directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’article del lletrat major del Parlament que contradiu el que publica avui

L’any 2014 Antoni Bayona va publicar un article de signe contrari titulat El "dret a decidir" i els valors fundacionals de la Unió Europea” on defensava una visió molt més oberta del procés

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El lletrat major del Parlament de Catalunya, Antoni Bayona, ha qüestionat la legitimitat del referèndum unilateral de l'1-O en un article publicat a la Revista Catalana de Dret Públic de Catalunya titulat 'El futur polític de Catalunya: el paper del Parlament', que ha avançat 'La Vanguardia'. Bayona posa en dubta les bases jurídiques de l'estratègia independentista i considera que el procés es contradiu entre el principi democràtic i el de legalitat. “No sempre hi ha una línia clara de continuïtat i coherència”, subratlla el lletrat major, que també qualifica d’error" considerar l'estat espanyol com un Estat "autoritari".

Comparteix
   


Etiquetes
Ha rebut pressions el Sr. Antoni Bayona? Que ha canviat per contradir un article seu de signe contrari? Ha vist la llum?

El "dret a decidir" i els valors fundacionals de la Unió Europea

8. Conclusions del Sr. Bayona en aquest article del 2014

1. La negativa sistemàtica de l’Estat a permetre la realització d’un referèndum consultiu o qualsevol altra consulta al poble de Catalunya sobre el seu futur polític col·lectiu es podria considerar una actitud política contrària als valors fundacionals de la UE, quan es tracta d’una aspiració política legítima que té el suport majoritari de la societat catalana (expressat especialment en les darreres eleccions al Parlament), i la realització d’una consulta d’aquesta naturalesa no és impossible en el marc de la Constitució, d’acord amb el que es desprèn de la recent STC 42/2014, de 25 de març.

2. La negativa de l’Estat a prendre en consideració la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de la competència per convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i l’advertiment que no és possible fer cap mena de consulta per conèixer l’opinió Antoni Bayona Rocamora REAF núm. 20, octubre 2014, p. 132-173 170 del poble de Catalunya sobre el dret a decidir posa en evidència un greu dèficit a l’Estat espanyol que afecta el principi democràtic i el dret que tenen les minories a expressar-se en un assumpte d’especial transcendència social. Aquest dèficit es fa encara més evident quan no s’ofereix cap via ni possibilitat perquè el dret a decidir es pugui expressar com a aspiració política i social, malgrat haver constatat en processos electorals previs que una majoria social així ho demana i quan no existeixen obstacles constitucionals clars i evidents que ho impedeixin.

3. Aquesta situació podria posar en risc els valors fundacionals de l’article 2 TUE i justificaria traslladar aquesta preocupació a les institucions europees, per tal que considerin i avaluïn la situació creada i puguin adoptar, en conseqüència, mesures tendents a corregir-la i a prevenir que degeneri en un conflicte polític i social greu. Aquestes mesures podrien tenir com a objectiu primordial facilitar un acord entre les parts perquè el dret a decidir es pugui expressar.

4. Aquesta intervenció resulta compatible amb l’interès creixent que les institucions europees estan mostrant per preservar els valors comuns europeus i per establir instruments de control i seguiment preventius i preliminars a l’aplicació de l’article 7 TUE. Això no descartaria en darrera instància, en funció de com evolucionin els esdeveniments, la possibilitat de demanar a les institucions europees (Parlament, Comissió o Consell) l’aplicació de l’apartat 1 de l’article 7 TUE.

5. Atesa la naturalesa que té el dret a decidir, les vies de garantia dels valors comuns europeus que es poden veure afectats pel capteniment de l’Estat espanyol se circumscriuen al pla polític, sense que hi hagi arguments jurídics prou sòlids per demanar el seu emparament davant el TJUE.
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
espavilat fletxa aixerit
22 de juliol de 2017, 21.36 h

#11 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANES aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de juliol de 2017, 13.57 h

#10 La prima de riesgo baja de los 100 puntos y marca un mínimo desde 2015

http://www.abc.es/economia/abci-prima-riesgo-baja-100-puntos-y-marca-minimo-desde-2015-201707201951_noticia.html


RESULTA EVIDENTE QUE EJPANYA DEBE OTRO FAVOR A LOS MERCADOS FINANCIEROS MUNDIALES YA QUE A PESAR DEL PRUSES, LA PRIAM DE RIESGO ESPAÑOLA ESTA EN MINIMOS


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pepet fletxa Vendrellot
21 de juliol de 2017, 16.45 h

No hay mayor HIJO DE PUTA que un catalán renegado y es lo que está pasando VISCA LA TERRA vacia de mala gent


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de juliol de 2017, 08.25 h

Es que el 2014 encara no el pagaben amb fons reservats


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Puigdemont President fletxa Catalunya Sobirana
20 de juliol de 2017, 16.30 h

Ens a fet un Baiget, oi? Doncs amb amics així, que fan aquesta mena d'anàlisis, tan democràtics i tant els i costa veure que Catalunya va perdre les seves institucions, constitucions i independència a mans d'un noi perjur, que prèviament havia jurat respectar-les davant les corts de Barcelona, si home Felip V, un Borbó al davant, que van penjar un de cada deu defensors de Barcelona i els altres nou Els van condemnar a galeres, després de signar que els respectarien, cal ser molt covard! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
20 de juliol de 2017, 15.51 h

Li deuen haver obert un compte a Suïssa, que hi tenen la mà trencada en això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de juliol de 2017, 15.11 h

Doncs és evident que li han dit: "si no escrius això, destaparem això altre i tindràs molts problemes".


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de juliol de 2017, 14.58 h

Quan ha cobrat aquest senyor per canviar d'opinió?. Quan siguem independents sortiran les llistes de traïdors i tindrem unes quantes sorpreses de gent que ha canviat d'opinió de forma misteriosa.
Temps al temps.
Endavant les atxes. Som molt a prop de lla Independència i això incrementa la repressió de l'estat español. La seva desesperació la hem de convertir en els nostres punts forts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de juliol de 2017, 13.59 h

Tot el que fem és il.legitim, en canvi tota la carcúndia espanyola, amb el rei i els seus ganduls nedant per les clavegueres, amb sobres plens de caler negre (negre claveguera), amb milers i milers de mafiosos vivint a costa dels altres, robant als pobres i regalant el fruit del seu treball a la banca que esprem la sant del poble: es veu que tot això no, no ´ñes il.legítim i està ben fet. Sabeu una cosa? A prendre pel sac Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.