directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salvadó recorre contra el secret de sumari del cas Vidal

L'escrit d'apel•lació adverteix que seria "irregular" utilitzar aquesta causa per aclarir altres investigacions

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, va presentar aquest dilluns un recurs d'apel·lació directa contra el secret de sumari decretat pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona en relació al 'cas Santi Vidal'. Quatre mesos després de l'obertura de diligències, el secretari d'Hisenda assegura que desconeix els fets pels quals és investigat i sosté que això vulnera el seu dret de defensa. A més, el text posa de manifest "l'absolut desconcert" pel fet que el TSJC s'hagi desvinculat dels interrogatoris que està duent a terme la Guàrdia Civil per preguntar sobre l'organització del referèndum a diversos dirigents del Govern. Uns interrogatoris la Guàrdia Civil emmarca dins del 'cas Vidal'. L'escrit d'apel·lació adverteix que s'estaria fent un "ús irregular del procediment penal" si s'utilitzés aquest cas per aclarir altres investigacions.

Comparteix
   


Etiquetes
Concretament, el recurs d’apel·lació es presenta contra la interlocutòria de 21 de juliol que el jutjat va notificar a Salvadó el 27 de juliol passat, que prorroga durant un mes —per quarta vegada— el secret de les actuacions en relació al cas. A la primera interlocutòria, notificada a Salvadó el 28 de març passat, el jutjat decretava el secret de sumari per tal de “no comprometre de forma greu el resultat de la investigació” i per “preservar” el bon nom i crèdit personal” dels investigats.
 
Quatre mesos després de l’obertura de diligències, el secretari d’Hisenda desconeix els fets pels quals és investigat. L’escrit d’apel·lació presentat per la defensa de Salvadó considera que la pròrroga de les actuacions i el secret d’aquestes vulnera el seu dret de defensa. Per això, sol·licita que el jutjant aixequi el secret de les actuacions “per permetre que la defensa participi en la instrucció i tingui accés a tot el material i la documentació que obri en la causa”. Pel que fa a la preservació del “bon nom” dels investigats, l’escrit recorda que va ser el mateix TSJC qui, el 27 de juliol, va difondre a través de twitter el nom dels tres investigats, i també subratlla que en les darreres setmanes els mitjans de comunicació han anat informant sobre el desenvolupament de les diligències judicials.
 
 
“Absolut desconcert” pels interrogatoris de la Guàrdia Civil
 
La defensa de Salvadó considera que l’aixecament del secret és encara més rellevant tenint en compte els darrers interrogatoris portats a terme per la Guàrdia Civil en relació als preparatius del referèndum. El text de l’apel·lació posa de manifest “l’absolut desconcert” pel fet que el TSJC hagi aclarit recentment amb una nota que els interrogatoris de la Guàrdia Civil “són diligències de policia judicial i no sol·licitades pel magistrat instrucció 13”, que és el que està investigant la causa de Lluís Salvadó.
 
En aquest sentit, l’escrit del recurs subratlla que “si no hagués estat per la publicitat (que es vol evitar), ara no podríem saber que, suposadament, la Guàrdia Civil està investigant també pel seu compte, tot i que enquadra les seves perquisicions en el marc d’un procediment obert i en secret del Jutjat d’Instrucció 13, sense el suposat coneixement d’aquest”.
 
"Inquietud" perquè es facin diligències "d'amagat" de Salvadó
 
A l’escrit, la defensa mostra la seva “inquietud” perquè el retard en la imputació de Lluís Salvadó “es pugui aprofitar per dur a terme diligències d’investigació d’amagat de l’investigat”, i també que la demora en la comunicació de la imputació judicial es pugui entendre com un senyal que “ens trobem realment” davant una causa general encoberta contra el Govern català. Segons la defensa, “el que volem dir, sense embuts, és que s’estaria fent un ús irregular del procediment penal si el que s’estigués tramitant fos per esclarir qualsevol fet criminal (sense el marc del procediment incoat) que se sospités que han pogut cometre els investigats o els que encara no ho són”. “S’aniria tramitant la causa, amb l’objectiu de descobrir indiscriminadament possibles fets, sense que tingués per objectiu comprovar el fet suposadament delictiu, segons l’instructor, pel qual concretament es va obrir la investigació judicial”, afegeix.
 
“Si el secret de les actuacions ja suposa una vulneració del dret de defensa, quan a més no està prou motivat ni justificat per un judici de proporcionalitat (no es permet que la defensa participi en la fase d’investigació i instrucció) s’agreuja aquesta vulneració si l’actuació jurisdiccional i policial està presidida per una intenció inquisitiva”, conclou la defensa.
 
Es plantegen demanar la nul·litat del procés penal
 
L'escrit també avança que, si es demostra que la Guàrdia Civil ha fet els interrogatoris de manera "unilateral" i sense aval d'un jutge, la defensa de Salvadó demanarà la nul·litat de tot el procés penal.
 
L'escrit assenyala que encara no se sap "si l'actuació de la policia judicial té l'aval del magistrat". Entre els motius que s'exposen per demanar l'aixecament del secret de sumari, l'escrit explica el fet que la Guàrdia Civil va requerir la documentació del TNC referent a l'acte organitzat per Junts pel Sí relacionat amb el referèndum, i els interrogatoris al secretari general de la Presidència, Joaquim Nin; el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells; el portaveu del Pacte Nacional Pel Referèndum, Joan Ignasi Elena; i el director general de Comunicació, Jaume Clotet.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa Barna
2 d'agost de 2017, 10.30 h

S'ha d'estar amatents a totes les desgràcies que deformen el GOBIERNO i que ja està enpastifat per tot el món. GUERRA A LES CLAVEGUERAS! al seu estil sense dilacions també. A que esperem? DUI amb les lleis INTERNACIONALS i CAP A CASA... ENS HO MEREIXEM!
REDIMIM A SANTI VIDAL SI US PLAU! ELL ÉS EL QUE HA PERDUT MÉS A PESAR DE LA SEVA DEDICACIÓ FEFAENT

PER EL NOSTRE JUTGE MÉS APRECIAT! ENCARA QUE NO ES DIGUI, CREC QUE ÉS UNA DE LES PERSONES MÉS ESTIMADES DEL NOSTRE ESTAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 d'agost de 2017, 10.12 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

ARA, A MÉS, HI REGIRÀ UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I LA D'ARA.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Tarragona
2 d'agost de 2017, 07.50 h

#1 Però molt més pitjor, no m'hagues pensat mai que pogue haber gent tan dolenta al món,són malvats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'agost de 2017, 01.01 h

Estem davant de l'inquisició del selgle XXI.
Hem de marxar ràpit,és pitjor que a l'època de Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.