directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'Hem de fugir d'Espanya ja!'

Anna Simó assegura que ERC no insultarà mai els independentistes

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC i cap de llista a les eleccions al Parlament, Joan Puigcercós, ha exclamat: 'Hem de fugir d'Espanya ja!'. Així ha començat el dirigent d'ERC el seu discurs després de la manifestació d'aquest dissabte a la tarda. Puigcercós ha criticat que el nacionalisme espanyol 's'ha criat en el brou de la intolerància, del franquisme i que ens vol assimilar'. Per això, ha alertat que ja n'hi ha 'prou' i que Catalunya 'vol fugir d'Espanya'. 'No volem formar part d'un país on la majoria del Poder Judicial és gairebé més franquista que el mateix exèrcit espanyol', ha destacat.

Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha recalcat que Catalunya 'és una societat diferenciada' i ha posat com exemple la prohibició de les curses de toros. El líder d'ERC ha destacat que 'Espanya ha reaccionat de la forma més ronca i amb un acte de racisme sense precedents acusa els catalans, els critica i els ataca'. 'És el racisme implícit del racisme espanyol, la catalanofòbia i l'atac contra Catalunya, la llengua, la cultura i la nostra manera de veure el món'. En aquesta línia, ha ressaltat que Catalunya ha donat 'una gran lliçó a l'estat espanyol prohibint les curses de braus.

El candidat d'ERC ha carregat contra el president del PP, Mariano Rajoy. 'El primer que hauria de fer és ser una persona ben nascuda i aprendre gallec i parlar-ne d'una punyetera vegada que ni això fa'. 'És la vergonya pel seu país i la seva gent', ha criticat.

Puigcercós ha dit que li va dir al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que 'encara que Catalunya reconegués les seleccions nacionals esportives, que Espanya donés el concert econòmic i ens deixés anar a Eurovisió', ERC 'seguiria sent independentistes. 'Aquesta és la condició natural d'aquest país, ha afegit. El líder d'ERC ha titllat 'd'il·lusos' els que creuen que podran reforma la Constitució i ha dit que 'ara es comença una nova etapa amb democràcia i respecte'.

Simó: 'ERC mai no insultarà els independentistes'

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha assegurat en l'inici de la manifestació i entre aplaudiments que el seu partit 'mai no insultarà els independentistes'. Simó ha fet aquestes declaracions en el moment en que era escridassada pels simpatitzants de Reagrupament que es trobaven davant d'ERC a la marxa. 'Ens cal aquest independentisme integrador que confia amb la gent emprenedora, amb un independentisme dels sectors productius i de les classes populars'. Ha rebutjat aixecant el to de veu 'l'independentisme que insulta i que confronta i que insulta independentistes'.

Per la seva part, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha manifestat que 'avui l'independentisme és un fet normal i la independència ocupa la centralitat política del Govern i del país i també és transversal'. De fet, ha destacat que 'no s'ha de veure com un drama i un problema o un problema que avui hi hagi' nous partits independentistes. El dirigent d'ERC ha assenyalat que la independència és un 'fet normal'.

Ridao ha declarat que si l'autonomisme 'guanya per golejada' a les eleccions i 'ERC no és forta com ho va ser al 2003 o el 2006 potser que ens quedem com ara o fins i tot que reculem i anem endarrere'. Per això, ha assegurat que cal una ERC forta la pròxima legislatura.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Pep fletxa La Seu
13 de setembre de 2010, 23.44 h

En resposta al Pep de l'Alt Empordà:

Primer de tot, una matització: després de rellegir el meu comentari i la teva resposta, m'he adonat que l'afirmació que vaig fer de que Esquerra sou espanyolistes, no em refereixo a tot el partit en general, ja que em consta que no és així, sino que m'estic referint a l'actual direcció del partit, que crec que està seguin una línia bastant allunyada del sentiment de la majoria dels militants.

L'afirmació que faig em sembla molt extranya fins i to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pep fletxa Alt Empordà
13 de setembre de 2010, 00.29 h

Pep i Francesc #2# i #3# ..esapnyolista ho és tot aquell que no vulgui la Independencia per aquest país..de manera que si ERC hagués fet Mas president també haguesin fet president un espanyolista, que a mes és CORRUPTE 4% i de l'OPUS DEI.
ERC va fer president Maragall i Montilla per fer un nou estatut que Mas i CiU no volien, a mes era la ùnica manera de fer-los veure als del PSC que amb espanya no és va enlloc perquè la constitució és una llosa presó...la demostració clarísima qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de setembre de 2010, 00.23 h

Seria bo recordar també el lloc d'ERC dins del mateix PSC, i la seva voluntat de reeditar el Tripartit al preu que sigui


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
12 de setembre de 2010, 19.41 h

Espero poder fer-ho possible de la ma d'ERC juntament amb totes les altres formacions independentistes d'arreu de la nostra nacio. Per a que sigui possible, primer cal EXPULSAR de tot arreu als UNIONISTES amb Espanya. EXPULSAR al PSC i CiU es el primer i principal pas per ser una nacio lliure.

Recordeu que CIU es qui fa de TAP i que el PSC son els TALPS a din de casa. PASSA-HO a tot.hom. Explicar-ho a la bona gent, segur que finalment ho enten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 de setembre de 2010, 18.53 h

Tenim el DRET de ser independents -com totes les nacions-; i el continuarem tenint per molt que els qui ens impedeixen d'exercir-lo canviïn la seva constitució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Som i serem! fletxa Tordera
12 de setembre de 2010, 18.47 h

El que té que fer ERC es fugir inmediatament del fracassat Tripartit, i fugir sobretot del PSC a tot Catalunya. (a Madrid igual) Només així començarán a recuperar una mica la seva credibilitat perduda. Aviam si tenen collons de fer-ho.
Per cert, els que han de fugir de Catalunya són els botiflers, feixistes, unionistes, pactistes, i demés púrria espanyola. No els necessitem per a res.
VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Barcelona
12 de setembre de 2010, 16.26 h

#3 El dia que l'independentisme sigui majoritari no serà necessari posar cap Montilla de president. Mentrestant l'independentisme parlamentari ha de fer gestos com aquests, de cara a un tipus d'electorat no independentista, sense que això signifiqui renunciar a polítiques ambicioses. Si Mas hagués estat president avui l'independentisme no s'acostaria tant a la centralitat com ho fa avui.

Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
kiri fletxa cerdanyola
12 de setembre de 2010, 16.06 h

#6 si ets un independentista amb memòria hauries de recordar quin és el partit que porta 78 anys defensant Catalunya...


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Marc santi fletxa Cerdanyola
12 de setembre de 2010, 15.52 h

Doncs jo sóc un independentista obert i responsable i continuaré apostant per ERC, esclar que sí!! Endavant Esquerra!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
12 de setembre de 2010, 14.41 h

#3 I uns altres van votar el LIGARSE a España Constitucional i el CEPILLADO estatutario..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.