directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Nou incendi al País Valencià mentre els altres tres ja han calcinat unes 2.500 hectàrees

Hi ha fins a vuit focus actius

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els bombers treballen en un quart incendi forestal al País Valencià, que s'ha declarat aquest dimarts al voltant de les sis de la tarda, entre els termes municipals de Rafelguaraf i Barxeta, a uns 40 quilòmetres d'Ontinyent. Segons ha explicat el conseller de Governació de la Generalitat valenciana, Serafín Castellano, encara es desconeixen les causes i ja hi treballen set dotacions aèries fins que hi hagi llum solar. Mentrestant, els altres tres focs forestals ja han calcinat unes 2.500 hectàrees, segons les primeres dades provisionals. El més greu és el que crema entre Bocairent i Ontinyent, que ha calcinat 1.900 hectàrees; seguit del d'Alfafara, unes 390 i a Simat de la Valldigna, 167.
incendi bosc campanya apagar focs
Comparteix
   

A més, s'han ampliat els mitjans aeris de 25 a 31, dels quals dos s'han desplaçat des de Catalunya, tres de Múrcia i un de Castella la Manxa. Pel que fa les brigades terrestres, en total n'hi treballen 35. Els efectius que combaten el foc des de terra estaran treballant tota nit, mentre que els efectius aeris s'hauran de retirar quan arribi l'ocàs.

Les previsions meteorològiques apunten que el vent de Ponent bufarà amb força des de les onze de la nit fins a les vuit del matí. La ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, ha visitat aquest dimarts la zona afectada pels focs, que ja ha qualificat com dels més violents de l'any al País Valencià i en el conjunt de l'Estat.

En total, segons ha explicat el conseller valencià de Governació estarien actius un total de vuit focus a tot el País Valencià, els de Simat (Safor), Alfafara (Comtat), Agullent, Fontanars dels Alforins, Bocairent i Ontinyent (a la Vall d'Albaida), Barxeta (Costera) i Rafelguaraf (Ribera Alta).

El conseller ha destacat que els efectius d'emergències s'estan concentrant principalment en els focs de Bocairent (Vall d'Albaida) i el que s'ha declarat aquest dimarts a la tarda a Rafelguaraf (Ribera Alta) . Castellano ha assegurat que el que més preocupa hores d'ara és el de Bocairent, per la proximitat amb el nucli urbà. Segons la delegació del govern espanyol s'hauria evacuat un miler de persones de les urbanitzacions pròximes als focs de la Vall d'Albaida.

A Rafelguaraf el foc avança amb força però no preocupa la proximitat amb nuclis poblats . Alfafara, Agullent i Fontanars estarien estabilitzats.

Les primeres investigacions apunten que els focs de Simat i Alfafara haurien estat intencionats mentre que també s'especula amb la hipòtesi que el d'Agullent també ho hagi estat.

El conseller ha avançat que l'estratègia a seguir durant la nit és la de mantenir treballant la brigada terrestre mentre que els mitjans aeris ¡aguantaran fins que puguin volar', ha dit. El vent amb fortes ratxes de ponent i la foscor no ajuden en l'extinció d'aquests incendis, en els quals treballen més de 600 efectius, amb 31 mitjans aeris i un total de 35 brigades terrestres








COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.