directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"L'Operació Catalunya" va existir, es va pagar amb diners públics i que Rajoy n'estava al cas

Són les conclusions d’ERC i PDeCAT a la comissió d’investigació i demanen a la fiscalia que actuï, i van en la línia que hem explicat al directe.cat

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- Els grups d'ERC i PDeCAT han presentat les conclusions relatives a la comissió d'investigació de l'ús partidista del Ministeri de l'Interior sota el mandat de Jorge Fernández Díaz, i més concretament, de "l'Operació Catalunya". Ambdues formacions asseguren que, després d'escoltar les compareixences, poden afirmar l'existència d'una "policia patriòtica", que l'operació contra polítics independentistes va existir, es va pagar amb fons públics i que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, n'estava al cas. També sostenen que es van generar informacions "falses i difamatòries" contra polítics (com és el cas de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias) i que existia "la connivència" d'alguns mitjans per publicar-les. Per tot plegat, demanen que les conclusions es remetin a la fiscalia per si considera que ha d'actuar. Les conclusions s'hauran de posar en comú entre tots els grups i el termini per consensuar un redactat acaba el 31 de juliol.

Comparteix
   


Etiquetes
Una comissió on el PP i el PSOE han pactat un cert silenci

La comissió d'investigació sobre "l'Operació Catalunya" va començar el 9 de març i des de llavors han comparegut al Congrés dels Diputats l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso; l'exdirector de la policia estatal, Ignacio Cosidó; i els excomissaris Eugenio Pino i José Ignacio Fuentes Gago.  Alguns grups van voler portar també el president espanyol, Mariano Rajoy, el seu cap de gabinet, Jordi Moragas i l'excap del PPC i membre de la Mesa del Congrés, Alícia Sánchez Camacho, però no van obtenir el suport majoritari dels grups.

PP, PSOE i C’s hn forçat un tancament precipitat de la comissió

Ara, la comissió s'ha donat per tancada. Un fet que ambdós grups han lamentat. El termini per presentar conclusions acaba aquest dilluns al vespre i els diferents partits tenen fins al 31 de juliol per intentar consensuar un redactat.

Acreditada l’existència de l’Operació Catalunya

ERC i PDeCAT han coincidit en afirmar que, després d'escoltar les compareixences, ha quedat acreditat que va existir una "operació Catalunya", que es va pagar amb fons públics, que el president Mariano Rajoy n'estava al corrent i que es van crear proves falses per acusar i difamar polítics sobiranistes, com Junqueras, Mas o l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Els dos partits afirmen que en aquesta operació hi estaven involucrats tant càrrecs públics com funcionaris d'Interior i membres d'altres institucions com l'Oficina Antifrau de Catalunya i la mateixa judicatura. Per això, des d'ERC denuncien que no hi ha hagut separació de poders. Per part del PDeCAT, asseguren que és un dels "escàndols més grans de la democràcia" i, ambdós, assenyalen també que l'exministre Fernández Díaz estava al centre de la trama i que Rajoy n'era coneixedor.
 
Insten la fiscalia a actuar
 
Per part del PDeCAT, sostenen que durant el mandat de Fernández Díaz es van destinar recursos econòmics i humans a actuar com a "policia política" i per "generar espais mediàtics contraris als rivals polítics del PP". Així mateix, asseguren que el ministeri va donar ordre de generar informacions falses contra Mas, Junqueras o Trias.
 
Un fet que, segons el PDeCAT, es va produir a les portes d'unes eleccions i que podria considerar-se un delicte electoral. Per això, proposen que aquestes conclusions siguin remeses a la fiscalia. Una posició que també mantenen els republicans, que demanen que la Mesa del Congrés doni trasllat d'aquestes conclusions al Ministeri Fiscal.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
19 de juliol de 2017, 12.04 h

#3 Pfff!!! hahahahahahahahaha, mira que ets ruc, La Vanguàrdia tu creus que aquests que són afins a la ideología espanyolista aniràn a favor del govern català? A veure si ho entens de manera simple, Grup Godó= a Javier Godó comte de Godó, partidari de l'unitat d'espanya, afí no només a l'unionisme sinó també a la monarquía necessites un croquis? o ho has entès ara?

