directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 01:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla descarta que Chacón, Vegara i Borrell formin part de les llistes del PSC malgrat puguin col·laborar

Tot i que destaca que són actius importants del partit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha descartat aquest diumenge que la ministra de Defensa, Carme Chacón, l'exsecretari d'Estat d'Economia David Vegara o el president de l'Institut Europeu de Florència, Josep Borrell, formin part de les llistes del PSC, malgrat puguin col·laborar. En declaracions a la Cadena Ser, ha recordat que 'no està dins dels plans' de Chacón tornar a la política catalana de manera immediata, i ha subratllat també les responsabilitats que tenen tant Vegara com Borrell, 'dos grans actius' del PSC. 'Una altra cosa és que puguin col·laborar, però anar en les llistes no', ha apuntat.
Les llistes del PSC tenen de moment la novetat del ministre de Treball, Celestino Corbacho, i l'absència del conseller d'Economia, Antoni Castells. Amb la previsió d'aprovar-les en els propers dies, s'ha especulat amb alguns noms com els de Carme Chacón, David Vegara o Josep Borrell. Montilla ja ha deixat clar aquest diumenge que no formaran part de les llistes.

De Chacón, ha subratllat que 'ho està fent bé' com a ministra de Defensa, i no està 'dins dels seus plans' tornar a la política catalana de manera immediata. Sobre Vegara i Borrell, els ha erigit com a 'dos grans actius' del PSC, però ha recordat que tenen responsabilitats importants a nivell internacional, treballant en el Fons Monetari Internacional el primer i com a president de l'Institut Europeu de Florència el segon. 'No vol dir que no puguin tornar, vol dir que ara no. És que les llistes es configuren ara, en molt poques setmanes. En aquests moments no està a sobre de la taula', ha explicat. Això sí, Montilla ha afegit que 'una altra cosa és que puguin col·laborar', però no ha volgut concretar més.

De la renúncia de Castells, el primer secretari del PSC ha assegurat que l'aprecia molt i és un 'excel·lent valor', però ha apuntat que 'un projecte col·lectiu és alguna cosa més que una persona', i dins del PSC hi ha persones amb una gran vàlua, com els mateixos Chacón, Vegara i Borrell. 'Aquest partit té grans actius', ha reblat.

Autonomia del PSC per fixar aliances

Montilla també ha llençat un missatge clar de cara a les eleccions i als possibles pactes postelectorals. 'La política d'aliances la fixa el PSC, no es fixa en cap altre lloc que no sigui aquí', ha dit taxatiu en recordar-li que veus del PSOE preferien un acord amb CiU que un tripartit.

El candidat del PSC ha assegurat que ell sempre escolta totes les opinions, però ha remarcat que 'les decisions sobre política d'aliances les prendrà el PSC pensant en allò que més li convé a Catalunya i evidentment també al PSC'. Aquest tipus de decisions, ha dit, es prenen 'per unanimitat' dins de l'executiva dels socialistes catalans, 'amb alguns més entusiasmats i segurament alguns amb un grau d'entusiasme menor'.

En aquest sentit, ha explicat que el PSC afronta les eleccions 'amb una posició molt oberta', i sobre la base que els pactes seran possibles amb aquells partits amb els que hi hagi coincidències programàtiques. 'No dependrà només de nosaltres, sinó també de les posicions dels altres. Amb els que vulguin prendre camins que no són adequats no pactarem, malgrat tinguem bona relació amb ells', ha dit Montilla, que ha recordat que l'únic pacte descartat és amb el PPC.

Sobre si la presència de José Luis Rodríguez Zapatero en campanya li pot perjudicar o beneficiar, ha respost que 'les coses mai són blanques o negres', i ha recordat que els dirigents del PSOE sempre han participat en les campanyes del PSC, malgrat ha destacat que les campanyes les han de protagonitzar els candidats.

En preguntar-li si s'han sentit incomprès pel PSOE, Montilla ha apuntat que no sap que pensaven d'ell a priori, però ha defensat que com a president de Catalunya, ha fet el que creia que havia de fer en funció de les circumstàncies que s'han anat produint, amb l'objectiu sempre de defensar els interessos de Catalunya.

'Incomprensions? Sí, sí. Això és normal també, no és un problema exclusivament meu', ha argumentat, recordant que hi ha 'determinades formacions que han jugat a confrontar' Espanya i Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.