directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La mediació de la Generalitat torna a deixar en evidència la gestió dels unionistes amb les vagues

Arriba a un principi d'acord amb Eulen i va aconseguir desencallar la vaga de Metro de Barcelona

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Per segona vegada consecutiva en menys d'un mes, la Generalitat de Catalunya ha tret les castanyes del foc a l'Ajuntament de Barcelona i, ara, al Gobierno, actuant com a mediadora en conflictes laborals que cap dels dos poders públics controlats per unionistes han sabut gestionar amb èxit. La intervenció del govern català va ser clau per aturar les vagues del Metro de Barcelona i tot just ahir a la nit va aconseguir un principi d'acord amb els treballadors d'Eulen.

Comparteix
   


Etiquetes
Falta l'aprovació de l'assemblea de treballadors
 
Ni el Gobierno de Mariano Rajoy ni Aena han pogut intervenir amb èxit la vaga d'Eulen a l'aeroport del Prat. Els treballadors dels controls de seguretat estaven malmetent greument la imatge de la ciutat i semblava que no hi havia voluntat política real per a posar-hi solucions. Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga d'Eulen, va sortir poc després de les 9 de la nit d'ahir de les reunions, un cop signat l'acte de mediació amb la proposta presentada pel Departament de Treball i que s'ha millorat durant les converses de la tarda passada. Giménez va afirmar que el comitè de vaga considera que és una proposta en termes econòmics ''insuficient'' perquè els 200 euros d'increment lineal estan a mig camí dels 350 euros que demana la plantilla però que seran els treballadors de l'assemblea, que són ''sobirans'', els que hauran de decidir sobre si el contingut de la proposta la consideren suficient per desconvocar el calendari de mobilitzacions.
 
El Metro, també
 
Fa tot just dues setmanes la Generalitat s'apuntava un altre èxit: el comitè d'empresa del metro i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van signar el conveni col·lectiu del metro per al període 2016-19 després que els treballadors acceptessin en assemblea la proposta de mediació que va presentar el Departament de Treball. L'acceptació de la proposta va implicar desconvocar la vaga indefinida que van dur a terme durant els dotze darrers dilluns laborables els treballadors del Metro.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 d'agost de 2017, 10.53 h



Està ben clar a qui interessa organitzar merdés a Catalunya.

Som pacífics , negociadors i el que vol el gobierno es que aquí i afora doni la sensació que som conflictius........


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa Barna
9 d'agost de 2017, 09.49 h

Si és molt CLAR però ningú dimiteix, ni la Vidal, ni la Colau, ni el collboni , ni ningú com sempre del Gobierno. Per tant és normal que la ciutadania pensi en tot el seu dret que hi ha un boicot que no s'esfuma i que està aquí per quedar-se fins l'1- Oct, si no és per una vaga serà per un altra... sense treva. Ja ho veieu, els vaguistes s'ho haurien de relantejar quines són les conseqüències per CATALUNYA. Deixeu fer el camí sense pedres pel mig i traves.

PER CATALUNYA I TOTA LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.