directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Puigdemont no contempla una DUI

Defensa que el referèndum és la "millor declaració que pot fer un país"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

© Govern

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha descartat una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i ha defensat que el referèndum de l'1-O es farà. "No treballem en aquest supòsit. Farem el referèndum i aquesta és la millor declaració que pot fer un país", ha respost Puigdemont a un dels ciutadans en el xat que ha mantingut en directe amb ciutadans a través de l'aplicació ZoneTacts.
 
Puigdemont ha defensat que "l'única manera de canviar les coses és participant en l'1-O" i ha garantit que l'1-O "hi haurà col·legis electorals oberts i res no podrà impedir que obrin amb normalitat". D'altra banda, ha afirmat que qui el va nomenar president va ser el Parlament i ha afegit: "Dubto que es pugui inhabilitar ningú en democràcia per complir amb allò aprovat pel Parlament".
 
El president ha conversat amb els ciutadans a través del seu telèfon mòbil des de la delegació de la Generalitat a Girona i ha fet un total de 25 intervencions. La major part de les preguntes han estat sobre l'1-O i els efectes que aquest tindrà.
 
Una defensa del referèndum
 
Puigdemont ha fet una defensa del referèndum de l'1 d'octubre i ha assegurat que és feina del Govern garantir que els col·legis electorals obrin i que així serà. Sobre les preguntes dels ciutadans per les urnes ha respost: "El dia 1 n'hi haurà, el que ens ocupa és que s'omplin i això ens pertoca a tots".
 
Sobre el referèndum també ha apuntat que els que s'han celebrat fins ara "no han requerit participació mínima" i que la voluntat del Govern és fer-ho "com sempre". En aquest sentit, ha apuntat que per "retallar i alterar" el resultat de l'Estatut no van servir les majories que hi van donar suport sinó que només va fer falta "un tribunal polititzat i uns pocs magistrats del Tribunal Constitucional (TC)".
 
Votaran els que "habitualment" ho fan
 
Ha dit també que l'1-O podran votar "tots els que habitualment voten en unes eleccions a Catalunya". El president ha afirmat que el suport internacional s'ha de "guanyar" i ha afegit que la millor manera de fer-ho és "enviar un missatge clar el dia 1". De fet, ha reconegut que la clau és "la gent i el seu compromís": "No és cosa ni d'una persona ni d'un partit".
 
Sobre què passarà després de l'1-O, el president de la Generalitat ha dit que li agradaria una transició "dialogada i negociada". Ha contestat als ciutadans que moltes de les preocupacions que li han expressat "seran resoltes a la llei de transitorietat" i ha garantit "màxima seguretat jurídica" als funcionaris. També ha dit que els drets lingüístics i d'opció lingüística han de quedar "perfectament garantits" i que el català i el castellà són les dues llengües oficials a Catalunya.
 
Beneficis econòmics "clars"
 
En clau econòmica, ha defensat que els beneficis són "clars" i ha afegit que només de disposar dels 16.000 milions d'euros que ha dit que cada any no tornen a Catalunya permet "imaginar com serien els pressupostos de salut, educació, cultura, obres...". D'altra banda, s'ha mostrat partidari de "no castigar les classes mitjanes amb asfíxia fiscal" però ha reconegut que cal resoldre el "greuge" que es produeix actualment. "Quan recaptem tots els nostres imposts podrem tenir un sistema fiscal just", ha apuntat.
 
Per últim, ha manifestat que Catalunya és un país "seriós" i "genera confiança" com demostren "totes les dades".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Santi fletxa Barcelona
3 d'agost de 2017, 12.11 h

Este fanático miente en todo lo que dice.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 d'agost de 2017, 10.45 h

PARAULES I DECISIONS DEL PRESIDENT PUIGDEMONT, SEMPRE SÓN ENCERTADES, EL SEGUIREM, TAMBÉ ELS QUE SOM INDEPENDENTISTES DE MÉS DE CINQUANTA ANYS, JUNT A LA IMMENSA JOVENTUT I MITJANA EDAT QUE SUMEM MILIONS DE PERSONES QUE ENCAREM AMB DIGNITAT I DEMOCRÀCIA, EL QUE EL REGNE REINO ESPANYOL,. VA ESTRUCTURAR A FOS I MATA-DEGOLLA. CAL SITUAR EL SANGUINARIS FET DELS 1707 AL 1715, PERÒ L'ESPERIT DE GENOCIDI, EL PORTAVEN INCORPORAT A L'ESPERIT IMPERIALISTA DES DEL SEGLE XV, LA "UNIDAD" DE REGNES, FOU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
independencia JA!! fletxa Catalunya lliure
3 d'agost de 2017, 10.23 h

Puigdemont, coneixen la fatxenderia i prepotència del sr. pdesidedte i els complotats que li donen suport, complissis necessàriament dels delictes de tots coneguts, menys els fiscals i tribunals espanyols posats ha dit per ells, cal veure la penosa declaració seva i del Fernadesss sobre els sobresous i fabricació de proves falses, contra polítics de Catalunya, no m'estranyaria que envies les forces repressores, per tal d'impedir qualsevol mena de votació, via la violència que acostumen a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Algú te dubtes de que españa.......es UNA DICTADURA TOTALITARIA, CORRUPTE I EN DESCOMPOSICIÓ...............I algú te dubtes, del perquè VOLEM MARXAR............??? fletxa VOTAR SEMPRE––––––-ES DEMOCRACIA–––––––-el que vol la abstenció es directament un FEIXISTA, com el Canaleta, .................TROLL DISFRESSAT.
3 d'agost de 2017, 09.12 h

#1


Aragoneses, QUERIDU NAZI............ Has pensat amb la teva vida desprès del 1/O...?

A Valencia, que encara ja molt feixista heretat......... et donaran empar, peró ja comença a pensar amb ELS PAISOS CATALANS.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
3 d'agost de 2017, 06.58 h




QUE NO LA CONTEMPLI, NO VOL DIR, QUE NO LA FAGI



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
2 d'agost de 2017, 22.58 h




#1

(que pesadetes i enganxoses, les marietes franquistes, oi??!!, quin fart !)





uuuuuuuuuuuuffffffffffff . . . quanta insistència, noia !! !! Però convé que et DESENGANYIS, que sàpigues que NO TENS CAP POSSIBILITAT.


4, 8, 16, 32 , 64, 128 . . . tantes vegades com calgui, t'ho repetiré fins que ho entenguis, pobreta, a veure si acabes per assimilar que no cal dir-me "caridu" ni "tirarma lus tejus":


Ho sento molt, boniqueta, però a mi només m'agraden les dones DE VERITAT, les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
2 d'agost de 2017, 22.36 h





#1



Desenganya't Caguetesneses, una vegada més el teu precari cervell intoxicat per la mitja copeta d'ANÍS EL MONO t'ha fet interpretar equivocadament la realitat.


El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, Caguetesneses, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LES ORELLES PERQUÈ NO TE LES RENTES MAI, COTXINA !! !! !! !!


Au, corre, compra al super una capsa d'aquells bastonets amb cotó als dos extrems, mulla'n un amb glicerina o, si no en tens , amb o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 d'agost de 2017, 20.58 h

MECACHIS, OTRO FAVOR QUE DEBE EJPANYA A LA COMUNIDAD INTERNACIONAL.

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA

JP Morgan avisa de que el ‘procés’ dispara la prima de riesgo de la deuda catalana

El banco de inversión señala que el diferencial está disparado al rondar los 200 puntos básicos
La cotización de la deuda andaluza está cara frente a sus datos macro

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/07/31/mercados/1501514472_244707.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.