Hahahahahahahahaha, ets més imbècil del que em pensava, no va servir de res el 9N? n'estàs segur? perquè el teu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
19 de juliol de 2017, 11.57 h

Cap novetat, era d'esperar, sino com jugarien brut sense l'ús de fons públics? a banda clar d'utilitzar els seus mitjans més afins a la seva patètica ideología de ploramiques espanyol. Són febles els espanyols feixistes, qualsevol opinió contraría es caguen a les calçes


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
joddi fletxa Barcelona
18 de juliol de 2017, 19.56 h

#1 #2 #6 #15

Per molt que ho neguin, està clar que tota la cúpula del PP estava al corrent de les estratagemes "artimañas" de les actuacions en el cas Catalunya per part de la cúpula de la policia nacional, encara que facin cara de inocentets estranyats.

El més curiós és que un dels actors pertany al Opus, entitat ultra catòlica. No se quin Deu creurà i seguirà aquest element, doncs el que a mi en van ensenyar és el de un Deu just i misericordiós que el seus manaments que ens p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de juliol de 2017, 14.57 h



El Reportatge de Mediapró a TV3 , aquesta nit, POT ESTAR SUCÓS...............


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
NEUS fletxa girona
18 de juliol de 2017, 14.47 h

Entre l'operació Calaunya i les amenaces contra el patrimoni (entre altres) que el Gobierno adreça als independentistes justifico plenament al Sr. Pujol i Soley de voler tenir diners a l'estranger, inclòs en una època que semblava democràtica perquè a la mínima que no combregues amb la tesis espanyolista t'ho poden embargat tot a tu i als teus descenents. Els dirigents del govern català no haurien de tenir bens al seu nom i si els tinguessin, com en Sòria, a Panamà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 de juliol de 2017, 12.26 h

ELS TESTIMONIS ACTIUS PERIODISTES QUE VAN PASSAR PER EL PARLAMENT VAN VERIFICAR-HO, AVUI A TV3, A LES 10 DEL VESPRE CAL VEURE "LAS CLOACAS DE INTERIOR"


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de juliol de 2017, 12.23 h







#12



ALBERTO "ARAGONESES",



ERES UN POBRE MENTECATO



NO TE LAVAS DESDE HACE MESES



ANDAS COMO UN PATO



PERO, POR DIOS! NO CESES



DE HACERNOS REIR UN RATO



CON TUS SANDECES





( signat : jOan ruiz i solanEs, el teu botxí oficial, que tan sovint et pren el pèl, t'escarneix, es burla de tu, et ridiculitza, et tortura i et martiritza . . . )



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenen en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
18 de juliol de 2017, 12.07 h

CLAMOROSA OCULTACION DEL ASALTAPISCINAS DE LA DIMISION POR CAUSAS POLITICAS DEL DIRECTOR DE LOS MOZOS DE LA CUADRA.

YA NO SABE COMO TERGIVERSAR LA REALIDAD. ESTARAN BUSCANDO TRAPOS SUCIOS DE ESTE SEÑOR.

Los Mossos d'Esquadra, en vilo tras la dimisión de su jefe político
Sindicatos y altos mandos policiales reconocen inquietud por su papel en el 1-O

La cúpula del cuerpo teme verse "atrapada" entre la ley y las órdenes de la Generalitata la purga del puigtontont y la fuga

A los mozos sol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Fd'A. fletxa Calders
18 de juliol de 2017, 09.11 h

Això ja ho sabem tots des del primer dia. El problema és la IMPUNITAT dels governants del PP. La justícia que ja anava justeta des de la transició ha colapsat amb el PP i s'ha girat descaradament a favor del Govern. Ja no existeix.
Per això també, volem marxar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
ESPAÑA, MES DE......900 IMPUTATS....!! –-QUI DONA MES....?.––.............––QUI VOL RESTÀ A UN PAIS TAN PODRIT...!! .....? –––––- CATALUNYA 19% DEL PIB....!! fletxa ––––––NO ENS HEM DE PERDRE EL 18/7 A Tv3. al "sense ficciò" sobre la corrupció española. –––LES CLAVEGUERES españoles.
18 de juliol de 2017, 08.46 h



Els cartells que han posat amb la cara del dictador, avui 18/7, s'han pagat amb diners públics....??

No tindria que actuar la fiscalia........?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.