directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La PDD considera un èxit la recollida de signatures tot i la persecució de la Juntes electorals

Mossos i Guàrdia Civil tanquen taules a les comarques barcelonines i tarragonines

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Comissió 9M, integrada per la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés han qualificat d'èxit la recollida de signatures pel Dret a Decidir de tots els catalans, és a dir, perquè la Generalitat pugui tenir la competència plena per convocar referèndums, tot i lamentar la persecució que han patit a les comarques tarragonines i barcelonines per una "interpretació forçada i partidista de la llei electoral" per part de les juntes electorals provincials. Malgrat el tancament de taules, consideren que la jornada ha estat un èxit, donen els gràcies a signants i voluntaris i asseguren que continuaran recollit signatures pel Dret de Decidir.
pdd signatures
Comparteix
   

A continuació adjuntem el comunicat de la comissió:

________________

BALANÇ DE LA JORNADA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DEL 9 de MARÇ

La PDD i SiP valorem com un èxit de participació democràtica la recollida de signatures pel DRET de DECIDIR malgrat els impediments i incidents provocats pels acords de les Juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona.

A les comarques de Girona on la Junta Electoral Provincial havia acordat permetre l'activitat, la recollida s'ha desenvolupat sense incidents i amb un gran èxit de participació. Només a Palamós, s'ha hagut de tancar dues taules per la prohibició de l'Ajuntament.

A les comarques de Lleida la jornada s'ha desenvolupat amb normalitat.

A Barcelona ciutat s'han tancat algunes taules (Sarrià, Av Gaudí,...) però les restants han funcionat amb normalitat. A Barcelona comarques hi ha hagut molts problemes i s'han hagut de tancar la majoria de taules (Sant Cugat, Manresa, Granollers, Vilafranca, Mollet, Santa Coloma de Gramenet, etc...). A Vilanova del Vallès, després de tancar una taula, els voluntaris han continuat recollint signatures en un taller privat, i la policia local ha aixecat acta i ha incautat el material en aquesta propietat privada.

A Tarragona i comarques també s'han hagut de tancar la majoria de taules (Tarragona, Reus, Torredembarra, El Vendrell, etc.). A les Terres de l'Ebre, la Guàrdia Civil ha actuat amb especial contundència. Han requisat tot el material de les taules, incloses butlletes que ja estaven signades, amb la qual cosa es vulnera el dret a la protecció de dades i han aixecat actes d'identificació i incautació. A Benissanet han demanat el DNI a l'alcalde del municipi, a tots els voluntaris i a les persones que es trobaven signant en aquell moment.

A les taules, on la recollida s'ha desenvolupat amb normalitat, s'han aconseguit les 200 signatures que contenia el KIT-9M, l'objectiu que ens havíem fixat per a la jornada del 9 de març.

Lamentem que l'actuació arbitrària de les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona, que han fet una interpretació forçada i partidista de la llei electoral, hagi impedit aconseguir plenament el nostre objectiu.

Les dues plataformes reiterem que continuarem treballant pel DRET de DECIDIR, recollint signatures perquè la Generalitat pugui tenir la competència plena per convocar referèndums.

Donem les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que han participat en la recollida de signatures. Sense la seva participació i el seu suport aquesta acció no hauria estat possible.

COMISSIÓ 9M
Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés.
Girona, 9 de març de 2008, 20:30h



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jep fletxa El Vendrell
10 de març de 2008, 09.14 h

Al Vendrell no les vam tancar pas les taules. Vam poder recollir firmes tot el matí, però a la tarda la pluja ens va fer muntar i desmuntar la paradeta cada dos per tres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.