directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Neix Viasona, la gran enciclopèdia de la música en català

El grup Catmèdia posa en marxa la viquipèdia musical amb 23.000 lletres de cançons, 3.000 discos i 250 blogs indexats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Després de prop d'un any de treball de documentació, el grup Catmèdia posa en marxa el projecte Viasona, la gran enciclopèdia de la música catalana a Internet. La proposta, inèdita a la xarxa, té com a objectiu indexar les lletres dels artistes i grups que han produït musicalment en català des de 1961 fins a l'actualitat. Viasona entra en funcionament amb gairebé 1.500 intèrprets i formacions llistades, prop de 3.000 discos i 23.000 cançons. El portal digital de documentació de la música en català també incorpora la Sonosfera, una anella de 250 blogs referits a la temàtica.

Comparteix
   


Etiquetes
La tasca de documentació que s'anirà complementant amb la incorporació dels nous treballs que es vagin editant, permetrà que tota aquesta informació es mantingui accessible de manera gratuïta. El motor de cerca del portal permetrà als usuaris extreure tota mena de dades: des de la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any, un nom propi concret, entre altres. En aquest sentit Viasona vol esdevenir un canal de promoció a disposició de tots aquells artistes que inicien la seva carrera professional.

El web oferirà un sistema per tal que els usuaris de la pàgina puguin tenir un usuari registrat que els permetrà d'optar a una sèrie de serveis que oferirà Viasona com ara fer llistes de cançons preferides, deixar comentaris i puntuar les pàgines dels grups, àlbums i cançons. S'inclourà un 'top 5' de les cinc cançons i cinc grups més valorats pels internautes. Es posarà en marxa un servei de fòrums on els usuaris registrats podran interactuar entre ells, així com la possibilitat d'enviar-se missatges privats com una missatgeria interna de manera que es posaran les condicions per crear la comunitat a la xarxa de seguidors de la música en català. Viasona estarà present a Facebook i Twitter.

Dirigit per Jordi Riba
La intenció dels impulsors de Viasona és ajudar a contribuir a la promoció i divulgació de la música en català, aprofitant l'excel·lent moment artístic que viu la música i combinar-ho amb el potencial de la xarxa catalana. Viasona està coordinat i dirigit pel periodista Jordi Riba, que en la seva trajectòria professional ha treballat al Rock&Clàssic del diari Avui, al digital E-notícies, al Grup Enderrock i la revista El Temps.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Lluís Paloma fletxa Terrassa
9 de setembre de 2010, 14.27 h

Hi ha un problema: aparentment, només hi consten músics i grups "que publiquen", deixant de banda si n'hi ha un àlbum disponible a Viasona o no. És una llàstima, perquè moltes de les propostes més interessants que hi ha hagut al Principat aquests darrers anys no han pogut accedir a publicació. Jo mateix porto anys picant a la porta sense resultat i sense poder accedir al gran públic. I crec que aparèixer a Viasona seria, almenys, una oportunitat per a que tot el treball no reconegut d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de setembre de 2010, 08.53 h

Fa molt bona pinta. Hi ha moltissims grups que mai he sentit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de setembre de 2010, 00.45 h

Li he donat un cop d'ull i té bona pinta. Dues proves a l'atzar, Roger Mas i Fred i Son, i han sortit bé, amb informació posada al dia. La música catalana té un historial espectacular i un present molt brillant, i iniciatives com aquesta són molt necessàries. Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Georgina fletxa Figueres
8 de setembre de 2010, 19.21 h

Ostres, pinta molt bé i he trobat grups d'aquests que només coneixen els inciats. Quina feinada, felicitats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.