directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comencem a canviar el xip, és qüestió de dignitat

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

La reacció ferma del Govern i el Parlament davant els atacs mediàtics a les institucions, novament, amb crida avançada als mitjans de comunicació perquè recullin les imatges (eloqüent testimoni de què hi esperen trobar en realitat, res de res), així com les declaracions dels nous consellers al voltant de l'1-O, digui el que digui el Tribunal de Comptes, semblen un indicador clar que hem posat la directa. Com abans, doncs, convé que el Govern escollit per la majoria del Parlament que representa el poble de Catalunya estableixi que un fons de contingència creat per la Generalitat sufragarà totes les multes i confiscacions com a conseqüència de la defensa de l'exercici dels drets polítics fonamentals dels ciutadans. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ILLETRATS. Mai no ens deixaran de sorprendre. La major part de les coses que fan o diuen que faran no tenen cap base legal. Però és igual. Amb ànim descaradament prevaricador, només estan pensades per a acoquinar les víctimes. Dimecres, el Tribunal de Comptes espanyol obria diligències contra el president Mas i els consellers Ortega, Rigau i Homs per possible malversació de fons públics en les despeses organitzatives del 9-N. Fins i tot els més ignorants en dret sabem que, en un estat democràtic normal, no és possible jutjar dues vegades algú pel mateix delicte. És exactament el que es pretén ara. Els membres destacats de l'anterior Govern van veure com la fiscalia els retirava l'acusació de malversació de cabals públics i se'ls condemnava, forçant la legalitat al màxim, únicament per desobediència. Ara, hi tornen amb un delicte del qual se'ls va exonerar fa només uns mesos. Més que por fan pena.

LLEI. Aquesta setmana, primera trobada oficial del nou conseller d'interior Joaquim Forn, el director general de la policia Pere Soler i els principals comandaments dels mossos. El missatge a la premsa, el que fa temps que esperàvem. Quin? Que els mossos faran complir la llei i ajudaran a que passi allò que s'esdevé a tots els països normals del món: que quan es convoquen eleccions tots els ciutadans són protegits en els seus drets per a poder votar amb normalitat. És exactament això. Els mossos faran complir la llei vigent. No cal ni dir-ne quina. És evident. La que emani de la sobirania del Parlament de Catalunya, a la qual la institució va dir que no hi renunciava el 1989. No ens deixem prendre mai la legalitat i l'ordre. Cadascú té el seu públic. La CUP ha de vendre desobediència als seus. El Govern ha de defensar el compliment estricte de la legalitat.

MOBILITZATS. Dimecres a la tarda, Catalunya s'esquitxava d'actes arreu del país en explicació del Referèndum d'Autodeterminació del primer d'octubre. Les xarxes socials feien realment patxoca. Al dia següent, les entitats llançaven l'inici de les inscripcions a la mobilització de la Diada, la més important que hem fet mai. La de l'any passat ens deixava a punt. Ara, serem just abans d'un moment vinculant. Encara que s'ha convocat per a fer una creu a l'encreuament entre el carrer Aragó i el Passeig de Gràcia de Barcelona, el cert és que cal estar preparats per a tot. Només uns dies abans haurà estat aprovada al Parlament la Llei del Referèndum i és possible que toqui anar aquell dia a defensar amb la nostra presència la seu de la representació de la sobirania del país. També els dies anteriors i posteriors. Convé molt, doncs, inscriure'ns i preparar la mobilització, que serà absolutament clau per a la victòria.

PROPAGANDA. Hem vist aquesta setmana titulars de portada als grans transatlàntics de la premsa catalana de l'establishment parlant de "purga a Interior" i de "Referèndum il·legal". No és que els mitjans dependentistes, legítimament, fixin posició en l'editorial contra cada passa, sigui la que sigui, del Govern independentista. És que aboquen absolutament tot el producte a desprestigiar el Referèndum d'Autodeterminació del primer d'octubre. El desvergonyiment en alguns casos i la pèrdua de papers radical en d'altres arriba al nivell de còmic. Podem parlar, a falta encara de dos mesos per a la convocatòria de simple propaganda de traç gruixut. La seva actitud, amb un descarat ús de la mentida partidista, no només degrada la democràcia sinó profundament els seus mitjans de comunicació, que en són també una part important. Però està clar que se'ls carregaran, perquè estan disposats al que sigui per defensar la unitat d'Espanya.

RECULEN. És un lent però inexorable degoteig: poc a poc, tots els actors del bàndol dependentista van introduint adjectius al Referèndum que fins fa poc havia de no fer-se de cap manera. Ara diuen que no serà homologable, ni decisiu, ni vinculant. Comencen a admetre amb la boca petita que serà impossible d'aturar. Com apuntava Vicenç Partal dimarts, no ens convé caure en l'eufòria (ni tan sols davant el darrer baròmetre del CEO). A mesura que ens apropem a la data, jugaran cada vegada amb més força la darrera carta, la de la deslegitimació. Saltant d'excusa en excusa, no tindran la valentia de defensar obertament el no. Per això nosaltres els hem d'interpel·lar constantment perquè ho facin. Els hem d'obligar a abandonar el debat sobre com es fa el Referèndum d'Autodeterminació per a centrar-lo en els termes exactes en què cal plantejar-lo: nova República Catalana o vella monarquia borbònica hereva del franquisme.

