directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Milers de persones es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar la independència

La proximitat de les eleccions marca la Diada

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Unes 9.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Barcelona per reclamar la independència amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La manifestació, formada per diferents blocs, ha començat a la plaça Urquinaona i ha acabat en diversos llocs, segons cada convocant. A més dels habituals manifestants d'ERC, de plataformes sobiranistes i de grups de l'esquerra independentista, aquest any també hi han participat activament els nous partits independentistes que es presenten a les eleccions, Reagrupament i Solidaritat Catalana.

Comparteix
   


Etiquetes
La marxa ha començat cap a quarts de sis de la tarda a la plaça Urquinaona, ha baixat la Ronda de Sant Pere i ha acabat en punts diferents, segons cada organitzador. Com cada any, la manifestació s'ha dividit en diversos blocs. Un d'ells, l'últim, el d'ERC que ha acabat la marxa al monument a Rafael Casanova, on els seus líders han pronunciat discursos.

Just davant dels republicans s'hi ha situat Reagrupament, la formació encapçalada per Joan Carretero, que han algun moment han escridassat els seus antics companys de partit. De fet, una de les novetats més visibles de la manifestació d'aquest 2010 ha estat la presència de les noves propostes independentistes que es presenten a les eleccions del 28-N, Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència, el partit que lidera Joan Laporta.

L'expresident del Barça ja va assistir a la manifestació l'any passat de la mà de les entitats, on va acaparar els flaixos dels fotògrafs, i aquest any ho ha fet liderant el partit que presenta als comicis catalans. Laporta, però, només ha estat a la manifestació durant els primers minuts, ja que posteriorment ha marxat al Camp Nou, on el Barça ha jugat un partit de Lliga contra l'Hèrcules d'Alacant. Solidaritat Catalana ha assegurat que Laporta s'ha desplaçat al Camp Nou per fer campanya.

Un altre partit polític que ha assistit a la marxa ha estat EUiA, amb presència dels joves de la formació i del seu líder, Jordi Miralles.

Un altre bloc de manifestants ha estat el format per plataformes sobiranistes com Òmnium Cultural, la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia o Deumil.cat. A la seva pancarta s'hi han pogut veure, entre d'altres, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, o l'actor i impulsor de Sobirania i Progrés, Joel Joan.

Com és habitual, la manifestació ha estat encapçalada pels grups de l'esquerra independentista com Maulets, les CUP, Endavant, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. La seva manifestació s'ha acabat al final del Passeig del Born, a tocar del Fossar de les Moreres, on han fet un acte on, com ja han fet altres anys, han cremat una bandera espanyola, una de francesa i un retrat del rei.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
15 de setembre de 2010, 09.45 h

Endavant per Catalunya //*// fem la grossa portant Joan Laporta al parlament .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
14 de setembre de 2010, 21.08 h

#13 I tant que sí. Les copes ens portaran a tots el pa a taula, la feina als aturats, pensions més altes per als jubilats i una renda per càpita més alta als catalans, i amb les 6 copes a la mà, exclamarem: "Vade retro ecspanya!!!!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
14 de setembre de 2010, 21.05 h

#10 Davant de la seva afirmació, jo voldria preguntar-li: què és més important doncs, el Barça o Catalunya ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
atlasac fletxa Vila-real
14 de setembre de 2010, 09.42 h

DECLARACIO JURADA--(llista)
VOTATARE INDEPENDENCIA, JO
ATLASAC, per NO tenir encara TOTS els papers de SALAMANCA.---
PASBORT, per NO tenir la SELECCIO de ´futbol.---
XIP, per estar a l´ATUR.---


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Manel fletxa Barcelona
13 de setembre de 2010, 12.13 h

#24 Noi, ja t'ho he dit altres vegades, em costa molt seguir el teu discurs, fes el favor de rellegir el que escrius abans de clicar "enviar". Només m'ha semblat entendre que ets independentista, però que no votaràs ERC (i potser tampoc carretero). Ja m'està bé: tens altres opcions independentistes que es presenten a les eleccions, com SCI. Mentre votis alguna opció INDEPENDENTISTA (ERC, RCat o SCI), i no et quedis a casa, no votis en blanc i no votis partits unionistes (tots els altres q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
atlasac fletxa Vila-real
13 de setembre de 2010, 12.02 h


Mira MANEL, jo mai en la vida aniré contra ERC (perque jo mateix sóc UN però de ERC, NOOOO de e r c tampoc atacare als SOCIALISTES per el mateix (encara que a estos ja s´ho faran...)vull dir que "CENSURAT" no saben ni el significat del SOCIALISME--- encara que ho tinc que reconeixer-ho, haveu lograt el APODERAR-VOS de REAGRUPAMENT (jo que havés posat les mans al foc per el CARRETERO, que d´ara endavant també tindré que posar "carretero" vosaltres i el REFERENDUM haveu lograt el que vol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Manel fletxa Barcelona
13 de setembre de 2010, 09.09 h

#21 "ERC MAI, MAI, MAI, insultarà un altre independentista", Anna Simó, 11/9/2010.

Bertran, t'he repetit mil vegades que ERC ha aconseguit que per primer cop hi hagi més partidaris de la independència que no pas contraris (cosa que permetria JA guanyar el referèndum que no volen fer els convergents unionistes).

Encara espero que em donis un SOL argument que justifiqui l'INSULT que adreces a ERC.

Si de debò fossis independentista partidari de RCat o SCI, defensaries la proclamació ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Dani fletxa Cerdanyola
13 de setembre de 2010, 01.34 h

#19 No sé ben bé amb quin país socialista em voldria assemblar, però sí tinc ben clar que no em voldria parèixer amb CAP país capitalista salvatge dels actuals... El socialisme és una experiència de tots o cap, perquè si no, t'acaben fent el bloqueig que li van fer a Cuba i diuen que la culpa és del socialisme/comunisme...

Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
13 de setembre de 2010, 00.37 h

Com sempre, els únics que ataquen a Reagrupament i Solidaritat són els botiflers de CiU i d'ERC, una llàstima però després del 28-N ja veurem com queda el marc polític


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20 Oriol Jordan
12 de setembre de 2010, 21.08 h

#10 Perdona però això és voler defensar l'indefensable; si t'estàs presentant a unes eleccions a president de la Generalitat, posicionant-te clarament com la gran candidatura independentista, és totalment injustificat que te'n vagis a veure un partit del barça, i a sobre un Barça-Hèrcules! no siguem més papistes que el papa!! Per mi és un gest de mala educació que diu moltes coses


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.