directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Un expert de la Universitat de Cambridge considera "una barbaritat" impedir el referèndum

El professor d'Estudis Catalans a la prestigiosa universitat britànica diu que al Regne Unit hi ha "preocupació" per l'actitud de Madrid

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'expert Dominic Keown explica que al Regne Unit es coneix bastant bé el procés català i ha advertit que qualsevol reacció "dura" per part de l'Estat provocaria una "forta reacció" al món anglosaxó.
El professor d'Estudis Catalans a la Universitat de Cambridge, Dominic Keown, explica com es veu el procés català des dels països anglosaxons a l'acte del CIDOB
El professor d'Estudis Catalans a la Universitat de Cambridge, Dominic Keown, explica com es veu el procés català des dels països anglosaxons a l'acte del CIDOB
© K. Schreiber

Comparteix
   


Etiquetes
El professor d'Estudis Catalans a la Universitat de Cambridge Dominic Keown considera que intentar impedir el referèndum d'independència de l'1 d'octubre és "una barbaritat". Keown, que aquest dimecres ha participat en unes conferències al CIDOB, ha dit que a la Gran Bretanya hi ha "molta perplexitat" i "preocupació" per l'actitud del govern espanyol i les diferències entre Westminster i Madrid a l'hora de fer front a la qüestió d'un referèndum d'autodeterminació. L'expert ha afirmat que fins i tot la persecució de la compra d'urnes resulta "ridícula" a ulls dels anglosaxons, que tenen "molt interioritzat" el dret a l'autodeterminació arran de les experiències al Quebec o Escòcia.
 
Keown ha explicat que al Regne Unit es coneix bastant bé el procés català i ha advertit que qualsevol reacció "dura" per part de l'Estat provocaria una "forta reacció" al món anglosaxó. En declaracions a l'ACN, l'expert també ha dit que si no hi ha una oferta "molt significativa" per part de Madrid no veu cap indicador que indiqui que no se celebrarà el referèndum de l'1 d'octubre. A més, ha subratllat la preocupació que genera "la manca d'iniciativa" del govern espanyol cap a la qüestió catalana, que veu "molt greu".

'Brexit' i Gibraltar
 
L'expert ha remarcat la creixent atenció als mitjans anglosaxons cap a la situació a Catalunya i el referèndum, i ha indicat que la situació del Brexit i Gibraltar també ajuden a situar la qüestió catalana sobre la taula de la política britànica. L'expert ha remarcat que el grup parlamentari a Westminster sobre Catalunya "no és oficial però té una influència important" i permetrà "convidar parlamentaris i viatjar a altres països per informar-se de què farà Catalunya" amb el referèndum. Segons ell, la recent visita de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la Cambra dels Comuns va deixar "un impacte molt important".
 
Durant la conferència, Keown ha subratllat que el tarannà anglosaxó, tant a la Gran Bretanya com als EUA, és el de resoldre situacions difícils trobant "solucions". Segons l'expert de la Universitat de Cambridge, en aquests països tenen la idea de l'autodeterminació "per la mateixa experiència" molt assumida. "La política és l'art de fer el possible", ha dit, remarcant que cal sempre tenir en compte "el que vol la gent", un dels lemes que preval, ha remarcat, en la política anglosaxona.

Regne Unit, front obert amb Espanya
 
El fet que el Regne d'Anglaterra tingui un altre front obert amb Espanya arran del Brexit, el de Gibraltar, alimenta, segons Keown, una posició contrària a Madrid entre la classe més conservadora anglesa. "De moment hi ha dos triangles oberts amb Espanya i Gran Bretanya en les quals Catalunya està involucrada: el triangle Escòcia, Espanya, Catalunya i el de Gibraltar, Espanya i Catalunya", ha dit.
 
El professor ha participat aquest dimecres en un esmorzar organitzat pel CIDOB amb el regidor i cap d'ERC a Barcelona, Alfred Bosh. Segons ell, hi haurà urnes a Barcelona el dia 1 d'octubre i "la gent podrà votar lliurement".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
espavilat fletxa aixerit
22 de juliol de 2017, 23.14 h

#5 drogat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANES aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de juliol de 2017, 13.56 h

#4 La prima de riesgo baja de los 100 puntos y marca un mínimo desde 2015

http://www.abc.es/economia/abci-prima-riesgo-baja-100-puntos-y-marca-minimo-desde-2015-201707201951_noticia.html


RESULTA EVIDENTE QUE EJPANYA DEBE OTRO FAVOR A LOS MERCADOS FINANCIEROS MUNDIALES YA QUE A PESAR DEL PRUSES, LA PRIAM DE RIESGO ESPAÑOLA ESTA EN MINIMOS


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi fletxa Barcelona
19 de juliol de 2017, 23.31 h


#3 Eso del BOTIFERRANDUM me lo enseñó uno de los clientes habituales de mamá, uno que trabaja de barrendero en Hospitalet.

Si el botiferrandum les sale lo bastante grueso y largo, yo estaria dispuesto a comprárselo, porque mi morcillandum ya està muy pachucho de tanto meterlo y sacarlo. Y no solo de mi ano, mamá también lo usa para su chichi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi fletxa Barcelona
19 de juliol de 2017, 23.07 h

Pues el 1-O esa barbaridad será una realidad.
Siempre les quedará hacer el botiferrándum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
19 de juliol de 2017, 18.20 h


No cal exagerar. Al Regne Unit no hi ha (en general) més preocupació pel capteniment del govern espanyol respecte a Catalunya del que hi pugui haver a qualsevol altre país on la democràcia tingui encara un significat més enllà de la paraula. Cadascú en té prou amb els propis problemes.

Acontentem-nos (i no és poc) que desperti entre la seva intel.lectualitat un interés força més gran del que demostra , fins el moment, la intel.lectualitat espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 de juliol de 2017, 17.37 h





. . . yo a los palacios subí y a las cabañas bajé , i no hi ha un sol DEMÒCRATA , sigui aristòcrata, sigui plebei, sigui ric sigui pobre, sigui blanc, negre, groc o a ratlles, no hi ha ni un sol demòcrata que no consideri que l'estat esPPanyol esrtà FREGANT EL NAZISME.


Tota Europa sap que el PP són els hereus de Franco. Si fossin els sociates el govern que prohibís el referendum, els costaria d'entendre, però els seria més dificil relacionar-ho amb NAZISME, però, tractant-se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.