directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla lamenta que alguns partits 's'inventin' un conflicte lingüístic per 'encendre la foguera de les identitats'

Després de l'inici del curs escolar

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha enviat un missatge als partits que 'pretenen generar confrontació al voltant de la llengua catalana'. El president assegura que a Catalunya 'no hi ha conflicte de llengües i no n'hi haurà per molt que alguns pretenguin encendre la foguera de les identitats'. 'Sembla que els faci nosa o que els sap greu que no hi hagi conflicte i se'l volen inventar', ha etzibat. El president Montilla ha fet aquestes declaracions a Santa Coloma de Gramenet, on aquest dimarts ha visitat l'institut Numància coincidint amb l'inici del curs escolar. Sobre els canvis introduïts aquest any, Montilla es mostra convençut que seran positius, especialment el nou calendari.

Comparteix
   

Montilla ha aprofitat la visita a l'IES Numància per carregar contra aquells que ataquen la llengua catalana amb l'objectiu de generar un conflicte lingüístic que el president assegura que 'no existeix'. Com a prova d'això, Montilla ha volgut reconèixer públicament la diversificada oferta d'idiomes de l'institut colomenc que ha visitat.

Respecte a les novetats del nou curs, el president considera que l'adaptació al nou calendari es farà 'amb normalitat', tot i que reconeix que es podem produir 'problemes', com en tot procés de canvi. Montilla també ha valorat positivament altres canvis introduïts aquest any al curs escolar com la major autonomia dels centres, la carta de compromís amb les famílies o la digitalització de les aules.

Fent coincidir aquesta visita amb l'inici de curs 2010-2011 i amb la inauguració de les obres d'ampliació de l'institut colomenc, Montilla ha recordat que la inversió del Departament d'Educació en els últims tres anys 'no té precedents' i detalla que ' de tres anys que manté una mitjana de dos centres nous o renovats cada setmana'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Xavier fletxa Girona
8 de setembre de 2010, 13.01 h

Crec que sí que hi ha conflicte lingüístic. Mentre els espanyols ens vulguin imposar la llengua castellana i no respectin la nostra no es podrà parlar de no existència de conflicte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de setembre de 2010, 09.16 h

Que no hi ha conflicte lingüístic?!?! I tant que n'hi ha. La prova vivent és el nostre president: No li va donar la gana aprendre el nostre idioma fins que li va tocar ser (de carambola) president de la Generalitat: des de llavors vinga a fer classes. El problema, sr Montilla, és que no podem posar en una cadira tots i cadascun dels seus paisanos perquè els vingui de gust integrar-se al país on viuen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.