directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos promou una insurrecció encoberta contra l'actual direcció de Podem Catalunya

Hi ha ordres no oficials de fer caure Dante Fachin per no adherir la formació a Catalunya en Comú

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

 @JoanSole_ .- L'autonomia de Podem Catalunya molesta. Si aquest matí directe!cat explicava la insurrecció d'un grupuscle de Podem de Torreforta (Tarragona) per boicotejar el referèndum mitjançant material del partit manipulat per la secció local, ara hem pogut saber que Podemos està articulant una sèrie de contactes per fer fora de la direcció lila catalana a Albano Dante Fachín.
Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero a Vistalegre II
Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero a Vistalegre II
© Podemos

Comparteix
   


Etiquetes
Tot comença la segona quinzena del mes de març, el procés constituent que va encetar l'actual Catalunya en Comú, el projecte polític de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i el diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per guanyar les futures eleccions a la Generalitat de Catalunya, perd el rumb estable que mantenia durant els últims mesos. Podem, amb Albano Dante al capdavant, alerta que la constitució d'aquesta nova formació no té en consideració les bases, un fet que provoca que la formació acabi consultant a la militància si vol seguir endavant amb la incorporació al nou partit dels comuns. El 62,14% dels vots, amb una participació de l'11,45%, ho descarta.
 
Amb el 'No' de Podem, els comuns arriben a l'assemblea fundacional del 8 d'abril amb la força lila dividida. El sector crític desobeeix el mandat de les bases i decideix concórrer a les eleccions per escollir els 25 integrants de la direcció que tindrà com a cap de l'executiva a Xavier Domènech i Ada Colau de coordinadora. La tensió entre Podemos i Podem s'accentua, fins al punt que el 5 de maig el secretari general de la força lila a Catalunya escriu un article on denuncia que el procés de constitució de Catalunya en Comú ha estat pilotat per ICV, EUiA i BeC per no tenir els òrgans "descontrolats". Fachín, a més, exposa públicament les amenaces que va rebre la formació a l'hora de plantejar una alternativa a la direcció de Colau i Domènech: "molt bé –se'ns va dir-, si algú no vol estar a la 'llista de consens' que no hi sigui, que presenti una altra llista... a veure si pot competir amb 'la llista de l'Ada i el Xavi'".
 
Del missatge a l'acció directa a Catalunya
 
Si fins fa ben poc el malestar de Pablo Iglesias amb Fachín es canalitzava mitjançant missatges creuats a través de la premsa o en privat, ara la direcció de Madrid ha decidit aplicar l'acció directa enviant un tòtem del partit, Juan Carlos Monedero. El polític, exsecretari de Poceso Constituyente i Programa de Podemos, és el responsable de començar a mobilitzar els cercles perquè s'aixequin contra la direcció de Dante Fachín. Des de juny les xerrades de l'exdirigent per Catalunya han augmentat, a la vegada que les ha aprofitat per promocionar la figura de Xavier Domènech i restar suports a l'actual Consell Ciutadà. És per això que hi ha actes on Monedero afirma, sense embuts, que Domènech "és un dels nostres des del principi, és una persona que comparteix la idea que una força política sobiranista i d'esquerres a Catalunya només té sentit si forma part d'una força germana a Espanya, això és Xavi Domènech".
 
Aquests actes que ha anat fent Monedero s'han concentrat en la zona del Baix Llobregat, i en ells es pot veure com l'exdirigent critica que ha vist comportaments que no tenen res a veure amb el partit, "se'ns han colat arribistes! Han aconseguit llocs i no representen la formació" per reblar, "hi ha gent que ha de marxar del partit". En aquest mateix sentit, denuncia que Podem sempre havia tingut "cintura" per entendre els canvis que es produïen a Catalunya, cosa que ara no fa, ja que en lloc de ser "l'avantguarda dels canvis, ens identifiquen com els que creem problemes. Si els cercles diuen que la direcció no ho fa bé, la gent que no suma no ha d'estar a la direcció" i reblar de nou, "teníem secretaris generals que van acceptar el càrrec i no treballaven. Aquí ens hem de reinventar, repensar-nos, és una barbaritat que el nom de Podem no aparegui en el nou subjecte polític (Catalunya en Comú) per 1.300 vots... Volem una direcció que sumi i integri, i si ens hem de reinventar, ho fem".
 
