directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod aposta per replantejar la relació de Catalunya amb Espanya per 'tirar endavant' com al 1714

'Només els pobles que s'esforcen, avancen i només arriben on volen aquells pobles que saben on van', assegura

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha coincidit amb Montilla en considerar que Catalunya 'pateix una crisi institucional arran de la sentència de l'Estatut' ja que 'no s'ha respectat la voluntat del poble català'. Carod-Rovira, que ha presidit aquest divendres l'acte institucional de la Diada a Lleida, ha afegit que 'cal replantejar la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya, Europa i el món per poder tirar endavant tal com ja va fer el país l'any 1714, quan semblava que tot estava perdut'. Durant l'acte, celebrat al turó de la Seu Vella, s'ha dut a terme una ofrena floral a un monòlit amb la inscripció dels quatre primers versos de 'La ciutat llunyana' de Màrius Torres.

Comparteix
   


Etiquetes
El vicepresident del Govern ha explicat que les festes nacionals són moments de valoració i respecte per la simbologia nacional d'un país, així com per fer un parèntesi i repensar el futur d'aquest país.

En aquest sentit, Carod-Rovira considera que Catalunya està davant d'una doble situació de crisi; per una banda econòmica i per una altra, una crisi de funcionament democràtic que afecta a tot Europa. És per això, diu, que cal trobar sistemes que permetin que els ciutadans 'facin de la política democràtica un instrument seu i no només dels polítics'.

Catalunya, però, pateix a més una tercera crisi, segons Carod, que és una crisi institucional arran de la sentència de l'Estatut 'perquè no s'ha respectat la voluntat del poble català'. Malgrat tot, explica, la lliçó d'aquest 2010 ha estat com la del 1714, quan 'davant les adversitats els catalans no es van asseure tranquil·lament lamentant-se sinó que es van aixecar amb dignitat' ja que 'només els pobles que s'esforcen, avancen i només arriben on volen aquells pobles que saben on van'.

Carod Rovira considera que, a Catalunya, és imperatiu renovar el projecte nacional. Cal, explica, que sigui més obert, modern, inclusiu. I, en segon lloc, explica, 'ens hem de replantejar la nostra relació amb la resta de l'Estat, Europa i del món' ja que 'a vegades sembla que la societat i la realitat vagin per davant de la dinàmica política'. És per això, conclou, que 'cal que Catalunya torni a aixecar el cap com va fer el 1714 quan semblava que tot estava perdut'.

L'acte institucional d'aquest divendres a Lleida ha comptat també amb la presència del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre d'altres.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Miquel fletxa Sabadell
12 de setembre de 2010, 12.08 h

Els pobles que saben on van,son els que s'escolten a ERC ???.No fotis Carod,hauries de canviar-te el nom,t-hauries
de dir "CAROTA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa Sabadell
12 de setembre de 2010, 12.01 h

En Carod es un botifer igual que en Puigcercos,tot ERC,ara que veuen trontollar la "MAMELLA" tornen a parlar d'indepedencia.
i els darrers anys al govern que ?,ara ja toca ?Ja no us creu ningu !!!!.Vosaltres heu llençat els vots indepes del 2003 al "COVE" com CiU,
"ARA JA NO US CREU NINGU" i la "ILP" que ?sou tan impresentables que li heu canviat el nom a ERC,ara us dieu "ESQUERRA" perque ni sou republicans,ni indepes,sou politiqueros barats,tingueu la decencia de plegar d'una vegada,"TRAIDORS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de setembre de 2010, 15.29 h

Que Gran el Carod!! ell sí que val i no el botifler español del Puigcercós. Visca Carod! Visca la fi del Tripartit de Puigcercós! CUP Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència, Front Comú Independentista !¡*¡!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria M. fletxa Barcelona
11 de setembre de 2010, 12.14 h

El senyor CAROD-ROVIRA expressa amb claretat i valentia que el cami estatutari es liquidat i que els plantejamens caducs de la relacio Catalunya -Espanya, s'han de replentejar de dalt a baix i que cal preparar el cami cap una nova relacio que no pot ser cap mes altra que la independencia de Catalunya. Com ell diu, Catalunya sera el que els seus ciutadans vulguin. I ni tribunals constitucionals espanyols ni el rei ni el govern espanyol poden decidir el que vol ser un poble. Es a les nostres ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
11 de setembre de 2010, 11.05 h

I dale......si vosté s´en surt amb aquesta (el 2014 ya todos seremos de castilla)Que si més NO, que els vostres coneiximents també ho sàpiguen els ciutadans del vostre barri, que estem a l´UVE amb l´últim alé, i ells amb el seu VOT ens poden fer REVIURE o posar-nos dins l´ataut.....per molt que ens diguen NO hi ha mitges tintes. ells desde CiU etc. estan per la TRONA i tant sels infot la NACIO, mentres que nosaltres diem que sense NACIO tenim TOTA LA MERDA QUE ENS DONEN i encara gràc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep fletxa barcelona
11 de setembre de 2010, 09.35 h

-van seure. No 'es van asseure'


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.