directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Vanguardia certifica que la participació serà la garantia del referèndum

Segons l'enquesta que publica avui, més de la meitat dels catalans anirà a les urnes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ - Dimarts vinent, al Teatre Nacional de Catalunya, el govern de la Generalitat posarà la primera pedra de la campanya del referèndum amb l'objectiu fixat d'explicar les garanties de la votació de l'1 d'octubre. Amb l'oposició concentrada en restar-li importància a la votació i assegurant que es tracta d'un procés fosc, l'executiu català intentarà posar llum sobre qüestions com la llei que empararà la votació, quan serà la convocatòria, quin serà el cens electoral, l'administració electoral i com involucrarà organismes i observadors internacionals.

Comparteix
   


Etiquetes
En condicions normals, a poc més de tres mesos per al referèndum, les campanyes del 'Sí' i el 'No' ja faria temps que estarien em marxa. Tanmateix, la nul·la disposició de l'Estat per resoldre l'atzucac polític mitjançant les urnes, i deixar així la via judicial, ha comportat que avui el país es trobi immers en un debat sobre el dret dels catalans a decidir el futur polític del seu país o, per contra, amb el deure d'acceptar i blanquejar l'ús que fa l'Estat de les clavegueres policials, judicials i mediàtiques per evitar que una part del seu territori es pronunciï.

La qüestió que ocupa gran part del debat sobre el referèndum gira al voltant de les garanties que pot oferir aquesta votació, que a diferència del 9N, serà vinculant. Amb la Generalitat llesta per convocar i votar amb la mateixa normalitat i seguretat jurídica que requereix qualsevol procés electoral, l'enquesta d'avui de La Vanguardia reforça l'argument, com ahir destacava el president Puigdemont, que diu que la gran garantia del referèndum serà la participació.

Segons el diari del Grup Godó, més de la meitat dels catalans té clar que participarà en la votació de l'1 d'octubre, en concret el 54% dels enquestats. Una dada que els analistes creuen que pot anar a l'alça i, fins i tot, fregar el 60%, un percentatge que legitimaria un resultat vinculant. Amb la participació que detalla La Vanguardia la victòria seria del 'Sí', i per tant, el Govern encetaria el procés per esdevenir un nou Estat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 de juliol de 2017, 17.49 h

The first representative and legislative bodies in Catalonia were the Peace and Truce of God Assemblies (assemblees de pau i treva), of which the earliest record dates from 1027.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 de juliol de 2017, 17.47 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

L'ESTAT ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de juliol de 2017, 15.56 h



JO I ELS MEUS FAMILIARS, SEGÙ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.