El discurs de Monedero a poc a poc va guanyant força en les bases de Podem, segons les fonts consultades, la deriva interna per crear un corrent fot que "faci caure" Fachín agafen força arran de missatge que arriben des de Madrid, però mai amb caràcter oficial ni de figures de primera línia. Apunten que la direcció central no accepta que Fachín no estigui acompanyant el projecte de Colau i Domenèch mentre que, a la vegada, es desmarqui del discurs de CSQP contra el referèndum que intenta aplanar el camí del de Catalunya en Comú.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2017, 09.55 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

ARA, PERÒ, HI HA UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I D'ARA.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Inte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
7 de juliol de 2017, 14.14 h

#11 querido tonto, la cataluna real se ha caracterizado por ser anti castellana y anti borbonica, que tu no sepas leer mas alla del marca y el as no es culpa nuestra. Por otra banda, cuantos panfletos teneis que sacar para intentar convencer a alguien? no era un aquelarre minoritario?? no es un sufle radical? para que tanto esfuerzo y sobretodo DINERO para algo que es una perdida de tiempo?

atentamente zoroastro


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de juliol de 2017, 20.49 h





#4 #7 #14 #15 #17






Veiam, MARIONETA MARIcONETA Albertu Caguetesneses, la PPobra PPalurda PPaPPanates i PPatosa franquista:



Ja sé que tu no ets un hipòcrita, i si em dius "QUERIDO" és perquè de debò "me quieres"



Però, PPalurdeta: COM T'HE DE DIR QUE A MI ELS CULS DE MARICONETA MAI NO M'HAN AGRADAT NI MAI M'AGRADARAN??


T'hauria de fer un DIBUIX per a que arribis a entendre-ho?



A més , no solament perds el temps sinó que QUEDES EN RIDÍCUL DAVANT DE TOTHOM, perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
6 de juliol de 2017, 18.16 h

#17 A mi no em cal perquè passi el que passi jo estic tranquil, jo i la majoria que volem votar, tu en canvi tens la necessitat d'irrompre i deixar anar manipulacions i falsetats, motiu? perquè igual que el teu governot espanooloo estàs nerviós, si surt el si et reventerà la ràbia que ja tens acumulada.

Aqui com pots veure, ets tu el que necessita valiums, no jo, jo tinc la sang molt freda


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de juliol de 2017, 17.55 h

#16

TU DI LO QUE QUIERS PERO VE HACIENDO ACOPIO DE VALIUM Y FORTASEC.

LO VAS A NECESITAR EL DIA 4 DE OCTUBRE, SINO ANTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
6 de juliol de 2017, 17.52 h

#7 Com supures ràbia quan no tens raó, ets pitjor que un nen petit, hahahahahahahhahahahahahaha, supera ja uqe no sou res espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de juliol de 2017, 17.41 h


LA CASI LEY "SUPREMA" QUE SE HA INVENTADO EL PUIGTONTON NO CUMPLE LA LEGISLACION INTERNACIONAL COMO PRETENDE HACEROS CREER

Entrevista con Ban Ki-moon, secretario general de Naciones Unidas

'Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación'
http://www.elmundo.es/espana/2015/10/30/5633b14cca4741b21d8b4614.html

¿Cree que el derecho de autodeterminación de los pueblos puede aplicarse en el caso de Cataluña, de acuerdo con la legislación in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de juliol de 2017, 17.41 h


LA CASI LEY "SUPREMA" QUE SE HA INVENTADO EL PUIGTONTON NO CUMPLE LA LEGISLACION INTERNACIONAL COMO PRETENDE HACEROS CREER

Entrevista con Ban Ki-moon, secretario general de Naciones Unidas

'Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación'
http://www.elmundo.es/espana/2015/10/30/5633b14cca4741b21d8b4614.html

¿Cree que el derecho de autodeterminación de los pueblos puede aplicarse en el caso de Cataluña, de acuerdo con la legislación in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de juliol de 2017, 16.01 h

#11 debe de ser de jamon por lo menos, porque estan muy furiosos tus 4 amigos


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de juliol de 2017, 15.10 h

#11 diles a tus 4 amigos que despues les daras el bocadillo que les prometiste


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.