VEDAT. L'esclat unànime del dependentisme contra la substitució del director general dels Mossos d'Esquadra ha estat espectacular. Tot i que l'opinió publicada intenti fer veure el contrari, remarcant el suposat perfil tècnic d'Albert Batlle, es tracta d'un càrrec que sempre ha estat de nomenament polític. Que és polític també a Espanya (naturalment, ara mateix, sense anar més lluny, la policia espanyola la dirigeix un militant del PP). Marc Bartomeu, un dels signants (amb Joan Boada i Eulàlia Vintró) del manifest dels Comuns contra el referèndum d'autodeterminació, situava Batlle com a director de tots i Soler com a home de part. Que és el que pretenen dir-nos, doncs, que els independentistes no tenim dret a dirigir la policia del país després de guanyar les eleccions, gaudir de majoria parlamentària i formar govern? Ells són menys però millors? Divendres, la coincidència argumental entre Bertomeu i la portada d'ABC ho deia tot.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
24 de juliol de 2017, 12.21 h

SEGUR ANIRAN CANVIANT EL XIP A PLERET, EN SORTIRÀ GUANYANT CATALUNYA, QUE SÓN TOTS ELS CATALANS, DE MOLTES GENERACIONS I ELS NOU VINGUTS, ARRIBARÀ LA REVOLTA CATALANA, DE MANS DE LA DEMOCRÀCIA, A L'INREVÉS D'ELLS QEU FUNDAREN EL REGNE, "REINO" A FOC I A DEGOLLA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 de juliol de 2017, 19.09 h

El joven és el futur.
Per això, cal una LOAPA educativa, per evitar que la educación catalanista- nacionalista segueixi embrutant la ment dels nostres joves.
Per el rescat, per part de l' Estat, de les competències educatives: LOAPA educativa JA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
23 de juliol de 2017, 17.46 h

#8



A LA ENRIQUETA , EL CULO LE APRIETA, LA CANALETA



Los Independentistas catalanes vamos a Itaca
Los nazis unionistas españoles vais a Mykonos




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
23 de juliol de 2017, 15.20 h

#10



La prima de riesgo peligra ? jo jo jo juas juas juas ji ji ji ji
Quieres decir que no peligran los vibradoes de la rojiguarra ?
Como calmareis vuesro anal-patriotismo si se estropean ?


ERES MI TRAVELO PREFERIDO, ARAGONESES,UN DIA TE HARE UN GRIEGO

A VER SI TE HAGO INDEPE



.




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de juliol de 2017, 12.42 h


#12 Chavalín, tu, que parece ser te hacias llamar Aragoneses, tienes clavados en la mente unos recuerdos abominables de tu infancia, cuando a tu mamá la fornicaban unos clientes FALANGISTAS , es decir, NAZIS, que la maltrataban y alguno de los cuales te hizo cosas vergonzosas que, sin embargo, a ti te gustaron mucho (y así has acabado de viciado)

Por eso sigues viendo NAZIS en todos los demòcratas que no aceptan tu FRANQUISMO MILITANTE que te hace perder horas y mas horas exhibiendo tu pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANES aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de juliol de 2017, 12.41 h

#11 La prima de riesgo baja de los 100 puntos y marca un mínimo desde 2015

http://www.abc.es/economia/abci-prima-riesgo-baja-100-puntos-y-marca-minimo-desde-2015-201707201951_noticia.html


RESULTA EVIDENTE QUE EJPANYA DEBE OTRO FAVOR A LOS MERCADOS FINANCIEROS MUNDIALES YA QUE A PESAR DEL PRUSES, LA PRIMA DE RIESGO ESPAÑOLA ESTA EN MINIMOS

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
K-ptor fletxa U-Topia
23 de juliol de 2017, 12.33 h


#10 Tu, nen, riesgo d'empitjorar no en tens cap, perquè més malament que el teu cap no és possible. Esrtàs com la cabra morta de la legió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANES aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de juliol de 2017, 12.28 h

La prima de riesgo baja de los 100 puntos y marca un mínimo desde 2015

http://www.abc.es/economia/abci-prima-riesgo-baja-100-puntos-y-marca-minimo-desde-2015-201707201951_noticia.html


RESULTA EVIDENTE QUE EJPANYA DEBE OTRO FAVOR A LOS MERCADOS FINANCIEROS MUNDIALES YA QUE A PESAR DEL PRUSES, LA PRIMA DE RIESGO ESPAÑOLA ESTA EN MINIMOS

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 de juliol de 2017, 12.22 h

#8

I tú on estàs bufó.....? Esperant que et donem la solució....? O SIGUI, NI CARN NI PEIX.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Enric fletxa Barcelona
23 de juliol de 2017, 12.01 h

Los fascistas españoles se envuelven en su bandera y los fascistas catalanes en la suya. Resultado: son idénticos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.