El govern d'Aragó ha sol·licitat aquest dilluns al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca l'habilitació del mes d'agost, mes inhàbil judicialment, "per a qualsevol actuació i execució que permeti una ràpida solució".
Tècnics i representants del govern d'Aragó s'han desplaçat el 31 de juliol del 2017 al Monestir de Sixena esperant que la Generalitat entregui les 44 peces que es troben al Museu de Lleida
El govern d'Aragó, a través dels seus serveis jurídics, ha sol·licitat aquest dilluns al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca l'habilitació del mes d'agost, mes inhàbil judicialment, "per a qualsevol actuació i execució que permeti una ràpida solució" per tal que es faci efectiu el trasllat de les 44 peces d'art originàries del Monestir de Sixena que es troben al Museu de Lleida, en cas que finalment la Generalitat no les entregui a Aragó durant aquest dilluns. Amb aquesta nova petició, l'executiu aragonès pretén evitar que el procés de trasllat dels béns artístics no es demori fins al setembre.
D'altra banda, la jutge ha enviat a última hora d'aquest matí una interlocutòria en què considera que no procedeix un aclariment a la seva resolució prèvia en la qual donava a la Generalitat aquest dilluns 31 de juliol com a termini màxim per entregar a Aragó les 44 peces de Sixena en litigi, segons han informat des del govern aragonès.
Aragó "ha fet tot el possible"
El director general de Cultura i Patrimoni aragonès, Nacho Escuín, ha recordat que el govern d'Aragó "ha fet tot el que està en la seva mà" per tal que la Generalitat entregui les peces, "des de la rehabilitació del Monestir de Sixena fins a la petició reiterada a la jutgessa que concedeixi permís per poder confiscar dels béns". "S'ha sol·licitat fins en deu ocasions, a les quals ara se suma la petició d'habilitar el mes d'agost", ha afirmat.
Aquest dilluns un equip del govern d'Aragó, encapçalat pel director general de Cultura i Patrimoni aragonès, Nacho Escuín, i integrat per una vintena de tècnics, s'ha desplaçat fins al Monestir de Sixena per esperar l'arribada de les peces que són al Museu de Lleida. L'operatiu ha arribat al monestir a primera hora del matí i s'hi estarà fins a les 22 h per si finalment s'acaba duent a terme el trasllat dels béns.
Agost, més inhàbil judicialment
En el cas que finalment la Generalitat no lliuri les peces durant aquest dilluns, des del govern d'Aragó ja van sol·licitar al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca l'autorització per entrar acompanyats de la policia a buscar les 44 obres en litigi de Sixena el dia 1 d'agost, tenint en compte que l'agost és un mes inhàbil judicialment.
En la seva darrera petició, l'executiu aragonès ha demanat a la jutge que habiliti tot el mes d'agost per tal que es pugui dur a terme el trasllat dels béns artístics originaris de Sixena que es troben al Museu de Lleida.
#8 Doncs si, estic assabentat per part de les obres per tota españa , a internet t'ho explicaran millor, si vols. Per tot el demés també et dic que n'estava assabentat, però no treu que en general les coses vagin així...Estic molt orgullòs de com es viu la història del meu País i com es respecten totes les coses que pertanyen a la CULTURA a tots nivells i no em justifico simplement sóc un tastaolletes i vull saber de tot el que puc...
PER CATALUNYA I LA NOVA REPÚBLICA QUE POSARÀ AL ... Llegir més
#1 #2 Només un analfabet com tu , espanyol estúpid, pot comparar els papers de Salamanca, robats pels franquistes, amb unes obres d'art comprades i restaurades a Catalunya.
Llàstima que no ho vegi aquell que fa la llista de les teves tonteries, perquè aquesta és majuscula.
#14 Robades dius, analfabet ? COMPRADES I PAGADES, i no com la Dama de Baza que l'excavacio la va pagar un català i se l'han quedada els lladres de Madrid.
DESDE 1995 LOS ·castelladres· DE ARAGON INTENTAN RECUPERAR SU PATRIMONIO ROBADO.
Aragón asegura que el Vaticano le da la razón en su litigio con Cataluña por el arte sacro
https://elpais.com/diario/1999/09/17/catalunya/937530467_850215.html
Un documento del Vaticano, clave en el pleito de las obras de Sijena
Aragón y Catalunya se enfrentan por las pinturas murales románicas de la Sala Capitular del Monasterio aragonés
hace años y años que estan reclamano eso aragon y los jueces les han dado siempre la razon pero la gene catalana haciendo uso de sus leyes SUPREMAS naxis hace lo que ellos quieren.
SOLO QUIEREN PROVOCAR ACCIONER DE FUERZA PARA USARLAS COMO HACIA SU AMADO HOEBBELS
#8 Si però en un reportatge per TV o directe..sé que ho vaig sentir que n'hi havia a altres llocs d'españa i posaven els noms. Si has entès que la paraula saquejar va per CAT no és així encara que les que s'enduen a altres països també són pagades. De que sigui un frau o no depen de les circumstàncies que es donin en aquell moment.
Ho miraré a internet...
#8 No li facis cas a l'Anacleto Flatulencio , si que ho sap , pero com el pobre no toca hores ni quarts ,es fa l'orni ,es un cas perdut per la ciencia ,em sembla que al Cotolengo van dessitir de continuar donant-li tractament.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.