directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella obre la porta a una aliança per aglutinar l'independentisme a Barcelona

El candidat republicà 'pica l'ullet' a Solidaritat Catalana, Reagrupament o la CUP advertint de les dificultats d'entrar al consistori

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, torna a advertir les noves formacions independentistes de l'extrema dificultat d'aconseguir regidors a la capital del país. És per això que el republicà ha volgut iniciar el curs polític amb una oferta de mà estesa a Solidaritat Catalana, Reagrupament o la CUP amb qui vol mantenir converses per aglutinar l'independentisme barceloní. Des de l'oposició, Portabella vol 'generar un tercer espai fort que trenqui amb el bipartidisme'. Ja al mes de febrer i en declaracions a directe!cat, Portabella llançava aquest mateix oferiment a la CUP que justament aquest dijous al matí ha anunciat oficialment la seva intenció de presentar llista pròpia. En aquell moment el portaveu de la CUP, Xavier Monge, ho descartava afirmant que ERC és còmplice de l'actual model de ciutat.
Portabella recorda a les formacions independentistes que vulguin presentar-se en solitari a les eleccions municipals a Barcelona que, per obtenir representació al consistori, haurien de superar el topall del 5% dels vots, que en les darreres eleccions va situar el cost del primer regidor als 30.000 vots. 'Nosaltres ens avindrem sempre a fer tots els esforços que calgui perquè l’independentisme sumi i estigui el màxim de representat possible a l’Ajuntament de Barcelona', s'ha ofert obrint la porta a parlar amb totes les formacions independentistes argumentant que 'en un moment com l'actual, l'independentisme ha de ser fort a l'Ajuntament de Barcelona'.

D’aquesta manera, Portabella vol generar, des de l’oposició, 'un tercer espai fort que trenqui amb el bipartidisme entre el PSC i CiU, liderant a l’Ajuntament un alternativa que aglutini l’independentisme a Barcelona'. Així mateix recorda que a l'abril se celebrarà la consulta sobre la independència a la ciutat, fet que -al seu entendre- pot situar l'independentisme com un dels eixos de batalla electoral.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 16.46 h

#26 Anselm, si ara La Vanguardia li dóna els mateixos diputats que li donava EL MATEIX DIARI dues setmanes abans de les eleccions del 2006, quan en van treure 21, no cal ser un geni de les matemàtiques per deduir que estem com estàvem l'any 2006, però no a dues setmanes, sinó a tres mesos, i en una tendència CREIXENT, ja que fa dos dies molts parlaven de "hòstia monumental" i altres bajanades per l'estil. Una altra cosa és que tu vulguis que ERC baixi, però em sap greu, perquè et dece... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
10 de setembre de 2010, 16.34 h

#24 Efectivament, si l'estratègia era, com dius, "anar captant vots.." ja es veu l'èxit espatarrant que ha tingut. És entendridor l'esforç que dediques a reescriure la història a l'estil "1984" i la satisfacció amb la que aculls una enquesta que dóna a ERC 15 diputats enfront de 21 que té ara.

Almenys el capità del Titanic tenia clar que el vaixell s'enfonsava.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
10 de setembre de 2010, 13.28 h

El VOT util independentista tan pel que fa a Barcelona com pel que fa arreu de la nacio catalana es el vot a ESQUERRA REPUBLICANA de CATALUNYA. Ara tot-hom es lliure de votar el que li vingui de gust. Jo a ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 12.36 h

#23 Anselm, t'ho repetiré un altre cop, perquè veig que ni ho has entès, ni, per tant, tens cap argument per rebatre'm: ERC va forçar la reforma de l'Estatut, que ni sociates ni convergents unionistes volien, i això ha desemmascarat els límits de l'autonomisme i del federalisme. Com que molta gent no s'ho creia quan ERC era l'única que ho deia, ha calgut que ho digui el TC dels espanyols. I aleshores sí, aleshores la gent ha obert els ulls, i vam sortir tots al carrer el 10-J.

Per cer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
10 de setembre de 2010, 12.14 h

# 21 "ERC ha aconseguit..."?

Manel, podries intentar dissimular una mica. Se't veu el llautó calabrès. La direcció d'ERC heu portat el partit al desastre, esteu amb l'aigua al coll i encara aneu xulejant amb arguments nivell Llorente, titllant a tothom que no pensi com vosaltres de cripto-convergent. No veus que sembleu Corea del Nord amb el Puixi fent de Kim Jong Il?

Obriu-vos una mica, feu autocrítica i comenceu a pensar com gestionar aquest desgavell que heu creat. El que és suïcid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
josep fletxa barcelona
10 de setembre de 2010, 09.22 h

-mà allargada. No 'estesa'
-llindar. No 'topall'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Manel fletxa Barcelona
9 de setembre de 2010, 18.00 h

#19 ERC ha aconseguit que per primer cop el nombre d'independentsites superi el de contraris.

Insultar és fàcil; donar proves, no. Per això els trolls convergents unionistes i els espanyolistes camuflats es dediquen a insultar ERC. Perquè NO tenen arguments per atacar-la de cap altra manera.

Això només deixa en evidencia els autèntics enemics de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
9 de setembre de 2010, 17.36 h

Gemma, Júlia, Noiadevidre, Gossa Sorda... els "ex-votants" a sou convergents van cada dia més travestits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
9 de setembre de 2010, 17.15 h

farta d'eskerra, a més de venuts manipuladors. egocèntrics!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Manel fletxa Barcelona
9 de setembre de 2010, 17.13 h

#16 ERC ha aconseguit que per primer cop el nombre de partidaris de la independència superi el dels contraris, i això mal que li pesi al president Montilla. Si aconseguir el que mai cap altre independentista havia aconseguit abans és ser "botifler", m'encantarà llegir la teva definició ARGUMENTADA de "botifler".

Si no, pensaré que en realitat només ets un espanyolista, ja que només vol atacar el partit que ha dut la societat catalana a estar més a prop de guanyar un referèndum que m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.