directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Tot a punt pel FiraTàrrega 2010

Tàrrega última els treballs per donar el tret de sortida aquest vespre a la trentena edició de la fira de teatre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els diferents emplaçaments de la capital de l'Urgell que a partir de d'avui han d'acollir les actuacions programades dins la 30a FiraTàrrega de teatre al carrer han estat transformats per tècnics i operaris que hi han instal·lat els escenaris i els seients per tal que el públic els pugui veure. Des de l'organització de la fira s'assegura que gairebé està tot a punt per donar el tret de sortida a l'espectacle d'aquest esdeveniment que ja fa anys s'ha convertit en una cita indispensable per professionals i aficionats del teatre. La productora catalana Free Art i la companyia Voala Project seran els encarregats de l'espectacle inaugural a l'Espai Hort del Barceloní.
Un tècnic de so equalitzant a l'Espai Hort del Barceloní, on tot està gairebé a punt per acollir l'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2010
Un tècnic de so equalitzant a l'Espai Hort del Barceloní, on tot està gairebé a punt per acollir l'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2010

Comparteix
   


Etiquetes
Durant quatre dies els carrers de la ciutat de Tàrrega es transformaran en un gran escenari i en un concorregut mercat de les arts escèniques. Un total de 89 companyies nacionals i internacionals participaran en la trentena edició de la fira i portaran a la capital de l'Urgell els seus últims muntatges, tant de carrer com de sala. El certamen acollirà enguany 15 estrenes, amb espectacles que abracen diferents gèneres escènics com la dansa, el clown, el teatre multidisciplinar o el circ.

El tècnic de direcció de FiraTàrrega, Jordi Duran, ha explicat que aquests dies previs a la fira tota l'activitat gira al voltant de l'àrea tècnica i la brigada municipal, que han de convertir la ciutat en aquest gran escenari per acollir totes les companyies i el gran públic que es preveu que hi assisteixi. Segons Duran, a Tàrrega hi haurà més de 20 espais on s'hi portaran a terme actuacions i per aquest motiu l'equip humà que hi treballa supera les 200 persones.

Pel que fa a l'espectacle inaugural, que tindrà lloc avui a les nou del vespre, es tracta d'una proposta multidisciplinària de gran format, amb una escultura cinètica a la manera de les intervencions artístiques urbanes, un espai visual aeri elevat sobre el públic, en el qual evolucionen les coreografies d'un grup d'acròbates suspesos amb un rerefons que juga amb els efectes òptics. El muntatge, que s'ha dut a terme en coproducció amb Fira Tàrrega, farà moure els espectadors en el terreny de les emocions més profundes, amb música en directe, projeccions, imatges espectaculars i amb el cel com a teló de fons.

Tot i això, l'activitat escènica de FiraTàrrega 2010 començarà abans, cap a les sis de la tarda, amb les primeres representacions. Així avui dijous, actuaran també en programació oficial: Ens de nos, Kamchatka, La chouing, Wet Picnic, Nacho Vilar Producciones, Daraomai, Egos Teatre, Reial Cia. De Teatre de Catalunya, Trapu Zahara vero Cendoya i Adele Madau, Cia. H2Oh!, Leandre, La Vernal, Ro Theater /Jetse Batelaan, Versió àcida, El Pont Flotant, Jashgawronsky Brothers, Nurosfera, This side up, Divinas, Guillem Albà & Always Drinking Marching Band, Bambalina Teatre Practicable, Teatre Strefa Ciszy, Vaivén Circo Danza, i En la Lona. A més, demà també començaran les representacions a l'Espai 23 Arts i divendres a l'Espai Teatre de Ponent, ambdós adscrits als Espais d'Empresa.

A banda dels espectacles, avui a les set de la tarda tindrà lloc l'acte oficial d'inauguració de FiraTàrrega, a la sala d'actes de l'ajuntament de Tàrrega. Entre d'altres autoritats, hi seran presents l'alcalde de Tàrrega i president del Patronat de FiraTàrrega, Joan Amèzaga, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, el director de l'Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Félix Palomero i el gerent de FiraTàrrega, Pau Llacuna.

En el terreny professional, FiraTàrrega consolida la seva funció de mercat de les arts escèniques i, a data d'avui, ja són 779 els programadors acreditats a la Fira pertanyents a 400 entitats. En concret, de Catalunya provenen 414 professionals de 176 entitats; de l'Estat s'han acreditat 174 professionals pertanyents a 106 entitats i, per últim, d'internacionals n'hi ha 191 que representen 118 entitats.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.