directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià aplicarà la 'clàusula Camps' en matèria de finançament

El president assegura que és 'una obligació legal'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Generalitat Valenciana aplicarà la 'clàusula Camps' a l'Estatut valencià per tal d'obtenir el mateix sistema de finançament previst a l'Estatut de Catalunya. Així ho anunciat el president Francisco Camps en ser preguntat sobre la resolució del Tribunal Constitucional espanyol d'aquest dijous de rebutjar els recursos en matèria d'aigua i finançament. Camps ha assegurat que la disposició addicional segona prevista a l'estatut valencià (o 'clàusula Camps') es posarà en marxa 'perquè és una obligació legal'. En relació amb les competències hídriques, Camps ha declarat que el seu govern 'continuarà pel camí de la reivindicació' i ha qualificat de 'barbaritat' la decisió.

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre la qüestió de l'aigua, Camps ha reiterat que li sembla una 'barbaritat' que un riu de l'Estat 'tinga una opció que la seua aigua excedentària no vinga a una altra comunitat perquè un estatut li pose veto', ha dit el president de la Generalitat Valenciana.

Camps ha dit que el seu govern farà 'tot el possible' per tal que l'aigua 'vinga a València tal com estava previst en un primer moment', ha assegurat en referència al derogat transvasament de l'Ebre.

En relació al finançament, el president Camps ha manifestat la seva intenció d'activar la disposició addicional o 'clàusula Camps'.

El Tribunal Constitucional (TC) va rebutjar aquest dijous el recurs que havia interposat la Generalitat Valenciana contra l'Estatut, que se centrava en diversos articles que fan referència al sistema de finançament de la Generalitat, les finances dels governs locals i la disposició addicional tercera, que preveu una inversió de l'Estat a Catalunya en infraestructures equivalent a l'aportació catalana al Producte Interior Brut (PIB) espanyol.

Entre els articles contra els quals ha recorregut el govern valencià, el TC interpretarà tres d'ells, mentre que la resta no han estat ni tan sols admesos. El Constitucional també ha avalat les competències de Catalunya en aigües i obres hidràuliques en rebutjar el recurs que el govern de Camps havia interposat el 2006 contra aquest punt de l'Estatut, entre altres que fan referència al finançament.

Els magistrats no han admès les pretensions del govern valencià contra vuit articles i una disposició addicional, ha sotmès a interpretació tres articles més i ha desestimat les peticions sobre tota la resta del recurs, en què s'inclouen les competències sobre aigua que havia impugnat València. Els magistrats ja havien avalat l'article a la sentència del recurs del PP.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.