lusió, i no un vot de resignació' malgrat les dificultats.

En aquesta primera roda de premsa després de conèixer la data electoral, Mas ha marcat un objectiu clar: evitar que el tripartit torni a sumar, però també un creixement del PPC. 'Les dues coses juntes', ha remarcat. El líder convergent ha dit que cal que els populars quedin en una 'posició secundària' a Catalunya i que el descontentament respecte el tripartit no es tradueixi en una pujada del PPC.

Campanya en positiu

Aprofitant que el mateix president de la Generalitat ha apel·lat al joc net, Mas ha deixat clar que la federació farà una campanya 'de to positiu i constructiu', en la línia del que ha fet durant els mesos de precampanya. El líder de CiU ha argumentat que 'prou malament estan les coses perquè a més, des de la política, s'afegeixi més llenya al foc des del punt de vista de la mala reacció, els insults i el menysteniment'.

I Mas ha afegit que espera també el mateix comportament per part de la resta de partits. Perquè el candidat de CiU ha subratllat que la federació ha intentat crear un 'clima positiu i constructiu', però aquesta 'no ha estat la tònica dels darrers temps' pel que fa a la resta de formacions polítiques.

El president de CiU ha indicat que també entén que els partits que ara mateix governen estiguessin 'més neguitosos del compte' en veure que les ganes de canvi a Catalunya eren grans, però ha subratllat que espera que aquesta actitud canviï durant la campanya, i que l'objectiu no sigui 'destruir l'adversari', sinó convèncer la gent. 'Hauria de ser una campanya més d'afirmació del que cadascú pot proposar que no pas de destruir aquells que no pensen exactament com tu', ha opinat.

Mas també ha indicat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut serà un eix important de la campanya, però també ho serà la crisi, perquè el país 'té urgències molt importants que són les que estan a peu de carrer'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
8 de setembre de 2010, 13.21 h

Crec que el que cal fer ara es el pas de tots plegats per a EXPULSAR de TOT ARREU i el mes aviat possible als UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS de tots els estament de poder de Catalunya, siguin quin siguin i per mes petits que siguin.
CIU es qui fa de TAP al independentisme i a la llibertat a Catalunya i el PSC es i actua com a TALP espanyolista a dins de Catalunya. Vist el resultat dels uns i els altres i tot gracies a la bona feina feta per ERC, ara cal EXPULSAR definitivament a CiU i al P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Manel fletxa Barcelona
8 de setembre de 2010, 11.38 h

#16 Vinga, un altre troll convergent unionista, que sota un allau d'elogis al Laporta... pam!, crítica a ERC (encara colaria) i, com qui no vol la cosa, ens deixa anar que els convergents unionistes ens" treuran de la crisi", quan la millor manera de sortir de la crisi és la idependència, amb la qual deixaríem de perdre el 10% de PIB que ens roben els espanyols. Qualsevol partidari del Laporta ho sap això, però sembla que els trolls convergents unionistes no saben que ho saben, i te la de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Guillem fletxa Barcelona
8 de setembre de 2010, 10.21 h

Catalunya Lliure i Neteja de polítics mediocres i covards

Laporta: 6 Títols l'any passat i les dues lligues i la Champions del 2006, com a gestor ha deixat el Barça en números boníssims, de veritat que no vull seguir parlant de futbol perquè el Laporta ha tingut la ''sort'' de caure en la millor temporada blaugrana de la història i en consequencia el benefici d'ingressos també és bo. De carrera política l'únic que sabem és que va lluitar per la indepèndencia juntament amb la Pilar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Manel fletxa Barcelona
8 de setembre de 2010, 09.33 h

#8 Pau, aquest país MAI havia avançat tant per deixar de ser espanyol com en els darrers set anys. Els convergents unionistes només volen que NO deixem de ser espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
8 de setembre de 2010, 09.29 h

#12 :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Quim fletxa PPCC.
8 de setembre de 2010, 09.29 h

La foto ja parla per si sola. Els de ciu sempre embolicats i envoltats de senyeres quan venen eleccions i per tapar totes les seves corrupcions. Quina barra tenen i quin fàstic.fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim fletxa PPCC.
8 de setembre de 2010, 09.25 h

#10
Potser és que la gossa a més de sorda és cega i una mica curteta de gambals, això sí amb molta mala llet i una gran dosi de cinisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11 Sílvia Martínez
8 de setembre de 2010, 00.24 h

CiU, Mas, els hem de plantejar: si es fes això que dieu d'un tercer tripartit implicaria necessàriament que el PSC es comprometi amb un referèndum d'autodeterminació. Això ho tenim clar la gent en general fa un temps, i és de molt mal gust seguir amb aquest conte. Mal gust i abús de poder, inacceptable. I net tampoc no ho és, ja que ens diu que farà campanya neta. És una capsuleta d'engalipar o de calmaconsciències, i d'aquests vicis tampoc no ens en podem permetre.

Avui fa un any a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
7 de setembre de 2010, 22.03 h

#1 Gossa, si només tens aquest munt d'invencions per carregar contra ERC, és que els convergents unionistes esteu més fotuts del que creia.

- "espanyolitzar el PSC": no és cert, almenys en els fets, ja que ara, gràcies a ERC, han votat a favor del 50% de català al cine, quan abans votaven en contra de només el 25%. Però si ho fos, qui li importa? Estan en caiguda lliure i ja no remuntaran fins que es facin sobiranistes.

- "espanyolitzar la ràdio i TV3": tu confons "espanyolitzar" amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa Barcelona
7 de setembre de 2010, 21.58 h

#1 Gossa, si només tens aquest munt d'invencions per carregar contra ERC, és que els convergents unionistes esteu més fotuts del que creia.

- "espanyolitzar el PSC": no és cert, almenys en els fets, ja que ara, gràcies a ERC, han votat a favor del 50% de català al cine, quan abans votaven en contra de només el 25%. Però si ho fos, qui li importa? Estan en caiguda lliure i ja no remuntaran fins que es facin sobiranistes.

- "espanyolitzar la ràdio i TV3": tu confons "espanyolitzar" amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.